RafałWrocław Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam Miał ktoś styczność z tym kołowrotkiem ? Potrzebuje opini na jego temat - zastanawiam się nad kupnem ??? Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Nikt się nie odezwał wiec ja napisze : kupiłem i nie żałuje zaje... młynek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Napisz coś więcej - ile zapłaciłeś, czy go już testowałeś nad wodą , jak z nawojem linki, mocą i płynnościa hamulca ? Przeglądałem te kołowrotki w necie i zwróciłem uwagę, że wstępują w dość dużych rozpiętościach cenowych. A może byś parę fotek pokazał. Ja wprawdzie ostatnio postawiłem na młynki Penna ale Shimano zawsze trzeba mieć na uwadze. Pozdrawiam. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Zapłaciłem słono bo 800 zł ;/ Testowany nad woda praktycznie caly okres wakacyjny na Jazio-kleniach w dość dużych uciagach na woblery od 3 do max 8 cm , praca lekka płynna bez zarzutów , na "sucho" kreci tak jak by nic w środku nie miał . , hamulec pieknie chodzi bez szarpania . Żylke układa znakomicie wieczorem wrzuce fotki nawet te "rozbierane" bo teraz w pracy jestem . Lekki jak piórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Widzisz coś narobił - kupiłeś drogi kręciołek i teraz musisz tyrać po nocach. . Kończ tę robotę i wrzucaj fotki. Napisz też coś więcej o kołowrotku - czy zapasowa szpulka jest w komplecie, na jakich linkach pracujesz, jak wysoko można je (bezpiecznie) nawinąć, a zwłaszcza czy plecionki chodzą bez przygód typu spląty i brody (ale szczerze poproszę ). Interesuje mnie ten kołowrotek bardziej pod kątem lżejszego spiningu, być może w mniejszym rozmiarze, jeśli występuje, bo artylerię średnią i cięższą w postaci Penów Battla i Spinfishera V już zgromadziłem. RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Obiecałem wiec pisze : Szpula zapasowa jest , nawijac można 3 mm pod kant - stosuje żyłke Dragona HM80 0.20 . Kilka fotek : Koło duże jak na taki rozmiar młynka - 31 zębów Korba wkręcana na śrube : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzięki za fotki. Jakimś fachowcem nie jestem ale wg mnie wygląda to b.dobrze. Zapisuję go na "twardy dysk" jako kandydata do lżejszego spinningu, z tym, że raczej chyba rozważę zakup o rozmiar niżej. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Posiadam owe kręćki 3000 i 2500 i 1000 super maszynki do lekkiego jiga(bo akurat do ciężkiego mam co innego)przyjemnie lekkie.praca jak przystało na stare dobre shimano,Body kształtem niezmienne jak w Ultegrach stradickach FG czy symetre USA.można mu dodać jedno łożysko pod pinion i więcej nie trzeba nic.ja osobiście polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Dokładałeś łożysko do 3000 ? jak tak to daj link gdzie kupiłeś i wymiary jak to nie problem Ja planuje na wormshafta dać łożyska jeszcze Edytowane 20 Listopada 2012 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Jest trochę zabawy ale można się z wormem pobawić i ułożyskować .W 3000 pinion spokojnie można podeprzeć dobrym łożyskiem nie dziadostwem.Proponuję EZO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Sprzedany na rzecz castingu mam nadzieje ze nowemu urzytkownikowi do konca żywota bedzie umilał wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Panowie, ratujcie! Mam Biomastera 2500MgS i padła blokada obrotów wstecznych... Pękł element zaznaczony na czerwono, w miejscu zaznaczonym na żółto... Jest to element, do którego od spodu przykręcona jest srebrna dźwigienka do blokady obrotów wstecznych, element idzie przez caly korpus w środku aż do kosza i tam blokuje mechanizm. Skąd to zdobyć? Mefisto napisał, że nie produkują już i nie może załatwić... Może ktoś ma taki element od Biomastera czy Stradica, Ultegry itp Edytowane 13 Listopada 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Numer części by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Pozostaje szukanie na ebay-u, może jest podobne od twinka mgs, bliżniaczo podobne konstrukcje.Miałem to od twina 98 rok ale ktoś z forum kupił więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Nr czesci 43 ze schematu Biomastera 2500MgS Hasior napisal, ze body jest takie samo jak w Ultegrach (jakim modelu?), Stradickach FG czy Symetre USA. Moze od tych modeli szukać tego elementu? Edytowane 15 Listopada 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi