jabr Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Kupiłem niedawno używkę 1000 Super X. Nie chodzi tak jak bym chciał (ciężko) - używałem kiedyś 1000 Super Aero - to była praca. Częściowo przyczyną było zbytnie przemarowanie - wymieniłem już smar chodzi trochę lepiej. Chciałby obecnego ztuningować. Planuję wymienić oba łożyska (plastiki) od korbki. Zna ktoś wymiary łożysk które by tam weszły ?. Czy jest możliwe włożyć łożysko do rolki kabłąka - jeśli tak to jakie. Podobnie czy da się pod pinion ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Nie znam 1000 i nie wiem czy tam idą standartowo jak do tych większych czy inne rozmiary.Najlepiej rozbierz suwmiarka do ręki i masz pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Ze schematów wynika, że łożyska na kole głównym są takie same jak w 3000 i 4000, czyli po lewej stronie 7x13x4 a po prawej 7x11x3.Schemat 1000 http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/superx_1000gtm.pdfSchemat 3000http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/superx_3000gt.pdfSchemat 4000http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/superx_4000gt.pdf Ze schematu wynika też, że rolka kabłąka jest ułożyskowana. Ale nr łożyska jest inny więc i rozmiar też może się różnić od tych w rozmiarze 3000/4000.Pod pinion nie da rady, nie ma miejsca na łożysko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Dzięki za info. Zamawiam łożyska. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do poprawy pracy będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Co do poprawy kultury pracy młynka to ja osobiście po kupnie młynka, stare łożyska wymieniłem na nowe + w miejsce gdzie się da wstawić, dodatkowe nowe łożyska później kasowanie luzów.Smarowanie też gra kluczową role, ale o tym tu na forum było już sporo rozkminiane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jakieś efekty po tuningu??? Zdradz jeśli możesz jaki jest rozmiar łożyska w rolce kabłąka, sam jestem ciekaw co tam siedzi za maleństwo bo będe takowy młynek serwisował koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Łożyska jeszcze nie dotarły. Jak tylko zrobię to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Dla potomnych... Łożysko w rolce kabłąka w Super X 1000 GT/GTM jest w rozmiarze 4x7x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi