Skocz do zawartości
  • 0

Na żółwiu da się pływać?

spy

Pytanie

Mam oznaczenia na manetce - zółw i zając. Po środku jest kółko. Czy na żółwiu da się pływać? U mnie podobno od połowy trasy zółw-zając czyli wspomniane kółko można dopiero. Jak daję kółko to płynie,jak dam żółwia i zapne bieg to gaśnie.

Honda BF 4,5KM

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powinno się dać bez problemu. U mnie z hondą BF5 i łodce 3,6 z dwoma osobami w środku (woda stojąca) prędkość na żółwiu to trochę ponad 3,5 km/h a na zającu równo 10 km/h ze wskazań gps. Wręcz zastanawiałem się co zrobić żeby na żółwiu pływać wolniej bo tak bardziej mi pasuje pod trola. Ale jakoś nie zebrałem się do tego na poważnie.

Tomaszek11

• 0

ja u siebie robilem tak, ze patrzylem jaka linke pod obudowa naciaga manetka. naa koncu ciegna od manetki (od strony silnika) jest srubka do naciagania linki i druga do ustawiania napiecia wstepnego - nawet jak linka peknie to dzwigienka sie dalej nie ruszy - za slabo sie znam na silnikach, ale to chyba otwiera te klapki w gazniku?

mozesz przy pracujacym na luzie silniku pobawic sie obiema |(mozesz sobie je jakos zaznaczyc wczesniej gdzie byly|).

• 0

Mi w ASO powiedzieli, że na zółwiu nie da się pływać, że działa on tylko na luzie. Że od kółka załącza się sprzęgło dopiero, dokładnie tak powiedzieli. ASO HONDA.

Sprzęgło im sie załącza? Chyba im się z piłą łańcuchową pomyliło... Albo masz źle wyregulowane obroty, albo źle naciągniętą linkę gazu, albo to awaria. Nie spotkałem jeszcze silnika, który by nie pływał na jałowych obrotach przy wrzuconym biegu. Chyba, że był zimny lub miał usterkę (zalewał się, miał zasyfioną jedną ze świec, starą świecę, zły odstęp elektrod, etc.)

• 0

Mi w ASO powiedzieli, że na zółwiu nie da się pływać, że działa on tylko na luzie. Że od kółka załącza się sprzęgło dopiero, dokładnie tak powiedzieli. ASO HONDA.

Dziwne, a co mówi Manual?

mam Honde 9,9 i na żółwiku pryka jak żrebak,oczywista na biegu,

wczoraj specjalnie sprawdzałem.