Skocz do zawartości

Wędki Greys

Esox_PW

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa, że mam obydwa modele o których pisze SUM. Kupić najlepiej w sieci dystrybucji. Zadzwoń do TARPOONA w Opolu i powiedzą Ci gdzie najbliżej siebie dostaniesz, a nawet mogą za (około 15 PLN - jeżeli cennik kurierski się nie zmienił) przysłać Ci do domu.

Co do tego która lepsza, która gorsza nie wypowiadałbym się aż tak jednoznacznie. Technicznie zgoda, ale obie wędki znacznie różnią się od strony użytkowej (dlatego zresztą ma obie).

Pozdrawiam

Jakieś 2 miesiące temu widziałem parę kiji Greysa w E.Leclerc w Warszawie na alejach jerozolimskich.

Pozdrawiam

Slider

@Slider,

Jestem dość częstym klijentem tego sklepu. Główwnie ze względu na ceny. Obawiam się , że widziałeś tam serię wędek Grey marki Byron, a to nieco inna pułka. :D

Jakieś 2 miesiące temu widziałem parę kiji Greysa w E.Leclerc w Warszawie na alejach jerozolimskich.

Pozdrawiam

Slider

@Slider,

Jestem dość częstym klijentem tego sklepu. Główwnie ze względu na ceny. Obawiam się , że widziałeś tam serię wędek Grey marki Byron, a to nieco inna pułka. :D

@Klon ja jeszcze umiem rozroznic wedziska Byrona a Greysa. Pamietam ze tez byly z trzy wedziska grysa tego co spigot sprzedaje.

• 2 lata później...

Widziałem kilka ich wędek - zdecydowanie nie.

Rozsądną bardzo alternatywa są dla mnie wędki scierra:

http://scierra.pl/2.html

i vision:

http://www.hurch.pl/index.php?s=produkt&idCat=1&idPr od=1293&menu=1

Z tego co wiem też Firma Robinson wprowadzi w tym roku nowe serie wędzisk, jak głoszą plotki spokrewnione z kijkami scierra, za bardzo rozsądne pieniądze.

Dzięki Kuba. Czy może wiesz gdzie i za ile można kupić wędki scieera w klasie jak pisałem.

Co do vision to rozmawiałem z nimi intro już nie ma attack są ale w klasie jak pisałem nie w promocji jednak dostałem informacje, że na dniach mają dostać coś nowego w bardzo dobrej cenie.

Kuba od kiedy walory użytkowe sprawdza się wzrokowo :unsure: .

Mam dwa kije Greysa G series 3/4 i GRXI 8/9

Bardzo ładnie uzbrojone jak za tą kase.

Łowi się nimi bardzo przyjenie.

Może nie jestem zbyt wymagający co do sprzętu ale to wynika z mojego podejścia do tego tematu.Wędki same nie łowią i tyle. :D

Myślę że od czasów kiedy wynaleziono wiecej niż jedną firmę i mamy wybór. Te wędki które widziałem i miałem w ręce (choć nie łowiłem) były dość bezpłciowe. Ciężkie. Długo wracały do się o wymachu. Nie musze wędką łowić lat 20 parę żeby móc powiedzieć ze jest kiepska, bądź że mi nie pasuje. Czasem czuć to dość szybko...

W moim przekonaniu te kije ci poprostu nie leżą i tyle ,co nie oznacza że są do kitu.

W zeszłym roku łowiłem na Sanie pod skałą w Zwierzeniu ,jako że jest tam bardzo mało miejsca z tyłu trzeba zrobić dwa krótkie wymachy i sru do przodu ile tylko się da.Jak sobie tak smigałem przyglądali mi sie dwaj muszkarze po obłowieniu płani przechodziłem koło nich i zapytali się co to mam za kij ze tak daleko chulam linką i z leksza się zdziwili Tamien XR :huh:.Na FF większość opini o tych kijach jest taka sobie że średnie zbrojenie że przelotki krzywo zamocowane że to kluchy.

Dla mnie jest to najlepszy kij jaki mam a kosztuje tylko 350zł.

Każdy z nas ma swoje preference co do akcji wędki ale mamy też sentyment do pewnych firm i czasem to bierze góre w naszych preferencjach sprzętowych.Jakąś firme się lubi a pewnych nie trawi dlatego zakupy przez internet są łatwiejsze ,nie ma sie kija w ręku ale i tak sie go zamawia.

Ja też tak mam np z ubraniami Simmsa :D kupuję bo lubię .

Mam dokładnie ten kij i jestem zadowolony. Idealnie mi się sprawdził jako ten pierwszy.

Dość wolny i to sprawia, że dobry do nauki.

Czy można znaleźć lepsze na rynku w tej cenie? Pewnie tak.

Zresztą nie spotkałem nikogo, kto łowił na te kije i by je zjechał.

Z czasem ludzie przesiadali się na sprzęt z wyższej półki, ale na początek ...

• 4 lata później...

Macałem go kiedyś...

O ile dobrze pamiętam to typowo "greysowy", czyli dość ciepła akcja, głębsze ugięcie, nie za szybki. Taki uniwersał do wobrela, obrotówki czy wahadła. Jak guma to bardziej na wleczonego. Dość długi dolnik, wystający sporo poza łokieć. Z tego co szukałem to waga 218gr.

Greys'y to w większości (przynajmniej te co macałem) są takie właśnie "łagodne" i w większości dość dziwnie uzbrojenie w przelotki... jakby projektowane po pijaku ;)  Nie mniej jednak ogólnie jak dla fajne kijaszki.

• 4 lata później...