Skocz do zawartości

Tokio 2020

slawek_2348

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszna sprawa po wyścigu kobiet. Holenderka van Fleuten myślała, że zdobyła złoto, a zapomniałą, że ponad 100 km wcześniej odłączyła się austriaczka od peletonu...oglądając ten wyścig już wiem dlaczego holenderki nie cisnęły tak micno..

Szkoda Polki, że spuchła na 5km przed metą..

• Like 1

Śmieszna sprawa po wyścigu kobiet. Holenderka van Fleuten myślała, że zdobyła złoto, a zapomniałą, że ponad 100 km wcześniej odłączyła się austriaczka od peletonu...oglądając ten wyścig już wiem dlaczego holenderki nie cisnęły tak micno..

Szkoda Polki, że spuchła na 5km przed metą..

Brakło tylko radia i już są efekty [emoji16] tylko tutaj organizatorzy się nie popisali, nie informując na tablicach o sytuacji na trasie. Ale może i dobrze, że Holenderka nie wygrała, za to co mówiła przed wyścigiem. Taki niski poziom miał być, a odjechała jej babka, która nawet nie ma zawodowego klubu [emoji1787]
  • Like 2

25:20, 26:24, 25:20. Wynik wygląda imponująco, jak na przeciwnika i rangę turnieju, ale gra Polaków była daleka od ideału. Wygrana bardzo cieszy, choć aspiracje raczej wykraczają poza wyjście z grupy. Amerykanie niespodziewanie przegrali z Rosją. Na razie chyba wszyscy czarują się i oszczędzają siły przed drugą rundą.

No w sobotę nie wyszło. Przegraliśmy chyba wszystkie sytuacyjne piłki. Czyli delikatnie na własne życzenie.
Gdy w końcówce 5 seta na zagrywkę wchodził Leon, byłem niemal pewny, że to już koniec.
Pamiętać też należny, że Iran to nie byle kto.

Dziś już zgodnie z planem. Przed nami mecze z teoretycznie słabszymi przeciwnikami, a potem drabinka.

Szkoda Igi, jeszcze nie tym razem.

• Like 1

Siatkarze- to jest turniej. Przegrana z Iranem to nie był jakiś wielki dramat. Najważniejszy będzie dla nas ćwierćfinał. Jestem pewien, że nikt z drugiej grupy nie chce wpaść na Polskę.

Iga Swiątek. Obecnie w tenisie kobiecym jest minimum kilkanaście zawodniczek na wyrównanym poziomie. Każda z nich może wygrać z każdą. Wśród nich jest pani Iga. To, że w tym turnieju miała 6, niewiele znaczyło. 

• Like 2

Dziś się dowiedziałem, że polski kolarz MTB ma dopiero 28 wiosen, a Paryż już za trzy lata. Tam na pewno pojedzie jeszcze lepiej. Nie wiem, co jest dobrego w zajęciu dziewiętnastego miejsca? Z ogromnego balona, napompowanego dla telewidzów upośledzonych w stopniu umiarkowanym, uchodzi smrodek fatalnej kondycji polskiego sportu. Upadło pływanie, sporty walki, gry zespołowe oparte właściwie na jednej drużynie. Drugi tydzień obnaży przepaść do czołówki na lekkoatletycznym stadionie, bo na razie oczekiwania są na miarę nazwisk samych zawodników, a nie wyników, które wróżą łomot. Sukces odtrąbiony z okazji samego występu, nieoczekiwany zbieg niekorzystnych okoliczności, zbyt silni przeciwnicy. Ciekawe, czy dogonimy na finiszu Kosowo? Na razie nasze dwa złote medale wydają się mocno abstrakcyjne, a nie wiadomo, czy mocni Kosowianie powiedzieli ostatnie słowo.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Pamiętam olimpiadę z 1964 roku - to było prawdziwe święto sportu. Teraz ruch olimpijski zdewaluowano do rangi marnej, gównianej, imprezy. Szkoda, że nie o charakterze zdalnym.. byłoby taniej..

• Like 2

Kolejna niespodzianka?Hubert przegrywa z ,,jakimś tam,, ... w pierwszym secie 5-7...

Ja tu niespodzianki wielkiej nie widzę.

Ilu kolegów z forum było związanych ze sportem powyżej okręgówki?

Poniżej okręgówki pewnie to samo, ale rozwiń Mateusz bo ciekawy temat.

Edytowane przez Sławek Nikt