SPIDERLING84 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Malutki ale byłem tyle bez ryby, że cieszył jak dwumetrowy kaban! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Dorzucę coś od siebie ,żeby odświeżyć wątek Napisałem w wątku o boleniach,że moim zimowym postanowieniem było złowienie w tym roku świadomie suma i bolenia ,których nigdy nie łowiłem . Niestety z braku czasu za sumem udało mi się wyskoczyć tylko raz . No ale melduję wykonanie zadania Rybka ok 150 dostarczyła mi dużo frajdy w holu (zwłaszcza ostatni piekielnie mocny odjazd pod pontonem na jego drugą stronę ) na szczęście zasada ,, 0 sprzętowej tolerancji " pozwoliła na wyciągnięcie go pod podłogą pontonu. Sprzętowo : Batson RCLB70XL,Daiwa BG 4000 z ,,Psulkową" TCB 0.30, Przeciąganie się z sumem fajne ale bolenie też dają dużo frajdy . I bądź tu człowieku mądry co następnym razem wybrać :D 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Co to za woblerek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Hand made sąsiada kolegi :D @francisko s. - nie nabijam się naprawdę tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 z naszego podwórka : https://www.onet.pl/sport/onetsport/wedkarstwo-najwiekszy-sum-zlowiony-w-polsce-to-ogromna-ryba/c6zq8g5,d87b6cc4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Niewielki 100+, w porównaniu do kolegów, ale pierwszy złowiony w życiu sumek. Mógłbym powiedzieć, że to przyłów, bo nie nastawiałem się na taką rybę z 4" przynętą i przede wszystkim z witką 10 lb do 14g, ale jak wziął to cóż, trzeba było powalczyć i się udało, choć hol był bardzo szybki, kilkuminutowy. Branie po zachodzie słońca w szarówkę, byłem pewien, że mam swój rekord sandacza, co mnie bardzo ucieszyło i z powodu słabej widoczności dopiero, jak podholowałem go pod brzeg, zobaczyłem, że to wąs. Pomimo krótkiego holu ryba bardzo silna. Hamulec miałem skręcony, jak to przy sandaczowaniu, ale zmusił mnie do poluzowania i 2-3 razy podczas odjazdów zagrał kołowrotek. Rybę udało mi się podebrać, ale niestety finał tej przygody nie jest zbyt kolorowy, bo popełniłem jakiś błąd, być może skręcony za mocno hamulec kołowrotka, albo pod złym kątem tak delikatną wędkę trzymałem podczas podbierania usłyszałem "traaach" i górny skład mojego Phenixa SP722L trzasnął powyżej łączenia . P.S Może ktoś z kolegów podpowie, czy jest sens naprawiać złamanie w tym miejscu, a jeśli tak, kogo z forum polecacie do takiego zadania? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Niewielki 100+, w porównaniu do kolegów, ale pierwszy złowiony w życiu sumek. Mógłbym powiedzieć, że to przyłów, bo nie nastawiałem się na taką rybę z 4" przynętą i przede wszystkim z witką 10 lb do 14g, ale jak wziął to cóż, trzeba było powalczyć i się udało, choć hol był bardzo szybki, kilkuminutowy. Branie po zachodzie słońca w szarówkę, byłem pewien, że mam swój rekord sandacza, co mnie bardzo ucieszyło i z powodu słabej widoczności dopiero, jak podholowałem go pod brzeg, zobaczyłem, że to wąs. Pomimo krótkiego holu ryba bardzo silna. Hamulec miałem skręcony, jak to przy sandaczowaniu, ale zmusił mnie do poluzowania i 2-3 razy podczas odjazdów zagrał kołowrotek. Rybę udało mi się podebrać, ale niestety finał tej przygody nie jest zbyt kolorowy, bo popełniłem jakiś błąd, być może skręcony za mocno hamulec kołowrotka, albo pod złym kątem tak delikatną wędkę trzymałem podczas podbierania usłyszałem "traaach" i górny skład mojego Phenixa SP722L trzasnął powyżej łączenia .P.S Może ktoś z kolegów podpowie, czy jest sens naprawiać złamanie w tym miejscu, a jeśli tak, kogo z forum polecacie do takiego zadania? Dobrze Ci się zacina sandacze z 10lb? W moim 2,9m odpowiednikiu czasem brakuje mocy przy większym sandaczu i żyłce.Za to super się spisuje w takich sumkowych przyłowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Dobrze Ci się zacina sandacze z 10lb? W moim 2,9m odpowiednikiu czasem brakuje mocy przy większym sandaczu i żyłce.Za to super się spisuje w takich sumkowych przyłowach.Łowię z brzegu na jeziorze i za wielkich sandaczy nim nie złowiłem, ale używam tylko plecionki i takie 60+ poniżej 70 cm zacinałem bez problemu. Ogólnie jest (był) to mój ulubiony uniwersał do wszystkiego. Na ten kij złowiłem również życiówkę okonia i sporo niedużych szczupaków. Nie gubi ryb, jest szybki, ale jednocześnie ładnie się wygina podczas holu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi