pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 wszyscy znamy tem problem ...jest lato, nad woda, pod woda i ogolnie wszedzie mamy mase zelska, ktore nam wedkarzom utrudnia zycie ... np czepia sie kotwicczesc z was uzywa hakow z roznymi patentami, ktore maja chronic przed zbieraniem zielska, te haki sa mniej lub bardziej dostepne, nie zawsze w tych wielkosciach, ktore sa nam potrzebne, te haki sa tez drozsze ...krotko mowiac, trzeba sobie jakos pomoc, prawda?pomysl znalazlem w necie co nam jest potrzebne? kotwice, ktorych bedziemy uzywackoszulka (izolacja) termokurczliwagruba i relatywnie sztywna zylka na hak zakladamy przycieta koszulke termokurczliwa przeciagamy zylke (hak najlepiej w pozycji lezacej) poprzez koszulke i do okola kazdego grotu w ten sposob powstale nawoje wyrownac (tak mniej wiecej) i przyciac pozostala zylke, hak wrzucamy na kilka sekund do wrzatku teraz koszuka siedzi mocno, ale nasza ochrona hakow nie jest na swoim miejscu, dlatego owijamy wokol kazdego grota jeden nawoj zylki i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Pitt,Sprytne i fajne! Sprawdzałeś jak to działa w praktyce? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No nie wiem... z moich doswiadczen z lowienia w zielsku na glowki jigowe z metalowym sprezynujacym drutem ktory zaklada sie na grot wynika, ze oslona haka musi byc dosyc sztywna i mocna jednak zeby rzeczywiscie bylo weedless. Nawet z drutem guma lapie mi ziele czasem musze powiedziec (nie za glowke tylko za hak) - na pewno mniej niz bez druta ale jednak załapuje. Zylka wydaje mi sie mniej sztywna niz drut, wiec dedukuje ze tez bedzie hak załapywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 tak remek, probowalem, friko dobrze glowkuje, hak nadal troche lapie, jednak o dobre 75% mniej zielska niz bez tego systemu ps. probowalem z zylka 0.30 ... 0.50 pewnie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Czyżby kolejne zastosowanie fluorocarbonu przyponowego ?? Tu nie ma ryzyka, że go szczupak przegryzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 off topic jak mi pokazesz szczupaka, ktory przegryzie fluorocarbon leader material (40-60 lb), to zrobie tobie wlasnorecznie 5 przyponow z tytanu (terminator) o wybranej wytrzymalosci z komponentami berkley'a end of off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 jak mi pokazesz szczupaka, ktory przegryzie fluorocarbon leader material (40-60 lb), to zrobie tobie wlasnorecznie 5 przyponow z tytanu (terminator) o wybranej wytrzymalosci z komponentami berkley'a Z jednej strony drogi Picie ryzykujesz ale z drugiej ... jak już przegryzie Tobie ten przypon to pewnie go nie pokażesz PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 @remekja w tej kwestii pozostaje bardzo scisly i mam na mysli faktyczne przegryzienie materialu a nie zerwania na zaciskach lub na uszkodzonym fragmencie i dlatego jestem badzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Pitt, ja zaliczyłem obcinkę 60lb - sufix'a. Przypon został obcięty dokładnie po środku. Miałem taki przypadek tylko raz. Szczupak popłynął z Jackiem pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 off topic jak mi pokazesz szczupaka, ktory przegryzie fluorocarbon leader material (40-60 lb), to zrobie tobie wlasnorecznie 5 przyponow z tytanu (terminator) o wybranej wytrzymalosci z komponentami berkley'a end of off topicTo nie moja teoria o przegryzaniu fluorocarbonu. Ja mam P-Line 50 lbs i jestem tego samego zdania co Ty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 @remekja w tej kwestii pozostaje bardzo scisly i mam na mysli faktyczne przegryzienie materialu a nie zerwania na zaciskach lub na uszkodzonym fragmencie i dlatego jestem badzo W tej sytuacji Remek wygrywa 5 tytanowych przyponów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 I mam na to świadków PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 I mam na to świadków PozdrawiamRemek Za dwa przypony potwierdzę ,że nie było takiej obietnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 eeeee tam, remkowi to ja nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 eeeee tam, remkowi to ja nie wierze Adres znasz Minimum 30 cm mają być. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Remek, ale miałeś tego szczupaka pokazać a nie o nim opowiadać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Phala,No on już chyba jest RIP, bo ciągnąć za sobą Jacka nie było mu pewnie łatwo. Oj długo przeżywałem tą obcinkę bynajmniej nie z powodu Jacka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 remek nie sciemniaj, w smaczkowej obrotowce szczupak tez odgryzl kotwice jak bede robil nastepne przypony to dostaniesz za tego 'z premedytacja' podpilowanego sufixa co obiecalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi