marius13 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 TOMCIU ja pisałem po kim wole kręciołek np. niecierpie emblema 2500 po koguciarzu co orze glowkami 30+ na plecionce z 18m po 4 latkach to szrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 TOMCIU ja pisałem po kim wole kręciołek np. niecierpie emblema 2500 po koguciarzu co orze glowkami 30+ na plecionce z 18m po 4 latkach to szrotTo też i tak zrozumiałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Otóż otworzyłem dzisiaj swojego Shimano Aernos 2500. Mam teraz problem z tymi strzałkami Jak je ustawić ? Jak narazie nie udaje mi się 2 na górnej zębatce i 4 na dolnej Ustawiałem je tak że te 2 na górze szły tak samo równo z tymi na dole dwoma z czterech, jednak troszę ocierało o korpus. Póżniej kilka ząbków przeskoczyłem i niby jest git, wszystko pracuje okej. Ale czy może tak zostać? czy te strzałki muszą jednak leżeć po prostej lini według siebie ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) Sory rozmiaru nie doczytałem .... Edytowane 17 Maja 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Otóż otworzyłem dzisiaj swojego Shimano Aernos 2500. Mam teraz problem z tymi strzałkami Jak je ustawić ? Jak narazie nie udaje mi się 2 na górnej zębatce i 4 na dolnej Ustawiałem je tak że te 2 na górze szły tak samo równo z tymi na dole dwoma z czterech, jednak troszę ocierało o korpus. Póżniej kilka ząbków przeskoczyłem i niby jest git, wszystko pracuje okej. Ale czy może tak zostać? czy te strzałki muszą jednak leżeć po prostej lini według siebie ? Proszę o pomoc Jak już utrafiłeś, że "jest git i okej", to już raczej nie poprawiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 zobaczymy jak to wyjdzie podczas łowienia ale wydaje mi się że jeżeli jest na sucho wporządku to i podczas łowienia nie będzie problemów Może ktoś coś jeszcze powie na ten temat? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Zrób sobie domowym sposobem "podczas łowienia". Uczep koniec linki do płotu, klamki czy czegośtam, odejdź parę metrów i pozwijaj sobie "pod różnym obciążeniem"... I od razu bedziesz wiedział co i jak, i jakbyco, to sobie poprawisz będąc w chałupie czyli unikniesz spaceru nad wodę i nazad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 noo tak jak będą jakieś problemy będę pisał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Zrób sobie domowym sposobem "podczas łowienia". Uczep koniec linki do płotu, klamki czy czegośtam, odejdź parę metrów i pozwijaj sobie "pod różnym obciążeniem"... I od razu bedziesz wiedział co i jak, i jakbyco, to sobie poprawisz będąc w chałupie czyli unikniesz spaceru nad wodę i nazad... Czy dobrze rozumiem: zwijać czyli obracać szpulę na luźno (mniej lub bardziej) ustawionym hamulcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czy dobrze rozumiem: zwijać czyli obracać szpulę na luźno (mniej lub bardziej) ustawionym hamulcu?No niezupełnie bo przy mocnym ograniczeniu przestrzennym, to po paru minutach linka sama by się w warkoczyki zaplatała...W "moim sposobie" trzeba trochę pospacerować... Wysnuć se z 10-20 metrów linki i zwijać sobie, pod różnym naprężeniem, uzyskiwanym za pomocą wygiętego mniej lub bardziej kija, z jednoczesnym zbliżaniem się do miejsca uczepienia linki... Ło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Gdzie powinna iść ta czarna plastikowa tulejka ? daiwa exceler 2500 http://mulinete.files.wordpress.com/2011/02/daiwa_exceler_2500_11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 WITAJ NA KONCU ZA SRUBA MA ZABESPIECZA OPOROEKE PRZED ZAPACKANIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dokładniej na osi pod nakrętka rotora, w excelerach ta tulejka jest wyjątkowo luźna i warto ją wymienić na ciasniejsza, bynajmniej ja ten motyw stosowałem a kilka tych excelerow mi się przez łapy przewinęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Juz ogarnąłem. Lecz coś źle złożyłem bo kreci kilka obrotów ładnie i później staje przy swobodnie puszczonej korbce. Jakieś pomysły ? Jutro od nowa rozkrecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Pomysłów masa...ale na odległość to można doradzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Czy ktoś używa tego smaru?http://www.smary.lu.pl/sklep/index.php/produkt/molykote-g-1502-fm-400gTest http://krayden.com/molykote-g-1502fm-synthetic-bearing-and-gear-grease/ Edytowane 31 Maja 2014 przez MATT1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Pozwolę sobie odkopać stary temat:-)Czy do emblema nada się smar penn? Nie będzie kręcił po nim zbyt ciężkawo?Chciałbym na szybko go przesmarować a akurat ten mam pod ręką w domowym warsztacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Pozwolę sobie odkopać stary temat:-)Czy do emblema nada się smar penn? Nie będzie kręcił po nim zbyt ciężkawo?Chciałbym na szybko go przesmarować a akurat ten mam pod ręką w domowym warsztacie... Nada sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Tylko który Penn? Ten w tubce nie nadaje się na przekładnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Jak na "szybko" to się nada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Tylko który Penn? Ten w tubce nie nadaje się na przekładnię.Czerwony w tubce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 2 gramowej? Strasznie rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) W tubce 4 gramowej...ale już po ptokach...kręcioł na szybko przesmarowany... Jednak nic straconego ponieważ zauważyłem, że czeka mnie jeszcze jedna ingerencja w jego wnętrze a mianowicie wymiana tulei z prawej strony na łożysko. Ponadto mam wrażenie, że worm nieco zbytnio rusza się w pozycji góra-dół - tu też będę musiał pokombinować Edytowane 12 Maja 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 kup smar daiwy 104 po jednym wypadzie na ryby mlynki chodza bardzo lekko ja tak robie a do shimano smar shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi