Skocz do zawartości

Kołowrotek Daiwa TDR

ziober

Rekomendowane odpowiedzi

...2.5 tysiączek. Używany byłby na dużą rzekę do klenio-boleni oraz na trotki morze i rzeka.

Tedeereczka 2500 i trotki, a już te z morza.. :unsure:

Tak łowią tylko najwięksi Kozacy, przez duże K.. <_<

Odnośnie reszty, zamknę ryjek...

Miałem taki kołowrotek w rozmiarze 3012 i nie urzekł mnie niczym. Jak próbowałem nim boleniować to od razu coś zaczynało szumieć, hałasować, za każdym razem coś innego, a tego nie lubię. Generalnie nie wyglądało to solidnie. Sprzedałem na allegro za 300.

• Like 1

Na alledrogo :D

http://allegro.pl/team-daiwa-tdr4-3012-prenumeratawmh-1-rok- i2504420951.html

Miałem 2 takie młynki, kupione okazyjnie po coś koło 450. Jednym łowiłem, drugi grzecznie leżał w szafie. Pierwszy sezon chodził jak stella, w drugim zaczął ząbkować, a w trzecim go sprzedałem razem z nowym który cały czas odpoczywał:)

Koledzy gdzie kupujecie młynki Daiwy(?) Macie jakieś pewne i sprawdzone źródła(?)

Jak Pan myślisz o nowych modelach, to tego kwiatu, to pół Światu i kupisz dosłownie wszędzie, a jak Pan myślisz o tych starych-dobrych, to na ogół tylko prywatne magazyny.. :lol:

http://allegro.pl/team-daiwa-x-3000-ia-salt-water-jdm-japan- bcm-i2520249207.html

To jest TO czego szukasz (tak myślę :D ), na sklepowych półkach kołowrotka tej klasy i za takie pieniądze nie znajdziesz...

Nawet nie ma co kombinować... :mellow:

Trójeczką jeszcze jakoś kleniki ogarniesz ale latanie z 2500 na trocie, to trochę stąpanie po cieniutkim lodzie.. <_<

• 3 lata później...

Ktoś posiada ten kołowrotek i może coś powiedzieć na jego temat? Jest to młynek z oferty szkockiej bodajże przeznaczony do feedera. Myślę, że do spinningu jaź,kleń również by się nadał. Czekam na opinie. :)

EDIT: Dziekuję za połączenie wątków. :) 

Edytowane przez Wil

exceler, freams , i te klony :) nic więcej nic mniej.....leTka kosmetyka i różnica w łożyskach, przy czym prawe od korby jak w tych młynkach nadal na drucik się trzyma :) młynki złe nie są z tych team daiwek, ale cena kosmiczna porównując do excelera np.

a mnie tam tylko tdr 2508 sie ostala z daiw pierwszy wypust do dzis chodzi zadziwiajaco lekko zawstydza wiekszosc mlynkow na klenio bolki da rady

tak ale ta tdr to jest siostra Caldi , a tdr match czy jakoś tam o którą pytał Wil to jest półka niżej czyli siostra , brat czy inny wynalazek odpowiadający excelerom :D