bartosz311287 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Niestety między innymi rzeczka na której kochałem łowić pstragi prawdopodobnie umrze na skutek chęci wybudowania promenady. Tutaj więcej opisane. Łzy w oczach, człowiek chciał zarybiać z własnej kieszeni, ale po co żeby potem takie głąby zniszczyły wszystko jedna decyzją bez względu na przyczyny. Osady z dna popłyną dalej, a potem będzie to samo co kiedyś na innej rzece Płytnicy wszystko pozdycha. Katastrofa....???????????? https://www.facebook.com/107862894704400/posts/170727881751234/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Właśnie czytałem na gazeta.pl.Spuścili (Wody Polskie)już niestety całą wodę, padło tysiące ryb w tym gatunki chronione jak piskorz i koza...Kur..a takie rzeczy tylko w naszym chorym kraju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 eee tam, wszystko jest w porządku, przecież melioranty nie mogą się mylić, niosą kaganek cywilizacji......co tam kilka (ton) rybek w obliczu betonowej promenady!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Myślałem ze więcej wpisów będzie czy cokolwiek ale na tym forum jedyne co ostatnio modne to przypie...ć się do kogoś o długo holowana rybe lub pisać bzdury o jakiś celebrytach...Jedyne co ostatnio potraficie to tylko dowalić komuś na forum lub pisać jakies pseudo inteligetne komentarze co to nie wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Myślałem ze więcej wpisów będzie czy cokolwiek ale na tym forum jedyne co ostatnio modne to przypie...ć się do kogoś o długo holowana rybe lub pisać bzdury o jakiś celebrytach...Jedyne co ostatnio potraficie to tylko dowalić komuś na forum lub pisać jakies pseudo inteligetne komentarze co to nie wy.Poluzuj rajtuzy kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Myślałem ze więcej wpisów będzie czy cokolwiek ale na tym forum jedyne co ostatnio modne to przypie...ć się do kogoś o długo holowana rybe lub pisać bzdury o jakiś celebrytach...Jedyne co ostatnio potraficie to tylko dowalić komuś na forum lub pisać jakies pseudo inteligetne komentarze co to nie wy.Bartek, daj spokój. Jak ktoś nie ma pojęcia, co to za rzeka, to pi...li kocopoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) Pickrel nie interesuje mnie co nosisz na sobie. Artur tu już nie o to chodzi. Jarają się jakimiś chorymi tematami niezwiązanymi z wędkarstwem a tu jakiś wpis zeby pomóc czy gdzie można zadziałać nic. Jedynie wejdzie gosciu jakis i pisze co nosi na sobie Edytowane 9 Lipca 2021 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 No i jak teraz ekoludki pokasować maja wszystkie możliwe spiętrzenia - pozostawiając oczywiście nieliczne naturalne oazy na polskiej pustyni - skoro oburzony wędkarski świat jest przeciw? Skądinąd.. i niechcący, całkiem rozsądnie.. I po kiego remontować jakiś durny most, kiedy tyle mostów jest w świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Podobna sytuacja miała miejsce rok temu na Niechwaszczy, dopływie Wdy... Bezmyślność i zachłanność ludzka nie zna granic...Bartek, z tego co na FB informuje Stowarzyszenie Przyjaciół Dorzecza Gwdy, działania już zostały podjęte. Miedzy innymi dzięki radom chłopaków ze Stowarzyszenia Przyjaciół Rzeki Wdy "Kiełż", którzy mieli wątpliwe "szczęście" przerobić procedury na swojej rzece. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Wody Polskie przyznały się do błęduhttps://epoznan.pl/news-news-119362-z_rzeki_za_szybko_spuszczono_wode_wody_polskie_przyznaja_sie_do_bledu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) Rzeka bardzo urokliwa i rozumiem żal Bartka. Często jak rozmawiamy to wspomina o Głomi, sam poradzić mu nie potrafię w tej sytuacji, a i ja jestem co najmniej zły za to co tam się odwaliło.Boli fakt że Wody Polskie stwierdziły padnięcie może 10kg. ryb. Robią nas w bambuko i tyle. Tarliska i ryby żyjące poniżej mocno dostały po głowie, a skutki tego zrzutu będą odczuwalne latami, tym bardziej że Głomia nie ma sprawnego połączenia ( przepławki) z Gwdą z której mogła by napłynąć ryba. Edytowane 9 Lipca 2021 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Myślałem ze więcej wpisów będzie czy cokolwiek ale na tym forum jedyne co ostatnio modne to przypie...ć się do kogoś o długo holowana rybe lub pisać bzdury o jakiś celebrytach...Jedyne co ostatnio potraficie to tylko dowalić komuś na forum lub pisać jakies pseudo inteligetne komentarze co to nie wy.Myślę, że ''odrobinę ''przesadziłeś Bartku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) A ja mysle Marcinie że nawet odrobinkę nie przesadziłem. Ostatnio na forum modne jakieś śmieszne dziwne tematy. Tak jak wymieniłem wyżej plus wiele innych. Pare lat wstecz były bardziej konkretne tematy przy których można było jakies wnioski wyciągnąć. Teraz to w modzie napisać że ryba przed sam obiektyw wepchnieta,że zdechnie po wypuszczeniu itp. Wieczne podpuszczanie,przypiepszanie się do drugiego. Nie jest tak Marcinie? Czy kłamie? Edytowane 10 Lipca 2021 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Bartku ale forum nie jest od rozwiązywania Twoich problemów i rozterek życiowych,a jego kształt i formuła zależy tylko i wyłącznie od nas, bo to my je tworzymy. Oczywiście pojawia się wiele błahych tematów, na które szkoda czasu, i najlepiej wcale tam nie zaglądać. Natomiast odniosłem wrażenie, że mierzysz wszystkich jedną miarą i to nie jest w porządku... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Rzeczywiście ostatnie tzw."dziewicze" rzeki, rzeczki zostają zabetonowane , żeby po brzegu można było przejść w japonkach, już niebawem zatęsknimy za przyniesieniem kleszcza z ryb...a jedynymi emocjami w wędkowaniu będzie otwieranie kolorowych opakowań z przynętami i umieszczaniu na drewnianej ściance w domu bo łowić nie będzie gdzie ani co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Mariusz to nie jest dziewicza rzeka. Ludzie którzy wiedzą cos o pstragach to taka rzekę traktowali by jak skarb. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi