karolkrause Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam. Czy ktoś z kolegow użytkuje taka konstrukcje.Jak to sie sprawuje. Jakie są sugestie i spostrzerzenia. Planuje taką maszynke pod kijek sumowy oraz do cięzkiego spina w rzece. Przynety to głownie woblerki jakie by ciągał i oczywiscie plecionka jaka by musiał nawijac. Jak to nawija linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 zdaje się, że o Atlantisie już rozmawialiśmy. Rzuć okiem w przeglądarkę i połącz swój temat z tamtym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Dzieki czytałem ale to był z przed roku prawie i myslałem ze moze ktos przez ten okres coś skrobnie na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Karol szukaj jeszcze pod nazwą Penn Conquer 5000, trybiki trochę dostały http://www.stripersonline.com/t/801599/penn-conquer-5000-an- inside-look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 No ładnie dostały trybiki A juz myslałem ze mam faworyta do kupienia I bądz tu mądry co wybrać Chodzi mi jeszcze po głowie DAM Quick 4000FD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Karol coś szuka na suma .A mie przytrafił się dzisiaj zonk!!!Robiłem serwis swojej nowej stelce 1000FE bo nie kręciła jakbym chciał i sprężynka od blokady biegu wstecznego odleciała w siną dal .Dorobiłem ale to nie jest to, i sprawa trafi do Mefisto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 U łaaaa Co ty Juzek nie wiesz ze sprężynki latają. Ja ze swoimi grubymi łapskami sie nie biore za takie rzeczy bo skutek wiadomy Nie jesteś sam ja też mam u Mefiego zamówienie rolka to TP. Zachciało mi sie rozbierać nad wodą Na suma to mam slamerki i TP SWPG ale szkoda mi go tak katować wiec szukam czegos co by obskoczyło i sumy i trocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Wiem że latają ale ta nie miała latać a franca odleciała ale po serwisie stelka kręci miodzio .Mus było dołożyć podkładkę 0,10mm pod korbę, smalec na zęby i poezja Panie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Atlantis moim zdaniem OK, rozważ jeszcze ewentualnie któregoś SSa, w przyszłym roku będzie nowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam, Mam atlantisa 4000. Bardzo ładnie się sprawuje.Łowię na mniejsze i większe przynęty, na jeziorze i rzekach.Fajna prosta obsługa, ja uważam że się nie zwiodłem. To jest dobra firma i porównywanie np; z Battle jest niewskazane. Atlantis jest do roboty czyli łapania a nie do oglądania.Ale musiałem kupić za granicą i kosztował w zeszłym roku 525zł z wysyłką. Kupiłem na wysepce niedaleko kanału l. Manche , należącej do England. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Karol Kiedyś też tak chciałem żeby trocie i główke i sumy opierdzielić jednym kręciołem, ale sie nie da!!!! I bynajmniej nie chodzi o solidność konstrukcji tylko o pojemność szpul, wagę i gabaryty....Jak z sumowym kołowrotkiem zaczniesz latać na trocie (waga ok 500g) to Ci się odechce (próbowałem z saltigą Z 4000 - 570g) rzuty gdzieś z krzaczków, jednoręczne to męka itd....Trociowe średniaki 60-70cm w zimie nawet nie uruchamiały hamulca bardzo luźno nastawionego...Z kolei trociowe młynki przeważnie (ok 370-400g) mają zazwyczaj zbyt małą pojemność szpuli i troszkę za małą moc hamulca. Część wspólna z moich obserwacji zaczyna się gdy masz w łowisku sumki do 1,5m i trociowy sprzęt sie jeszcze sprawdza choć to raczej górna granica lub gdy łowisz pacyficzne łososie 20-30kg to wtedy sumowy sprzęt już jest ok. Niestety w Polskich warunkach takie sytuacje praktycznie nie występują z niewielkimi wyjątkami... Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Czy ktoś się orientuje gdzie w kraju dostanę ten kręcioł (najlepiej model 2000)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi