Skocz do zawartości
  • 0

Autoryzowany serwis Tohatsu w Trójmieście

drChlubicz

Pytanie

Witam

Jak w tytule, szukam autoryzowanego serwisu Tohatsu w 3M.

Chodzi głównie o podbicie książki serwisowej ponieważ silnik jest na gwarancji, ale będzie  oczywiście wykonany coroczny serwis czyli wymiana olejów itp.

Dzwoniłem do Hondy, Suzuki i Merkury, ale żaden z nich nie ma autoryzacji Tohatsu.

Jeśli podobny temat istnieje to sorki, ale nie znalazłem.

Będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam

Michał

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przyznam się bez bicia że po napisaniu tematu natrafiłem na stronę Tohatsu i faktycznie coś znalazłem, jeden w Gdańsku a drugi w Chwaszczynie.

PERMATECH Centrum Sportów Wodnych
ul. Oliwska 66, 80-209 Chwaszczyno k/Gdyni
tel.: 58 522 71 36
tel.: 58 552 84 91
fax. 58 522 71 41

MERKADO Andrzej Dziewulski
ul. Przełom 10, 80-643 Gdańsk
tel.: 58 304 16 40
tel.: 583 070 927

Edytowane przez drChlubicz

• 0

Tak przenieśli się, na stronie Tohatsu jest stary adres.

Dzwoniłem i terminy dopiero na połowę sierpnia, orientujecie się czy gwarancja tohatsu przechodzi na drugiego właściciela?

Pan w serwisie nie był pewien, a gdyby nie przechodziła to nie będę sobie zawracał głowy pieczątką gwarancyjną tylko wymienię olej we własnym zakresie i tyle.

• 0

Dlaczego miałaby nie przechodzić? Przecież gwarancją objęty jest silnik a nie jego właściciel :) Jeśli masz wszystkie papiery i okres gwarancji nadal obowiązuje to możesz być nawet 10-tym właścicielem i gwarancja działa.

Edytowane przez Pumba

• 0

Oleje już wymienione, zrobiłem to we własnym zakresie, okazało się że moja gwarancja niestety już nie obowiązuje, gdyż brakuje jednego wpisu w książce serwisowej. Zresztą byłby to ostatni serwis gwarancyjny, silnik wygląda jak nowy, pracuje bez zarzutu więc odpuściłem temat gwarancji.

Wobec tego może polecacie jakiś serwis lub mechanika bez autoryzacji, który ogarnia bardziej skomplikowane rzeczy niż wymiana olejów, tak na wszelki wypadek.