Skocz do zawartości
  • 0

zasady publikacji zdjec - watek wydzielony z tematu trociowego

Mdah

Pytanie

Rega-obwodnica, Ostatnia sobota.

Dziewczyna długa na 73 cm wysokość przy płetwie grzbietowej 20 cm, waga 5,15 kg. Sprzęt-Daiwa Certate HC 3500, St. Croix Avid/AVS90HF2, pleciona Whiplash, przynęta, to niezmiennie i niezawodnie-obrotówka Demon z czerwonym czopkiem

Piękna ryba, niestety zdjęcie nie spełnia wymagań jerkbait.pl chcielibyśmy żeby zdjęcia ryb które wróciły do wody były wykonywane w sposób zapewniający rybie zdrowy powrót do środowiska naturalnego

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobra ryba. Na plecionce pewnie dała czadu :D

Dziękuję za gratulacje Guzu.

Wzięła jakieś 7-8 metrów ode mnie, zaraz po braniu świeca ok metrowa. Skakała w sumie chyba z 5 razy. Hol był trochę forsowny, bo niżej leżało powalone drzewo. Gamak po walce wyglądał jakby go kobinerkami specjalnie ktoś powyginał we wszystkie strony.

• 0

Po cięciu Mod'a i Admina wątek padł. Gratuluję. Ciesz się Friko, kiedy możesz. Bardzo brzydko, bardzo brzydko. Nie musisz chronić Mod'a pod swoimi skrzydłami - dajcie tylko rozsądne i uzasadnione argumenty na wycięcie tego zdjęcia ( ja uważam, że jednego z najlepszych z ostatnio publikowanych).

Aha, łoś Wujka ( mimo, że padł (zdechł, został zabity, został trofeum, itp.) jest najdłuższym (lecz nie najcięższym)łosiem w miejscu, w którym został złowiony. Odpowiednie dyplomy, gratulacje, medale, wyrazy uznania wystawione przez islandzkie towarzystwo wędkarskie zostały przyznane. Za co? Za rozsławianie miejsca połowu i podziw dla łowcy.

Bravo Wujek!

• 0

@Mdah - piękna, srebrna Reska troć - gratuluję!

O wycięciu zdjęcia nie będę się wypowiadał, @kryst napisał już chyba wszystko.

Dziękuję @Patu.

Rybę można obejrzeć tu: http://www.fors.com.pl/49-wiesci-z-nad-wody/79324-rega-2012? limit=10&start=160

Chyba nie zdejmą :D

• 0

No tak to wygląda :D

Ryba wspaniała, moje gratulacje! :D

Coś tu chyba ktoś się pospieszył z usuwaniem tej ryby... Co w prezentacji na zdjeciu nie było ok? Trawa mokra, ryba świeżo po złowieniu... Chciałbym zeby wszystkie moje ryby miały taki komfort...

• 0

Zauważam tendencję do zniewieściania naszego hobby, co przejawia się piętnowaniem łowców nie tak prezentujących swą zdobycz. Za sto lat będzie można zamiast haka używać włóczki, jak przy połowie belon, chyba że pier...jakiś meteoryt i wszystko zaczniemy od nowa :lol:

Przepraszam zo OT.

• 0

Ja doskonale rozumiem jakie zdjęcia powinny pojawić się na j.pl (choć jedno zdjęcie z ostatniego kalendarza jest .... mało pasujące do obecnej kindersztuby), lecz, jeśli Kolega nie zaciukał swojej ryby, to Jego zdjęcie jest więcej niż poprawne. Ja tak myślę.

Ponad 10 lat jeździłem do Szwecji na jedno łowisko. Poznałem ludzi tam łowiących. Wszyscy Szwedzi łowili mięsko i je zjadali. A jak ryb brakło, to wyciągali steki z łosia lub renifera. Inne podejście.

Wiem, nie jesteśmy w Szwecji, lecz w Polsce, wiem o tym. Ale, jeśli nastąpiła sytuacja jak powyżej, to jeszcze raz zapytam:

Co było podstawą usunięcia tego zdjęcia - trawa, wędka, przynęta, czy widzimisie Mod'a i Admin'a? Kolega powiedział mi dzisiaj, że to jest jedna osoba.

Wstydź się Friko, wstydź się!

• 0

Któremuś z adminów strasznie słońce zaszkodziło . :wacko: Ale cóż jak się więcej czasu spędza przed kompem niż na rybach to zaczynają się schizy .

Najśmieszniejsze jest to, że przeglądając wątek o innej rybie natrafiłem na bardzo podobną prezentację zdobyczy, a adminowi przeszkadza tylko moje foto :huh:

• 0

Rybka piękna- gratulacje dla łowcy :D

Musiała ładnie dać popalić.

Dzęki,

Dała ładnie czadu-pełen repertuar sztuczek z odjazdami, murowaniami i świecami. Jak wspominałem wcześniej, nie mogłem jej puszczać za daleko w dół rzeki, bo leży tam powalone drzewo całą szerokością koryta.

• 0

Któremuś z adminów strasznie słońce zaszkodziło . :wacko: Ale cóż jak się więcej czasu spędza przed kompem niż na rybach to zaczynają się schizy .

Najśmieszniejsze jest to, że przeglądając wątek o innej rybie natrafiłem na bardzo podobną prezentację zdobyczy, a adminowi przeszkadza tylko moje foto :huh:

Koledze podejrzewam chodzi o zdjęcie mojego klenia,już wykasowałem,bo nie chcący poczułem się jak równiejszy :wacko: A tak poważnie ,to rozumiem że piach,kamienie itp mogą szkodzić rybie,nie przekona mnie z kolei nikt że mocno mokra trawa jest szkodliwa,i tu ch..j z moim klenikiem - Twoja troć była warta naszych oczu :D