Mdah Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Pierwsze klenie jakie w życiu złowiłem padły na pickera f-my Cormoran model Top Fish 2,7m - kompozyt węglowo szklany. Widziałem hol metrowego łososia (za kapotę zresztą) w odmętach Regi na spinningu 10-40g z tej serii. Szacunek dla sprzętu. Wiem o kilkunastu wyjętych trociach/łososiach na ten sam spzręt. Teraz już takich nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 a co myslicie o tym Kiju http://allegro.pl/wedka-spinning-shimano-joy-210-ml-5-20g-wr oclaw-i2512810527.html Tylko Długosc 2.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Czemu taki krótki,zaufaj kolegom 2,70 będzie z czasem idealny dla Twojego łowienia,wiesz co zauważyłem,myślę i wiem,że Ty i tak kupisz coś zupełnie odbiegającego od każdej rady,którą staraliśmy Ci przybliżyć,polecam Ci najpierw poczytanie artykułów o kleniu-jaziu a nie brakuje ich tutaj wtedy będziesz bliższy sedna sprawy pozdr.I odbiegaj od kupna tej wędki nie będę tłumaczył Ci dlaczego bo wiem,że to i tak zbyteczne <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 mi chodzi o kij maxymalnie do 80 zl we wroclawiu najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Co myslicie o tym Kiju http://allegro.pl/konger-carbomaxx-master-spin-ul-270-15-lek kigratis-i2463109514.html Jest jeszcze z cw 20 g ktory bedzie lepszy na klenio jazie ten czy 20 g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 To jest wędka z wklejanką coś ala Twój picker tylko tymi spiningami możesz łowić z opadu na przynęty gumowe przecież tłumaczyliśmy u góry tematu,trzeba czytać ze zrozumieniem to co się chce kupić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 http://www.wedkarski.com/wedki-spinningowe/3987-wedka-carbom axx-master-spin-ul-konger.html a co sadzisz medic o tym Kiju Wydaje sie przyzwoity i fajan cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie masz tam w tym Wrocławiu żadnego sklepu wędkarskiego, żeby pójść i organoleptycznie stwierdzić co będzie pasowało? Acha, ta wędka: http://www.wedkarski.com/wedki-spinningowe/3987-wedka-carbom axx-master-spin-ul-konger.html to prawdopodobnie też wklejanka, popatrz na szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 gdzie ty mieszkasz we wroclawiu? jezeli masz ochote ruszyc tylek, to podjedz do krokodyla, powiedz, ze szukasz taniej wedki spiningowej pod klenia, o takiej a nie inenj dlugosci, w takim a takim budzecie, ze bedziesz lowil takimi a takimi wabikami i nie zapomnij wziasc ze soba kolowrotka ... w sklepie juz ci doradza a przynajmniej bedziesz mial okazje pomacac to czy tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 No ale w krokodylu drogo ;/ Znalazlem na stronie Jaxon wędka Perseus Jig Spinning do 17 g Dł 2.40 i za 65 Zl wiec chyba podjade i zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 mlody czlowieku, tanio nie znaczy drobrze ... zastanow sie raz jeszcze czego oczekujesz i na co bedziesz lowil i kieruj sie w na ten azymut ... albo ewtl. mozesz nadal kupowac przez internet kota w worku lub bardziej obrazowo ... lizac cukierki przez szybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 jeszcze nie kupilem dla twojej wiadomosci sprzetu przez internet a na internecie rozkladam sie za sprzetem I szukam najlepiej kogos kto sprzedaje we wroclawiu ten sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Oprócz krokodyla masz jeszcze fishing24 na Legnickiej... w zasadzie rzut beretem od kroka. Oni mają Fiume na sklepie i widziałem przyzwoite kijki w niskich cenach. Miałeś już radę, żeby oszczędzać i kupić coś w przyszłym sezonie jednak z uporem maniaka próbujesz wydać pieniądze teraz. Gdyby na tym forum siedzieli masarze i gadali o kiełbasach i salcesonach to pytałbyś, pomimo rad, że najtańsza kiełbasa, która faktycznie jest z mięsa zrobiona musi kosztować przynajmniej np. 12zł/kg, a ty dalej chcesz to samo kupić za 4-5zł - nie da się! To znaczy kupić się da, ale od razu polecam stoperan i węgiel, żeby cię nie posrało. Jak chcesz mieć przyjemność z łowienia, w końcu wędkarstwo to hobby, a nie konieczność, to MUSISZ zaoszczędzić. Jeżeli upierasz się przy swoim, to co do kijów, które wymieniłeś możesz wybrać którykolwiek i tak nie będzie tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 kołowrotek Zakupiony Dragon Thytan Rd 330 I 2 Szpule zapasowe 140m 0.25 wchodzi z tylnim hamulec uzywal ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 widze, ze mleko sie znowu rozlalo po forum ... milego uzytkowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_krystus Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 widze, ze mleko sie znowu rozlalo po forum ... milego uzytkowania ... Choć troche śmiechu było, przynajmniej w moim przypadku .Także życze miłego użytkowania, mogłeś wybrać gorzej. Także życze miłego użytkowania. PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 No ale w krokodylu drogo ;/ Znalazlem na stronie Jaxon wędka Perseus Jig Spinning do 17 g Dł 2.40 i za 65 Zl wiec chyba podjade i zakupie Zajebiste kije, będą piękne fotki na forum http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=357154 & Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wojtek,coś czuje że nie długo wątek powóci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wojtek,coś czuje że nie długo wątek powóci Ale który wątek - bo Rafaello założył już przynamniej 4 (wędka, kołowrotek, żyłka, woblery). Trzeba przyznać że działa ostro na wszystkich frontach, chociaż przypomina to łapanie czterech srok za ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie,chodziło mi o wątek z linka Chociaż wątek dość świeży,nie zauważyłem daty.Co do kolegi to uważam że pomoc w doborze kija nie ma sensu,bo i tak pewnie kupi co innego,bo nie słucha nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wlasnie widze Niby Dobrzy spiningisci a zaden nic nie doradzi no i chyba tylko źli spininngiści doradzali miłego łowieniaps jak latwo nabić 50 postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A jest taki jeden portal-forum gdzie by chłopu doradzili... Tamtejsi testerzy są w stanie udowodnić, że nie ma na rynku kiepskiego sprzętu... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Idź do Krokodyla i na tą Legnicką, zobacz wspomniane wyżej Fiume, w tej cenie to może być to czego szukasz. Oglądaj kije między 270 a 300cm. Jeśli będzisz się bawił w chowanego, zza krzaka, na smużaka, celuj w 300cm. Skup się na tych, które Ci dobrze leżą, są w miarę wyważone. Pooglądaj jak ciężkie mają przelotki, czy aby się nie ruszają. Przyłóż kij do oka, zobacz, czy nie krzywy, czy przelotki tworzą w miarę duże światło stożka, czy są w jednej lini. Spróbuj machając na sucho ocenić czy to przypadkiem nie szpady, od których klenio-jazie będą się odbijać. Wygnij sobie ten kij, z założonym kołowrotkiem i przewleczoną żyłką i zobacz od którego miejsca robi się twardy. Wybierz taki, który wygina się w miarę parabolicznie. Ostatecznie możesz wybrany kij spróbować znaleźć taniej w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Panowie. Podarujcie któryś chłopakowi wędkę jaką potrzebuje i jakiś niedojechany kolowrotek. Widzicie że mu się nie przelewa a niektórzy na forum mają pełne piwnice wędek które od lat nie widziały wody. Sam bym tak zrobił ale mam tylko trzy spiny i używa je mój syn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_krystus Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Panowie. Podarujcie któryś chłopakowi wędkę jaką potrzebuje i jakiś niedojechany kolowrotek. Widzicie że mu się nie przelewa a niektórzy na forum mają pełne piwnice wędek które od lat nie widziały wody. Sam bym tak zrobił ale mam tylko trzy spiny i używa je mój syn. Sądząc, że data w jego nicku to jego wiek to ma 15 czy 16lat. W tym wieku, już bez większych kłopotów powienien znaleść prace przy zbieraniu jakiś pomidorów, zrywaniu czereśni(choć teraz to już chyba za późno) i zarobić ponad tysiąc złotych w jeden miesiąc pracując po 8h dziennie. Będzie miał za to dobrą wędke, kołowrotek i jeszcze mu zostanie sporo. No ale jeśli ktoś chce, to jasne może przekazać jakiś nieużywany sprzęt, tylko żeby nie wyrusł kolejny co to pisze po forach jak mu ciężko i przyjmie każdy sprzęt od ludzi dobrego serca. PozdrawiamKrzysiek P.S. Temat chyba do zamknięcia bo sie spamu sporo naprodukuje, ewentualnie można poczekać za opinia Rafaello na temat tego kołowrotka i jak sie sprawuje po pierwszych testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi