SlawekNikt Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Przemyj benzynką albo psiknij WD. Z czuciem wybijesz Wojtek wybić to nie problem, da się, ale może jest jakiś mini ściągacz coś ala ściągacz do multiplikatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Nie wybijaj bolczyka !Zdjemij osłonkę na dupceOdkryjesz że obudowa ma wycięcie w którym pokaże się wózek posuwu szpuli, gdy zjedzie na sam dół walka pusuwuTo nie przypadekOdkrec śrubkę w wodziku. Rozmontuj i wysuń do góry os główna, po wcześniejszym odkręceniu nakrętki trzymającej rotorW ten sposób dobierzesz się do środka.A przy montażu po serwisie zrób to samo, w oczywiście w odwrotnej kolejności 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki Daniel. O tym sposobie także myślałem jednakże chciałbym zdemontować ten element i zamontować go prawidłowo nawet gdyby trzeba było coś tam zamówić w kraju kwitnącej wiśni bo wizualnie kołowrotek w naprawdę świetnym stanie i życzyłbym sobie aby tak samo świetnie było i mechanicznie.Ps. Na chwilę obecną jednak zajrzę tam od tyłu ????Raz jeszcze dzięki Daniel ???? Edytowane 4 Lipca 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 witam Może ktoś się wypowie Daiwa Exist 15 2506 PEH czasami zbijak nie odbija kabłąka przy obrocie korbą jest on wtedy w pozycji prostopadłej do płaszczyzny rotora . Czy ktoś się z tym spotkał ?Zajrzałem do środka zdejmując panel na rotorze , wszystko wydaje się w porządku : sprężyna kabłąka ok , sprężyna zbijaka niby ok , element zbijający lekko wytarty od zbijaka -może to jest problem ?Przezornie zamówiłem element nr 25 i 26 ze schematu : sprężynę zbijaka i i element zbijający ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Od kiedy kołowrotki otrzymały taką możliwość (gdzieś w połowie lat '90 ub.wieku), zamykam kabłąk ręką. Cichutko, bez nerwacji i wycierania elementów. Warto wypracować w sobie taki nawyk po każdym rzucie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Jestem na dobrej drodze , aby w takim kierunku podążyć w przyszłości , kwestia moich przyzwyczajeń ....kiedy jeszcze przed wpadnięciem przynęty do wody lub w tym momencie mam potrzebę pełnej kontroli nad zestawemi zamknięcia kabłąka z korby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 witam Może ktoś się wypowie Daiwa Exist 15 2506 PEH czasami zbijak nie odbija kabłąka przy obrocie korbą jest on wtedy w pozycji prostopadłej do płaszczyzny rotora . Czy ktoś się z tym spotkał ?Zajrzałem do środka zdejmując panel na rotorze , wszystko wydaje się w porządku : sprężyna kabłąka ok , sprężyna zbijaka niby ok , element zbijający lekko wytarty od zbijaka -może to jest problem ?Przezornie zamówiłem element nr 25 i 26 ze schematu : sprężynę zbijaka i i element zbijający ...Po drugiej stronie też jest sprężynka, która odgrywa dużą rolę przy zbijaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z nowym kołowrotkiem Daiwa Lexa E LT 6000S.Przy nawijaniu kołowrotek nie to, że szumi wręcz rzęzi.Wiem, że Lexa to nie choćby Tournament, ale żeby taki chłam produkowała Daiwa za ponad 700 złotych no to coś jest z daiwą nie tak.Poszedł natychmiastowy zwrot do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi