Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 To co można powiedzieć po samym blanku to 9" 8-17lb i cw od (zobaczymy wg mnie ok 7-8g) do 28g.Tak naprawdę okaże się jak wygląda cw gdy kij będzie ubrany w przelotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Kij na warsztacie pod koniec przyszłego tygodnia pierwsze testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Tak będzie wyglądał insert w tym kiju ,- co jest owocem spotkania Zbyszka Kawalca z Piotrem Matusiakiem http://jerkbait.pl/topic/6051-pracownia-matusiak/page__st__400#entry1174407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 A tak wygląda insert Piotra po wypolerowaniu http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=100146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dziś ostatnie decyzje dotyczące wyglądu dolnika,- będzie trochę ratanu, pianki i korko-gumy.Uchwyt Fuji typu SKSS 17 z Piotrkowym insertem ale zamiast nakrętki wydłużony KDPS na tulejce wzmacniającej. Bardzo wygodne i wypróbowane już wcześniej przeze mnie rozwiązanie.Nici w kolorze stare złoto- metalicaPrzelotki tytanowe Alpsa ze spiekiem sic-slim.W poniedziałek sesja zdjęciowa wykonana przez Bartka Kawalca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Arku jak dolniczek juz sie sklaruje to podeslij fotkiZ opisu wygląda to bardzo-bardzo apetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Karol,- ja je już mam ale dolnik jeszcze nie jest poklejony i ratan nie zalakierowany dlatego nie wstawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Powiem szczeze ze sam jestem ciekaw tego projektu ,insert w połaczeniu z uchwytem rewelka łezy to w łapie niesamowicie ,ja juz zrobiłem sobie 16 do kleniojaziowego kijka na eiixirku FX 862-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Cieszę się Piotrze, że Twój wysiłek się opłacił przynajmniej pod względem zadowolenia, bo kokosów to na tym nie zrobiłeś,- raczej FX 905 już sie kręci i lakier schnie...Zdjęcia mam obiecane na poniedziałek więc od razu wstawię i potem jeszcze wysyłka ok 3-4 dni i nad wodę sprawdzić czy tylko ładne czy też i praktyczne narzędzie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Na pojedynczych sztukach to sie traci nie zarabia ,zanim dorobi sie oprzyrządowanie i dobierze frez to i ze 3 kawałki drewna poszły ,ale teraz jest gotowe oprzyrządowanie to będzie sie można bawić ,a przyjemność jest ze coś sie w tym kijku znajdzie sie mojego Edytowane 30 Listopada 2012 przez matusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Piotrze,- jak bedziesz mial kilka takich samych insertów z czeczoty barwionej na czerwono to wiem że Zbyszek jest zainteresowny 5 sztukami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tak wygląda gotowy dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Powiem ze bardzo ciekawy i niespotykany projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Materiałowo i kolorystycznie bardzo efektowna kompozycja ,z detalami i wykonaniem na najwyższym poziomie.Faktycznie ,technicznie nietuzinkowe rozwiązanie.Arku ,koniecznie opisz wrażenia z pola walki, bo już Ci zazdraszczam niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Insert klasa i te wstawki rattanowe są przepiękne , dobranie koloru omotek oraz wykonanie budzą uznanie i szacunek teraz tylko aby nie zawiodła pokładanych nadziei i odpłaciła się udanymi holami .Połamania zatem. Piękny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 No to musieliście z Kawalcem powisieć na telefonach First-class Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak też było :lol: ale co tam,- lepiej wisieć na telefonie niż poprawiać,- teraz musimy trochę odpocząc od siebie i ... następny do golenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kij już u mnie i pomimo śnieżnego syfu pierwsze wyjście w niedzielę woda podskoczyła więc może być dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Chapeau bas , nic mi innego na szybko po obejrzeniu zdjec nie przyszlo do glowy...Piekny projekt i genialne wykonanie...Tylko ta zima niepotrzebnie puka do okien, ale jutro ma juz byc troszke cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Nie wiem jak u Ciebie Wojtek ale u mnie dziś wiatr ok 10m/s śnieg z deszczem i no kurna... wahom się i czekam aż się na chwilkę uspokoi bo nad rzekę 20 min...Dojechac to nie problem,- samochód mam qatro i 3 skrzynie biegów ale samo łowienie to dziś walka dupy z kijem... Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Arku u mnie dzisiaj bylo okolo 5,6m/s , 7-8 stopni w plusie, cisnienie 1016 hPa ale rybow nie odnotowalem zadnych, ani stuku zadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Arku u mnie dzisiaj bylo okolo 5,6m/s , 7-8 stopni w plusie, cisnienie 1016 hPa ale rybow nie odnotowalem zadnych, ani stuku zadnego A mówiłeś im misiu? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) mowilem, mowilem nawet preparatu do wody troche wlalem zeby sie czuly tak samo dobrze jak ja ale niestety nic nie pomoglo Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) No nie wysiedziałem w domu i pojechałem... Ale w takich warunkach już po 6 godzinach łowienia pękłem...Niestety lało cały czas i wiało jakby się ktoś powiesił...Coś mi sie zdaje że kijek jest trochę mocniejszy niż do 28g bo 35g+10cm Lunatic lata jak złoto ale za to 2" kopytko na 4g główce niewiele bliżej, a to wszystko na 20lb sznurku. Rzuty,- jak w większości Phenixów nie wymagają w przepisowym przedziale rzutowym wkładania dużej siły.Nawet powiedziałbym że są bez wysiłkowe i mam wrażenie że oprócz ciężkiej główki (powyżej 20g) pogarszają zasięg...Jeden raz i to w takich "nietypowych" warunkach to zbyt mało żeby coś mądrego napisać ale chyba jest nieźle Wobki Tomyego i wahadła ,- poza horyzont :lol: :lol:Czucie wyśmienite, szczytówka znakomicie znaczy to co dzieje się z wabikiem, szkoda, że brakło najważniejszego elementu czyli ryby... Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Oj ,Arku kusisz okrutnie Swoją drogą ,to do twardzieli nie należysz ,tylko 6 godzin w deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi