szikakaaa Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam,proszę o polecenie jakiegoś młynka do łowienia metodą opadu przynętami 15-25 gram główka + 3-4 calowe kopyto, na zbiorniku z woda stojącą. Kołowrotek ma współpracowac z wędka jednoczęściową, a łowił będę z łódki.Cena jaka mnie ogranicza to 1000 zł - proszę o propozycję sprawdzonych konstrukcji, którymi połowię jakiś czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Penn slammer 260a reszte kasy zostaw na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. Ale Pan Tomek szuka maszyny na ryby, a nie do podlodówki... <_< Jak masz chwilkę, to spróbuj upolować sobie jakiegoś starego kanciaka, wszystko jedno czy X czy Z, najrozsądniej 3000...NIEDOZDARCIA i podwójny antyrewers.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. Ale Pan Tomek szuka maszyny na ryby, a nie do podlodówki... <_< Jak masz chwilkę, to spróbuj upolować sobie jakiegoś starego kanciaka, wszystko jedno czy X czy Z, najrozsądniej 3000...NIEDOZDARCIA i podwójny antyrewers.. Jeśli to krótka i lekka jednoczęścówka to:Wybierz komfort czy dłuższy żywot kołowrotka.Jak komfort to 2500 jak na dłużej to 3000 lub penn 260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. To ile na tą podlodówkę wejdzie sznurka 20-30 lb? Mój najmniejszy kołowrotek to Shimano wielkości C3000 do kija 2,52 na pstrągi i inne jazioklenie. I tak jak pisze Zorro Daiwa (nie znam się..) 3000, albo jakiś zadbany TP 4000 i spokojnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. Ale Pan Tomek szuka maszyny na ryby, a nie do podlodówki... <_< Jak masz chwilkę, to spróbuj upolować sobie jakiegoś starego kanciaka, wszystko jedno czy X czy Z, najrozsądniej 3000...NIEDOZDARCIA i podwójny antyrewers.. Jeśli to krótka i lekka jednoczęścówka to:Wybierz komfort czy dłuższy żywot kołowrotka.Jak komfort to 2500 jak na dłużej to 3000 lub penn 260. Wybierz komfort, spróbuj castingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Penn Battle 2000. Spokojnie da radę.W porównaniu z slammerem ma jedną zasadniczą zaletę waży ok.260g.Moim zdaniem to jest istotna zaleta jeżeli biczujesz wodę kilka ładnych godzin. Ale Pan Tomek szuka maszyny na ryby, a nie do podlodówki... <_< Jak masz chwilkę, to spróbuj upolować sobie jakiegoś starego kanciaka, wszystko jedno czy X czy Z, najrozsądniej 3000...NIEDOZDARCIA i podwójny antyrewers.. Jeśli to krótka i lekka jednoczęścówka to:Wybierz komfort czy dłuższy żywot kołowrotka.Jak komfort to 2500 jak na dłużej to 3000 lub penn 260. Wybierz komfort, spróbuj castingu Właśnie będę składał kija pod multik do ciężkiego łowienia na gumy. Bo paluch boli od zarzucania stałoszpulowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam kolego! tytuł trochę mylący podałeś....15-25g. to zdecydowanie nie jest cięższy opad:) tylko zwykła standardowa gramatura....i żadnego kołowrotka w kwocie 1000zł nie zajeżdzisz łowiąc 1-2 razy w tygodniu....a nawet gdyby się tak stało to będziesz się cieszył że wkońcu padł i z przyjemnością kupisz sobie nowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Jeszcze kwestia jaka guma. 25g i kopyto 6 = 53g - to już sporo . Paluszek wskazujący cierpi od rzucania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Penn Atlantis 2000 lub 4000 ale czwórka jest już sporo większa. Ja bym dobrał 2000 do krótkiego kija a jeśli z brzegu dłuższym kijkiem wziąłbym czwórkę. Czwórka jest bardzo wszechstronną wielkością, i na troć i na dorszyka na lekko do średniego. A i zapas linki masz niemały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 z tego co wiem to penn batle kiepsko nawija plecionkęPolecam RED ARC 10300-10400 dobrze nawija plećkę i mocny kręcioł. mój śmiga w takich warunkach już trzeci sezon i czasami przynętą jest kopyto 6' i 35g więc momentami dostaje dobrze po tyłku a nie widać po nim objaw zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam kolego! tytuł trochę mylący podałeś....15-25g. to zdecydowanie nie jest cięższy opad:) tylko zwykła standardowa gramatura....i żadnego kołowrotka w kwocie 1000zł nie zajeżdzisz łowiąc 1-2 razy w tygodniu....a nawet gdyby się tak stało to będziesz się cieszył że wkońcu padł i z przyjemnością kupisz sobie nowy chyba bym sie podpisal pod powyzszym nawet jakby kwote zmniejszyc.Kiedys lubialem shimano i podwojne korbki (100% kolowrotkow w domu mialem shimano) a teraz mi przeszlo i raczej tez obstawialbym 260 slammera (mam 260 od chyba 2 lat uzywam do roznych odmian spinningu/jerkowania i trollingu na wodach slodkich ciagne na niego szczupaki i nawet kilka sumikow takich kolo metra wyglada i pracuje jak nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ja tradycyjnie polecam OKUME SALINE 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 od kilku sezonow lowie okuma vs 40 i zajechac go nie moge, co zime dostaje dobrze w kosc na wedkach 25-30 lb z plecionkami 20 lb i gumami 14-18 cm ... dobry hamulec ... jak w kolwrotkach 2 razy drozszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Bardzo dziękuję za zainteresowanie wątkiem i pomoc w wyborze młynka Teraz już jest znacznie jaśniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wczoraj kolega zakupił slammera 260, nawinął plećke 15 lbs i przez cały dzien łowienia zadnej brody nie było. Nawijanie oczywiście nie tak dobre jak w Daiwach i Shimancach ale do przyjęcia. Sam sie zastanawiam nad zakupem takiego do cięższego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Drozdo zapomniałeś dodać że graba mi nie odpadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Do cięższego sandaczowania tylko i wyłącznie DAIWA made in JAPAN do 1000 sie wyrobisz swobodnie w takiej cenie posiadam ja kreciołka służy mi juz od jakis 8 lat i zjadł conajmniej 2 shimano na pozostałych sandaczówkadch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Do cięższego sandaczowania tylko i wyłącznie DAIWA made in JAPAN do 1000 sie wyrobisz swobodnie w takiej cenie posiadam ja kreciołka służy mi juz od jakis 8 lat i zjadł conajmniej 2 shimano na pozostałych sandaczówkadch. Może nas oświecisz i podasz nazwę tajemniczej Daiwa/MiJ/do tysiąca pln-ów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Oświecę jak tylko będę w domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Stawiam w ciemno, że pewnie jakiś kanciaczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Daiwa certa 3000, oczywiście starsza wersjaniebieska. Smigam juz 3 sezon i daje rade 28 gr i guma, tudzież dróbszot 30 gram. śmiga jak ta lala. I wagowo w miarę rozsądnie.Za 1000 używkę w bardzo dobrym stanie powinieneś znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Daiwa Exceler Plus 3500 E Obecnie cos około 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Daiwa Saltiga Game 3500 i spokój na najblizsze 10 lat,- ostatnio jak byłem w polsce to nawet widziałem w sklepie wedkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi