zetika16 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Hmmm nic szczególnego tu nie widzę, wędka jak wędka, tylko za markę trza zapłacić , ale na pewno będzie łowić 3-razy więcej ryb jak zwykła wędka. Pozdrawiam!Hehe to może sam podobną złożysz skoro to nic szczególnego Warsztat trzeba docenić... Może nie 3 razy więcej ale dla nabywcy napewno 3 razy radośniej i nie psujmy mu tego każdy łowi tym czym lubi....A łowienie ma sprawiać RADOŚĆ Edytowane 19 Listopada 2015 przez Tomasz eS 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor sam zauważył, że zdjęcia nie odzwierciedlają dokładnie szczegółów, które wyzwalają w nim wielką radość z zakupu wędki. Złożyć kijek nie jest wcale tak trudno. Najtrudniej jest uzyskać efekt finalny zbliżony do tych jaki prezentują pracownie i nasi wybitni forumowi "partacze" . Nie chodzi mi o estetykę. Jest wiele etapów, które trzeba przejść podczas budowy, żeby wędka nadawała się do używania.Według mnie bardzo fajne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Mnie tam tez sie podoba ta wedka, zreszta lubie wedki spod reki Kawalca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Kijek prawdopodobnie wygląda zacnie , jednak trudno to jednoznacznie wywnioskować, bo zdjęcia właściwie prawie niczego nie pokazują , oczywiście można rozpoznać że jest to wędka i chyba spinn (na jednym zdjęciu jest wysoka KR) ale reszta jest zagadką Dałem "lajka" bo mam zaufanie oraz szacunek do pracowni Kawalec A już myślałem że nie umiem robić zdjęć , okazuje się że moje foty to mistrzostwo świata w porównaniu do kolegi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Artur,- jak zobaczysz (ok 7 grudnia) jaki Zbyszek zrobił mi kij - to powiesz - koniec świata Albo będziesz dumny z siebie i naszych rozmów, a może nawet i ze mnie samego, że zaryzykowałem się sprawdzić pewne rozwiązania o których zawsze rozmawialiśmy... Definitywnie zakończyłem przygodę pt "od 30-6-ki" w tego typu konstrukcjach to już wiesz, ale dzielony dolnik w długim kiju - to myślałem że nigdy się nie wydarzy Edytowane 20 Listopada 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Nareszcie ! cieszę się że skruszyłem trochę twoje bardzo konserwatywne podejście do RB Pamiętam jak kilka lat temu założyłem wątek o KR Zostałem zmieszany z .....błotem przez cześć "kolegów" parających się RB . Nic sobie z tego nie robiłem i teraz przyjemnie się patrzy na foty kijaszków wykonanych przez tych kolegów właśnie na KRach Z czasem polubisz także splity bo waga kija znacznie się obniża a jakiś 15 g kapsel zrobi to samo co pełna długa rękojeść . Myślę że jeszcze sporo się wydarzy i trzymam za Ciebie kciuki (wiesz o czym mówię ) Oczywiście nie można zawsze stosować splita , bo długa ,pełna rękojeść ma swoje zalety ,ale zgrabny ,szybki kij pod jigi to dla mnie tylko split 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Nareszcie ! cieszę się że skruszyłem trochę twoje bardzo konserwatywne podejście do RB Pamiętam jak kilka lat temu założyłem wątek o KR Zostałem zmieszany z .....błotem przez cześć "kolegów" parających się RB . Nic sobie z tego nie robiłem i teraz przyjemnie się patrzy na foty kijaszków wykonanych przez tych kolegów właśnie na KRach Z czasem polubisz także splity bo waga kija znacznie się obniża a jakiś 15 g kapsel zrobi to samo co pełna długa rękojeść . Myślę że jeszcze sporo się wydarzy i trzymam za Ciebie kciuki (wiesz o czym mówię ) Oczywiście nie można zawsze stosować splita , bo długa ,pełna rękojeść ma swoje zalety ,ale zgrabny ,szybki kij pod jigi to dla mnie tylko split Trudno przeczyć temu co się sprawdza, trzeba tylko sprawdzić i dalej się nie upierać.... Trochę to u mnie trwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Arek, ten travel to ile ma dlugosci w transporcie? Jakies nowe wrazenie po kilku miesiacach uzytkowania? Dzienks Tak,- zorientowałem się że 4-ki KT jakie zostały zamontowane na szczycie są za małe ponieważ stosuję długi odcinek VEP-a (1-1,5m) i węzełek łączący plecionkę z VEP-em tak walił o te maleństwa, że postanowiłem wymienić je na 5-tki.Jak już miałem wysyłać do Zbyszka zjawił sie u mnie pewien sympatyczny Pan, położył na stole fioletowy banknot i powiedział ,- biorę Tak więc problem rozwiązał się sam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Tak,- zorientowałem się że 4-ki KT jakie zostały zamontowane na szczycie są za małe ponieważ stosuję długi odcinek VEP-a (1-1,5m) i węzełek łączący plecionkę z VEP-em tak walił o te maleństwa, że postanowiłem wymienić je na 5-tki.Jak już miałem wysyłać do Zbyszka zjawił sie u mnie pewien sympatyczny Pan, położył na stole fioletowy banknot i powiedział ,- biorę Tak więc problem rozwiązał się sam Czyli za pińcset miałeś problem z głowy .Z. Kawalca nie próbujcie oceniać, bo jak Gość tworzył wędki to co niektórych kogut na podwórku za pisiaka naciągał . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Józek,- starsi panowie jak my wynieśli ze swojego wychowania jakby automatycznie szacunek dla tradycji, doświadczenia itd...Współcześnie wśród młodych ludzi jest tyleż wysoko ceniona co nachalna moda na podważanie wszelkich "autorytetów"...Co gorsza to podważanie wypływa głównie z zebranych wiadomości, i to tylko takich, które potwierdzają założoną w negacji tezę a nie z obiektywizmu czy własnego doświadczenia z negowanym przedmiotem czy co gorsza podmiotem.... Ani jedno podejście ani drugie nie chroni od błędów, bo z jednej strony każdemu "autorytetowi" zdarzają się, czy mogą się zdarzyć różnego rodzaju wpadki, więc takie bezgraniczne zaufanie nie musi być drogą do sukcesu z drugiej strony podważanie wszelkich autorytetów prowadzi,- no właśnie do czego?Ja bym powiedział, że do paranoi w której na końcu zaprzeczymy samemu sobie bo uwierzymy w ogólny spisek mający na celu tylko i wyłącznie pognębienie nas samych w dowolnie wybranym aspekcie ale chyba najczęściej finansowym.... Popatrz jak to prosto funkcjonuje;Ci którzy zaczęli sami wędki składać i trochę tego już naskładali, - rzadko bluzgają a kiedy to robią to uwagi są raczej merytoryczne.Ci co zaczęli sami naprawiać, tuningować i smarować kołowrotki, też jakoś bardziej wyważeni w ocenach...Ci co sprzęt sami ciągną z JP czy USA też rzadko wieszają psy na rodzimych importerach i cenach w PL... Ot po prostu takie czasy, kiedy autorytet buduje się nie na wiedzy, inteligencji i doświadczeniu tylko na wielkiej gębie i sprawności w posługiwaniu się netem... Edytowane 21 Listopada 2015 przez Rheinangler 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Józek,- starsi panowie jak my wynieśli ze swojego wychowania jakby automatycznie szacunek dla tradycji, doświadczenia itd...Współcześnie wśród młodych ludzi jest tyleż wysoko ceniona co nachalna moda na podważanie wszelkich "autorytetów"...Co gorsza to podważanie wypływa głównie z zebranych wiadomości, i to tylko takich, które potwierdzają założoną w negacji tezę a nie z obiektywizmu czy własnego doświadczenia z negowanym przedmiotem czy co gorsza podmiotem.... Ani jedno podejście ani drugie nie chroni od błędów, bo z jednej strony każdemu "autorytetowi" zdarzają się, czy mogą się zdarzyć różnego rodzaju wpadki, więc takie bezgraniczne zaufanie nie musi być drogą do sukcesu z drugiej strony podważanie wszelkich autorytetów prowadzi,- no właśnie do czego?Ja bym powiedział, że do paranoi w której na końcu zaprzeczymy samemu sobie bo uwierzymy w ogólny spisek mający na celu tylko i wyłącznie pognębienie nas samych w dowolnie wybranym aspekcie ale chyba najczęściej finansowym.... Popatrz jak to prosto funkcjonuje;Ci którzy zaczęli sami wędki składać i trochę tego już naskładali, - rzadko bluzgają a kiedy to robią to uwagi są raczej merytoryczne.Ci co zaczęli sami naprawiać, tuningować i smarować kołowrotki, też jakoś bardziej wyważeni w ocenach...Ci co sprzęt sami ciągną z JP czy USA też rzadko wieszają psy na rodzimych importerach i cenach w PL... Ot po prostu takie czasy, kiedy autorytet buduje się nie na wiedzy, inteligencji i doświadczeniu tylko na wielkiej gębie i sprawności w posługiwaniu się netem... No comments. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 http://sh202208.website.pl/nanoflex/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 http://sh202208.website.pl/nanoflex/macałem wczoraj u p. Zbyszka, juz wiem czym bede łowił okonie w następnym sezonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 chyba z rok temu macałem prototypy, ale to nie było jeszcze to, ale finał ponoć zacny, trzeba go odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 macałem wczoraj u p. Zbyszka, juz wiem czym bede łowił okonie w następnym sezonie Możesz coś więcej napisać o blankach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Popieram, przydałoby się więcej informacji. Czy to jest jakies wysokomodułowe szkło z nanożywicą może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) to mieszanka, ostatnie kilka centymetrów to praktycznie czyste szkło i w dół przybywa grafitu, tak że dolny odcinek to praktycznie czysty grafitnie widziałem finalnych blanków, o szczegóły najlepiej pytać u źródła Edytowane 25 Października 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Jakby tak cw bylo przynajmniej do 15g... a tak to takiej delikatnej wykalaczki nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 to takie trochę zawodnicze blanki, mają maksymalizować ilość skutecznych zacięć (zasysacze) i holówpodobno blanki można sporo przeciążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 to mieszanka, ostatnie kilka centymetrów to praktycznie czyste szkło i w dół przybywa grafitu, tak że dolny odcinek to praktycznie czysty grafitnie widziałem finalnych blanków, o szczegóły najlepiej pytać u źródła Konstrukcja dopracowana przez lata.Chocby RCLB Batsona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 w przypadku tych trzech finalnych blanków (choć po drodze było jeszcze kilka innych, które odpadły) od pierwszego prototypu minęły dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 to takie trochę zawodnicze blanki, mają maksymalizować ilość skutecznych zacięć (zasysacze) i holówpodobno blanki można sporo przeciążyć Ciekawe o ile, bo mnie tam zawodnicze lowienie pietnastocentymetrowcow to srednio interesuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) "zawodnicze" - patrz wyżej Edytowane 25 Października 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Jakby tak cw bylo przynajmniej do 15g... a tak to takiej delikatnej wykalaczki nie potrzebujeTo może NFC DELTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 To może NFC DELTA Ale to jeden kawalek chyba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi