Skocz do zawartości

Phenix Karbela FX 905-2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dziś ostatnie decyzje dotyczące wyglądu dolnika,- będzie trochę ratanu, pianki i korko-gumy.

Uchwyt Fuji typu SKSS 17 z Piotrkowym insertem ale zamiast nakrętki wydłużony KDPS na tulejce wzmacniającej. Bardzo wygodne i wypróbowane już wcześniej przeze mnie rozwiązanie.

Nici w kolorze stare złoto- metalica

Przelotki tytanowe Alpsa ze spiekiem sic-slim.

W poniedziałek sesja zdjęciowa wykonana przez Bartka Kawalca.

Cieszę się Piotrze, że Twój wysiłek się opłacił przynajmniej pod względem zadowolenia, bo kokosów to na tym nie zrobiłeś,- raczej ;)

FX 905 już sie kręci i lakier schnie...

Zdjęcia mam obiecane na poniedziałek więc od razu wstawię i potem jeszcze wysyłka ok 3-4 dni i nad wodę :P sprawdzić czy tylko ładne czy też i praktyczne narzędzie wyszło.

Na pojedynczych sztukach to sie traci nie zarabia :D ,zanim dorobi sie oprzyrządowanie i dobierze frez to i ze 3 kawałki drewna poszły ,ale teraz jest gotowe oprzyrządowanie to będzie sie można bawić ,a przyjemność jest ze coś sie w tym kijku znajdzie sie mojego

Edytowane przez matusiak

Nie wiem jak u Ciebie Wojtek ale u mnie dziś wiatr ok 10m/s śnieg z deszczem i no kurna... wahom się :lol: i czekam aż się na chwilkę uspokoi bo nad rzekę 20 min...

Dojechac to nie problem,- samochód mam qatro i 3 skrzynie biegów ale samo łowienie to dziś walka dupy z kijem...

Edytowane przez Rheinangler

No nie wysiedziałem w domu i pojechałem... Ale w takich warunkach już po 6 godzinach łowienia pękłem...Niestety lało cały czas i wiało jakby się ktoś powiesił...

Coś mi sie zdaje że kijek jest trochę mocniejszy niż do 28g bo 35g+10cm Lunatic lata jak złoto :lol: ale za to 2" kopytko na 4g główce niewiele bliżej, a to wszystko na 20lb sznurku. Rzuty,- jak w większości Phenixów nie wymagają w przepisowym przedziale rzutowym wkładania dużej siły.

Nawet powiedziałbym że są bez wysiłkowe i mam wrażenie że oprócz ciężkiej główki (powyżej 20g) pogarszają zasięg...

Jeden raz i to w takich "nietypowych" warunkach to zbyt mało żeby coś mądrego napisać ale chyba jest nieźle ;)

Wobki Tomyego i wahadła ,- poza horyzont :lol: :lol: :lol: :lol:

Czucie wyśmienite, szczytówka znakomicie znaczy to co dzieje się z wabikiem, szkoda, że brakło najważniejszego elementu czyli ryby...

Edytowane przez Rheinangler