MaciekWwo Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Kolegów, informuję, że z okazji 70-lecia PZW ukazało się drugie, uzupełnione i poprawione wydanie "Albumu łowców pstrągów z lat 1945-1980". Z tego co się orientuję, to pierwsze wydanie z 2014 roku rozeszło się momentalnie i wielu kolekcjonerów wydawnictw wędkarskich musiało obyć się tylko wersją pdf. Teraz jest okazja uzupełnić swoje kolekcje, o tę bez wątpienia cenną publikację, którą otrzymałem pisząc do autora na e-mail zamieszczony pod poniższym linkiem (telefon komórkowy już nieaktualny). http://www.flyfishing.pl/mainforum/msg.php?id=118609 Pozdrawiam Maciej Edytowane 30 Czerwca 2021 przez MaciekWwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Mam. Dostałem od autora z dedykacją przy okazji Memoriału E. Antropika. Fajna pozycja, kilka ciekawych wspomnień jak to drzewiej bywało. Znam/znałem kilku bohaterów. Ciekawostką jest to, że rekordy większości łowców wcale nie są jakieś gigantyczne. Obecnie łowione ryby nie są wcale takie mikre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Też mam z dedykacją. Fajnie się to czyta tym bardziej jak się było na większości tych wód. Lub robiło efekt "WoW" to tam były pstrągi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Zamówiłem i ja. Podobno zostało kilkadziesiąt sztuk więc jak ktoś chce się decydować to szybciej niż później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Też mam z dedykacją. Fajnie się to czyta tym bardziej jak się było na większości tych wód. Lub robiło efekt "WoW" to tam były pstrągi!! Mam wydanie z 2014, ale drugie chyba już w drodze do mnie. Niestety w przypadku wielu z tych mniejszych rzeczek można tam dzisiaj jedynie postawić tablicę: tu kiedyś płynęła rzeka, a w niej żyły pstrągi. Ale są jeszcze i takie na szczęście, o których wiadomo, że były w nich pstrągi i nie powiedziane, że jeszcze nie mogą być w przyszłości. To tylko zależy od nas samych. Dużo przypadków udanych reintrodukcji z różnych miejsc w kraju. Gdyby kogoś interesowały namiary na autora - proszę pisać do mnie. Mam od niego informację z wczoraj, że jeszcze Album do nabycia. Kawałek rzetelnej wiedzy o rzekach i ludziach, którzy w nich łowili pstrągi, a nie jakieś internetowe bzdety bez pokrycia w rzeczywistości. Zawsze warto mieć coś takiego w swojej biblioteczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 W końcu odebrałem. Egzemplarz nr 24 ????Kawał historii w środku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi