pafek Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Na pewno wielu forumowych kolegów jeździło na pstrągowe rzeki Podlasia. Warto więc chyba poinformować co się u nas niedawno stało.Letnia przyducha Ulewny deszcz, stało to na łąkach przez 3-4 dni w temp powyżej 32 stopni i następnie spłynęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Tragedia. Oby nie powtórzył się 2008. A jak większe rzeki Podlasia: Bug, Narew, Biebrza, Krzna? Ktoś coś wie? Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (...) Letnia przyducha (...)A Użytkownik rybacki musi posprzątać... Tych minogów szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Tragedia. Oby nie powtórzył się 2008. A jak większe rzeki Podlasia: Bug, Narew, Biebrza, Krzna? Ktoś coś wie? Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Biebrza i Brzozówka widziałem śnięte ryby, BPN dał o tym post ale chyba nie było tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 A Użytkownik rybacki musi posprzątać... Tych minogów szkoda Ta jasne, OSP w kilku miejscach zbierało i ochotnicy. Użytkownik rybacki lol, mniejsze rzeki to pewnie nie bardzo wie gdzie płyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Ta jasne, OSP w kilku miejscach zbierało i ochotnicy. Użytkownik rybacki lol, mniejsze rzeki to pewnie nie bardzo wie gdzie płyną.Obowiązki Użytkownika rybackiego wynikające z przepisów są w tej kwestii jednoznaczne... Ma posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Tragedia. Oby nie powtórzył się 2008. A jak większe rzeki Podlasia: Bug, Narew, Biebrza, Krzna? Ktoś coś wie? Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu TapatalkaNa wschodzie z opadami było słabo a jak były to tylko lokalnie były większe opady i rzeki mają niski poziom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Biebrza i Brzozówka widziałem śnięte ryby, BPN dał o tym post ale chyba nie było tragedii.Górna Narew też umiera....od czwartku ????. Kilka fotek z piątku od kolegi Andrzeja @Beton.Większość ryb już martwa, a nieliczne łapią ostatnie chausty powietrza dając się złapać ręką lub podbierakiem. Smutna sprawa ????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Górna Narew też umiera....od czwartku .Kilka fotek z piątku od kolegi Andrzeja @Beton.Większość ryb już martwa, a nieliczne łapią ostatnie chausty powietrza dając się złapać ręką lub podbierakiem.Smutna sprawa . Górna to od jakiej mniej więcej miejscowości? Czy po prostu od Siemianówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Górna Narew też umiera....od czwartku [emoji24]. Kilka fotek z piątku od kolegi Andrzeja @Beton.Większość ryb już martwa, a nieliczne łapią ostatnie chausty powietrza dając się złapać ręką lub podbierakiem. Smutna sprawa [emoji22][emoji107].Czy mi się wydaje czy szczupak z ostatniego zdjęcia został złowiony na wędkę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Narew środkowa : Wizna, Łomża - na razie jest ok - nie widać śniętych ryb. Woda bardzo ciepła. Dzisiaj w końcu chłodniej - godz. 23.00 tylko +15 C nad rzeką. Ryby w dzień niemrawe. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) Widać i na tym odcinku. W sobotę w okolicach Wizny z kolegą widzieliśmy brzany. Jedna gruba z 75+. I dużo zielska płynie. Edytowane 19 Lipca 2021 przez Arek M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Górna to od jakiej mniej więcej miejscowości? Czy po prostu od Siemianówki Paweł, zdjęcia zrobione były powyżej mostu na DK 19 (Ploski )Czy mi się wydaje czy szczupak z ostatniego zdjęcia został złowiony na wędkę? Szczupak został wydobyty z wody podbierakiem podczas agonii . Pozdrawiam Tomi ???? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Na wschodzie z opadami było słabo a jak były to tylko lokalnie były większe opady i rzeki mają niski poziom. Niestety, ale muszę sprostować to co wcześniej napisałem i na Krznie płynie w pyte zdechłej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Niestety, ale muszę sprostować to co wcześniej napisałem i na Krznie płynie w pyte zdechłej ryby.Na jakim odcinku? Bo miałem dzisiaj wieczorem wybrać się na klenie. Nie wiem czy wobec tego jest sens.Wczoraj tylko przechodziłem koło Krzny w Białej, to nic takiego nie zaobserwowałem. Wszystko wydawało się być normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Info mam od ludzi mieszających w Czosnówce nad rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) https://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/index/id/202447 Edytowane 22 Lipca 2021 przez bogunow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim80 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Jeżeli będzie powtórka z 2008 roku to..... bardzo dużo grubych szczupaków dostanie w łeb i do wora niestety. Pamiętam dokładnie ten rok i podobną sytuację. Przyducha w górnych dopływach Narwi. Od czerwca spory poziom wody w rzece i każdy narzeka na słabe brania a wręcz na brak ryb aż tu nagle......boom i pod koniec sierpnia spiningiści trolingowcy żywczarze na pychówkach i z brzegu a nawet grunciarze od Łomży w górę rzeki walą szczupaki a co najgorsze naprawdę duże szczupale......walą dosłownie w łeb i do wora bez limitów bez opamiętania i tak do pierwszej kry na rzece. A na drugi rok.....na kolejny itd itd.....słychać jęki.....ryby nie ma. Pamiętny rok bo w ciągu jednego tygodnia przez trzy wyjazdy złowiłem cztery szczupaki od 82 do 97 cm a na "moim" odcinku Narwi takie ryby w tak krótkim czasie to było "COŚ" .Niestety ale i inni mieli takie efekty.....także ci z mnóstwem wolnego czasu i głębokim worem na ryby. P.S podejrzewam że te szczupaki spłynęły do Narwi z Biebrzy konkretnie z terenów parku. Oby teraz nie spływały. Tam będą bezpieczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 2008, to był mniej więcej koniec dużych szczupaków na wszystkich rzekach wschodniej Polski. Także spokojnie, już tak nie będzie, bo jest 2021...już ich dawno nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 To się nie skończy , co kilka lat a nawet częściej będzie dokładnie to samo ,zarybienia idą na zmarnowanie .Może pora odpuścić gospodarowanie pzw na rzekach które mają problem przyduch . Dziwne w sumie, że np wisła nie dotknięta praktycznie nigdy . Bug ,krzna , wieprz , i mniejsze rzeki podlasia praktycznie zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 To się nie skończy , co kilka lat a nawet częściej będzie dokładnie to samo ,zarybienia idą na zmarnowanie .Może pora odpuścić gospodarowanie pzw na rzekach które mają problem przyduch . Dziwne w sumie, że np wisła nie dotknięta praktycznie nigdy . Bug ,krzna , wieprz , i mniejsze rzeki podlasia praktycznie zawsze . Co w tym dziwnego ...Powierzchnia pól przyległych do rzek jest prawie ta sama, zaś rzeki diametralnie różne i toczą swymi korytami inne ilości "rozpuszczalników"(woda) wszelkiej maści ekskrementów i chemii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Daj Bóg by była powtórka z 2008r...???????????????? Bo przyducha która wyczyściła Bug i Narew nastała w 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Tylko gospodarowanie na rzekach których dotyczy przyducha ,zarybienia ,koszty wskazują na bezcelowość takiej gospodarki . To pieniądze które spływają z nurtem . Mało tego taki Bug czy Liwiec zarybiany jest dość szlachetną rybą ,sandacz , sum , szczupak a tam gdzie przyduch nie ma wpuszcza się jaziki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi