Paluch164 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Witam wszystkich, Wklejam link do mojej ostatnie produkcji gdzie podczas miesiecznego pobytu w tym pieknym miejscu miałem przyjmność nagrać krótki film z lokalnym przewodnikiem Nickiem. Chetnie usłyszę wasze opinie, sugestie i wskazówki co można było zrobic inaczej lub lepiej ! Filmu jeszcze oficjalnie nie udostępnia bo może przydadzą mu sie jakies poprawki. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Ujęcia, montaż super, zabrakło jedynie dużego tarpona. Myślę że dopełniłby calość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Bardzo fajne klatki. Muzyka oddaje klimat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Fajnie się ogląda. Ten Nick to fajny gość widać "teraz uśmiecha się częściej niż wcześniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Super ujęcia, piękna sceneria, chcę tam pojechać... Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paluch164 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Bardzo dziekuje ! Rzeczywiscie miejsce magiczne ale niestety nawet tam widac ogromny wplyw czlowieka na lokalny rybostan. Tarpony maja ewolucyjne szczescie i sa bardzo nieatrakcyjne kulinarnie dzieki temu mozna cieszyc się walką z nimi oraz sporą populacja. Wszystkie rybne zatoki otoczone siatami, od brzegu do brzegu... A zatoki te sa miejscami gdzie zyje bardzo duzo żółwi morskich, ktore ratowałem za każdym razem będąć na lodzi lub kajaku ... Przykre ale z lukami systemowymi podobno nie ma szans tam walczyc - tak powiedzial mi Nick . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) Niedawno oglądałem dobry dokument na Netflix na temat destrukcyjnego wpływu rybołówstwa na praktycznie cały świat. Większość plastiku w Oceanach to stare sieci rybackie, a nie foliowe torebki. I na tym ekologia się kończy. Przestałem wierzyć w ten pseudoekologiczny bełkot gdzie porusza się mało istotne problemy w imię kasy, a nie podejmuje radykalnych rozwiązań. Grabież i zaśmiecanie Oceanów będzie trwać dopóki nie wyrąbią wszystkiego, ludzie nie zrezygnują ze smacznej rybki i owoców morza, szczególnie pandemiczna rasa. Za każdym razem jak ktoś poruszał ten temat wszyscy chowali głowy w piasek.Taka ciekawostka, somalijscy piraci to też efekt rybołówstwa, to byli prości rybacy którym złodzieje z sieciami ukradli ryby i żeby utrzymać rodziny musieli chwycić za kałachy. Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez wujek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi