Skocz do zawartości

Shimano BIOMASTER 3000 MgS

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Napisz coś więcej - ile zapłaciłeś, czy go już testowałeś nad wodą , jak z nawojem linki, mocą i płynnościa hamulca ? Przeglądałem te kołowrotki w necie i zwróciłem uwagę, że wstępują w dość dużych rozpiętościach cenowych. A może byś parę fotek pokazał. Ja wprawdzie ostatnio postawiłem na młynki Penna ale Shimano zawsze trzeba mieć na uwadze. Pozdrawiam. RB.

Zapłaciłem słono bo 800 zł ;/ Testowany nad woda praktycznie caly okres wakacyjny na Jazio-kleniach w dość dużych uciagach na woblery od 3 do max 8 cm , praca lekka płynna bez zarzutów , na "sucho" kreci tak jak by nic w środku nie miał . , hamulec pieknie chodzi bez szarpania . Żylke układa znakomicie wieczorem wrzuce fotki nawet te "rozbierane" bo teraz w pracy jestem :D . Lekki jak piórko :)

Widzisz coś narobił - kupiłeś drogi kręciołek i teraz musisz tyrać po nocach. ;) . Kończ tę robotę i wrzucaj fotki. Napisz też coś więcej o kołowrotku - czy zapasowa szpulka jest w komplecie, na jakich linkach pracujesz, jak wysoko można je (bezpiecznie) nawinąć, a zwłaszcza czy plecionki chodzą bez przygód typu spląty i brody (ale szczerze poproszę :) ). Interesuje mnie ten kołowrotek bardziej pod kątem lżejszego spiningu, być może w mniejszym rozmiarze, jeśli występuje, bo artylerię średnią i cięższą w postaci Penów Battla i Spinfishera V już zgromadziłem. RB

Posiadam owe kręćki 3000 i 2500 i 1000 super maszynki do lekkiego jiga(bo akurat do ciężkiego mam co innego)przyjemnie lekkie.praca jak przystało na stare dobre shimano,Body kształtem niezmienne jak w Ultegrach stradickach FG czy symetre USA.można mu dodać jedno łożysko pod pinion i więcej nie trzeba nic.ja osobiście polecam:)

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Panowie, ratujcie! Mam Biomastera 2500MgS i padła blokada obrotów wstecznych... Pękł element zaznaczony na czerwono, w miejscu zaznaczonym na żółto... :( Jest to element, do którego od spodu przykręcona jest srebrna dźwigienka do blokady obrotów wstecznych, element idzie przez caly korpus w środku aż do kosza i tam blokuje mechanizm.

Skąd to zdobyć? Mefisto napisał, że nie produkują już i nie może załatwić... Może ktoś ma taki element od Biomastera czy Stradica, Ultegry itp

Edytowane przez Żbiku