Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) No jak wg kolegi Winston Pure żadna rewelacja to proszę o przykład jakiegoś kija rewelacyjnego ???? Moje zdanie na temat kijów jest takie,że albo kij jest normalny,dobrze rzuca i dobrze się nim łowi albo jest kiepski.Nie istnieje kij rewelacyjny.XO też jest dobrym kijem.Pure dobry,Helios dobry,One dobry.To żadne rewelacje tylko normalne narzędzia przy czym każdy ma coś.Jeśli dolnik jest zbyt miękki to dobrze i bezpiecznie się holuje ale z dystansem gorzej.W drugą stronę odwrotnie.Ja łowię tanim kijem 8'#4 i mimo że przewinęło mi się parę fajnych patyków to on jest ze mną i jest moim podstawowym kijem.Korek ma kiepski Bardzo,ale się nie sypie.Działa mi ten patyk bardzo dobrze.Pure też ma wadę.Nie jest do dystansu.Ja czasami w lesie łowię i 20 metrów od siebie.Przeciążoną linką o 1,5 klasy.Taki urok.Także u mnie musi być moc. Edytowane 15 Lipca 2021 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Miałem, całkiem fajna wędka, ale jakość wykonania bardzo kiepska. To ciekawe.Bo mój redington jest bardzo dobrze wykonany.Co prawda korek trochę gorszy niż w heliosie2,ale tylko tyle.Prosty blank,przelotki równo ułożone,lakier ok,wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Rękojeść w moim była bardzo słaba (korek), wyważenie raczej średnie, super się ładował i holował, ale stabilizacja szczytu nie była zadowalająca. Tak za 500zł to dobra wędka. Jakby ktoś miał to chętnie kupię Winstona BIIt 8' 4wt Edytowane 15 Lipca 2021 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 no właśnie nie ma kija , każdy lubi co innego , widzisz ja od niedawna łowie 8 stopową w klasie 3... kazdy ma swoje upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Rękojeść w moim była bardzo słaba (korek), wyważenie raczej średnie, super się ładował i holował, ale stabilizacja szczytu nie była zadowalająca. Tak za 500zł to dobra wędka. Jakby ktoś miał to chętnie kupię Winstona BIIt 8' 4wt A jaki to redington?Tzn klasa,długość Edytowane 15 Lipca 2021 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 no właśnie nie ma kija , każdy lubi co innego , widzisz ja od niedawna łowie 8 stopową w klasie 3... kazdy ma swoje upodobaniaWszystko zależy gdzie i co się łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 A jaki to redington?Tzn klasa,długość 8' 4wt i 8'6" 5wt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) A okJa mam 8'#4Co do stabilizacji szczytu to tak jest.Bo to taki kij o środkowym ugięciu więc szczyt lata.Natomiast ten kij wyważa mi dobrze Hardy fw DD ultralite 90gram więc wyważenie ok.Reasumując XO ma super stabilny szczyt.To cięty kijek o progresywnym ugięciu.Coś za coś.Jeśli kij na bliższe odległości i z dobrą amortyzacją na cienkich przyponach to raczej coś typu redington. Edytowane 15 Lipca 2021 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) "Co do stabilizacji szczytu to tak jest.Bo to taki kij o środkowym ugięciu więc szczyt lata." Niekoniecznie, a nawet nie (w dobrej wędce) - mam Orvisa Superfine Carbon 8' #4 Full Flex i szczyt bardzo szybko się stabilizuje, tylko chciałbym teraz coś bardziej Mid pod piankowe żuki #14-10 Edytowane 15 Lipca 2021 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Na klenie?A drzewa powalone SĄ?Tego Orvisa w ręku nie miałem.Szklaka miałem i podobał mi się.Zresztą inaczej kij działa z linką i inaczej na sucho.Z linką bardziej się stabilizuje jego praca. Edytowane 15 Lipca 2021 przez Radek79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nie ma, czysta woda 50-80cm, strefa przy trawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 No to łów na tego superfine.Jak ryba nie ma gdzie wleźć to luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 XO to nie jest mid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 ale masz namyśli flex pod obciążeniem czy dynamikę, bo to bardzo często mylone rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) XO kij raczej szybki.Gnie się od szczytu.Czym większe obciążenie tym głębiej.Zamów sobie.Najwyżej odeślesz. Edytowane 15 Lipca 2021 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Udało się kupić Winstona BIIt 8' 4wt, więc Visiona odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Z linką bardziej się stabilizuje jego praca.Mało kto zwraca na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Mało kto zwraca na to uwagę. Dlatego sprawdzanie kija na sucho nie ma sensu. Edytowane 23 Lipca 2021 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi