hamerhed Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Guzu, ciekawy wynalazek. Masz moze jakies praktyczne doswiadczenia z tym smarowidlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_martyna Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, szukam dwóch chętnych, którzy chcą ze mną kupić smar 400g (1tuba), która kosztuje 100zł (koszty podzielone ma trzy osoby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jaki smar??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_martyna Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 smar MAX 9770 k tuba 400g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 smar MAX 9770 k tuba 400g Sprawdzony??, szukam i chce kupić, tylko nie wiem jaki, tyle tego jest... szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam, Witam, szukam dwóch chętnych, którzy chcą ze mną kupić smar 400g (1tuba), która kosztuje 100zł (koszty podzielone ma trzy osoby).Byłbym zainteresowany. Jakby co proszę o priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam kolegówCo prawda sam jeszcze nie serwisuje kołowrotków ale chyba czas zacząć, i stąd moje pytanie dotyczące smaru dostałem od kolegi coś takiego:http://www.kernite.com/kernite/productView_byName.asp?countryName=poland&country=pol&language=polish&language_id=11&product_cat=name&product_cat_desc=Products+By+Name&pName=K+NATE+%2812X1%29czy się nadaje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam kolegówCo prawda sam jeszcze nie serwisuje kołowrotków ale chyba czas zacząć, i stąd moje pytanie dotyczące smaru dostałem od kolegi coś takiego:http://www.kernite.com/kernite/productView_byName.asp?countryName=poland&country=pol&language=polish&language_id=11&product_cat=name&product_cat_desc=Products+By+Name&pName=K+NATE+%2812X1%29czy się nadaje ???Witam. Akurat ten śię nie nadaje ze względu na jego strukturę. PS. Własnie dostałem prosto z USA rewelacyjny syntetyczny smar o barwie białej,który znakomićie spisuje się w naszych warunkach (zimno,ciepło ).Wczesniej dostałem próbkę i przeprowadziłem testy,wypadły bardzo,bardzo i więcej jak pozytywnie.NIestety, tu muszę kolegów rozczarować,nie zdradzę jego nazwy ponieważ przez te wszystkie lata szukałem ideału,i tarafiłem na 100 %. PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam. PS. Własnie dostałem prosto z USA rewelacyjny syntetyczny smar o barwie białej,który znakomićie spisuje się w naszych warunkach (zimno,ciepło ).Wczesniej dostałem próbkę i przeprowadziłem testy,wypadły bardzo,bardzo i więcej jak pozytywnie.NIestety, tu muszę kolegów rozczarować,nie zdradzę jego nazwy ponieważ przez te wszystkie lata szukałem ideału,i tarafiłem na 100 %. PozdrawiamJózef LesniakBędzie stosowany do kołowrotków klienta ??, czy tylko na własny użytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem czy to ten sam ale mam z usa bialutki smar Haynes "Lubri Film":https://www.haynesmfg.com/cgi-bin/commerce.cgi?search=action&category=1002&keywords=allWygląd i konsystencja jak IOS; wystarczy nałożyć minimalnie.Na allegro można nabyć podobny smar o nazwie "Lubri Film Plus" ale nie wiem jakie są różnice. Sprzedawcy opisują go jako wazelina spożywcza; parę złotych kosztuje ta "wazelinka":http://allegro.pl/listing.php/search?string=wazelina+spo%C5%BCywcza&sourceid=Mozilla-search Edytowane 17 Lutego 2013 przez bronzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam. Akurat ten śię nie nadaje ze względu na jego strukturę. PS. Własnie dostałem prosto z USA rewelacyjny syntetyczny smar o barwie białej,który znakomićie spisuje się w naszych warunkach (zimno,ciepło ).Wczesniej dostałem próbkę i przeprowadziłem testy,wypadły bardzo,bardzo i więcej jak pozytywnie.NIestety, tu muszę kolegów rozczarować,nie zdradzę jego nazwy ponieważ przez te wszystkie lata szukałem ideału,i tarafiłem na 100 %. PozdrawiamJózef LesniakTen smar to do napędów czy do łożysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Podejrzewam,że nawet jak by to był ten sam smar to Pan Józef by i tak nie powiedział,ale dobrze kombinujesz-te dwa linki,które zamiesciłeś to ten sam smar Bardzo możliwe. Nie szukam Świętego Grala i gdyby nie to że skończył mi się Motorlife 3 to nie zmieniałbym. Zaprzyjaźniony sprzedawca ze sklepu, który serwisuje młynki od lat używa i chwali, a że byłem w potrzebie to poratował. Czy czuję różnicę w kręceniu ? Trudno powiedzieć bo nie miałem okazji dłużej pokręcić. Na pewno bardzo dobrze "przykleja się" do zębatek. Edytowane 17 Lutego 2013 przez bronzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Będzie stosowany do kołowrotków klienta ??, czy tylko na własny użytek ?Dla wszystkich klientów mam wystarczającą ilośc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem czy to ten sam ale mam z usa bialutki smar Haynes "Lubri Film":https://www.haynesmfg.com/cgi-bin/commerce.cgi?search=action&category=1002&keywords=allWygląd i konsystencja jak IOS; wystarczy nałożyć minimalnie.Na allegro można nabyć podobny smar o nazwie "Lubri Film Plus" ale nie wiem jakie są różnice. Sprzedawcy opisują go jako wazelina spożywcza; parę złotych kosztuje ta "wazelinka":http://allegro.pl/listing.php/search?string=wazelina+spo%C5%BCywcza&sourceid=Mozilla-searchDziwię śię - jeszcze nie widzielii nie wiedzą co to jest,a już wiedzą,że to taki.Na allegro śię nie doczeka - to nie wazelinaNic z tych smarowideł,nie ma takiej opcji aby były takie same i nie jest tani Pozdrawiam Józef Lesniak Edytowane 18 Lutego 2013 przez Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Ten smar to do napędów czy do łożysk?Witam.Spesjalistyczny markowy smar do kołowrotków.Wyłącznie.Dostępny w opakowaniacch 1/2 oz, lub 2 oz,czyli ok.14 gram i serwisowa puszka to ok.60 gram,a ton oczymś świadczy.Nie ma tu kologramów tawotu. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 17 Lutego 2013 przez Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jak biały to pewnie teflonowy smar do maszyn cnc ... kiepski oliwa bazowa zacieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Bardzo możliwe. Nie szukam Świętego Grala i gdyby nie to że skończył mi się Motorlife 3 to nie zmieniałbym. Zaprzyjaźniony sprzedawca ze sklepu, który serwisuje młynki od lat używa i chwali, a że byłem w potrzebie to poratował. Czy czuję różnicę w kręceniu ? Trudno powiedzieć bo nie miałem okazji dłużej pokręcić. Na pewno bardzo dobrze "przykleja się" do zębatek.Proszę Pana nic nie kombinuję,ten smar był u mnie przez rok w testach i tak jak napisałem długo go szukałem. Niestety nie jest ten sam smar o którym Pan wspomina PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Panie Józefie nawet przez myśl mi nie przeszło żeby Pana posądzać o coś nieuczciwego. Jeśli Pan tak zrozumiał to przepraszam. Po prostu jeśli ma ktoś okazję nabyć smarowidło, które wskazałem to z czystym serduchem polecam.Połamania. Edytowane 17 Lutego 2013 przez bronzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Panie Józefie nawet przez myśl mi nie przeszło żeby Pana posądzać o coś nieuczciwego. Jeśli Pan tak zrozumiał to przepraszam. Po prostu jeśli ma ktoś okazję nabyć smarowidło, które wskazałem to z czystym serduchem polecam.Połamania.Ależ nic z tych rzeczy mr.bronzo.Skoro nabył Pan smar odpowiedni do swoich kręćków i dobrze sie sprawuje to OK. Ja chcę zaznaczyć że ten smar o którym wspomniałemn ma wyjątkowe własćiwości i raczej trudno będzie znalezć go w internecie.Moje doćiekiwania zakonczyły się skuteczniue po wielu latach (i stąd ta tajemnica ) dzięki koledze mieszkającemu w stanach. Smar posiada znikomą frakcję zawartości olejów bazowych i nie posiada dodatku teflonu,i co najważniejsze jest bezkwasowy,co w porównaniu do smarów ogólnoprzemysłowych,juz nie wspomnę jakich,czyni go priorytetem . Jest rekomendowany zarówno do multków jak i do kołowrotków o stałej szpuli. Pozdrawiam Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Z uszanowaniem P.Józefie...Co w tym złego że w smarze jest zawarty teflon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam kolegówCo prawda sam jeszcze nie serwisuje kołowrotków ale chyba czas zacząć, i stąd moje pytanie dotyczące smaru dostałem od kolegi coś takiego:http://www.kernite.com/kernite/productView_byName.asp?countryName=poland&country=pol&language=polish&language_id=11&product_cat=name&product_cat_desc=Products+By+Name&pName=K+NATE+%2812X1%29czy się nadaje ??? Witam. Akurat ten śię nie nadaje ze względu na jego strukturę. PS. Własnie dostałem prosto z USA rewelacyjny syntetyczny smar o barwie białej,który znakomićie spisuje się w naszych warunkach (zimno,ciepło ).Wczesniej dostałem próbkę i przeprowadziłem testy,wypadły bardzo,bardzo i więcej jak pozytywnie.NIestety, tu muszę kolegów rozczarować,nie zdradzę jego nazwy ponieważ przez te wszystkie lata szukałem ideału,i tarafiłem na 100 %. PozdrawiamJózef LesniakTo jeszcze w formie dopytania, nie nadaje się i nim nie smarować ponieważ można narobić więcej szkody niż dobrego, czy po prostu są lepsze i lepiej uzyć innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Nie ładnie Panie Józefie.Jak Pan znalazł taki smar cud i pisze o tym otwarcie to wypadałoby się podzielić nazwą owego cuda(przecież to forum m.in.po to jest by się dzilić swoją wiedzą i spostrzeżeniami), albo się w ogóle nie wychylać z tą informacją. Nasuwaja się wówczas dziwne wnioski i insynuacje.Podsumowując bardzo nie po koleżeńsku , takie wiem ale nie powiem. Edytowane 18 Lutego 2013 przez skalek-77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam.Spesjalistyczny markowy smar do kołowrotków.Wyłącznie.Dostępny w opakowaniacch 1/2 oz, lub 2 oz,czyli ok.14 gram i serwisowa puszka to ok.60 gram,a ton oczymś świadczy.Nie ma tu kologramów tawotu. PozdrawiamJózef LeśniakMoim zdaniem zawsze od uniwersalnego smaru do kołowrotków służącego do wszystkiego lepszym rozwiazaniem będą 2 lub 3 smary. Przecież łożyska otwarte lub półotwarte, koło napędowe czy wodzik poruszający się po wormshafcie pracują w zupełnie różnych warunkach. Tak mówi teoria. Ale rozumiem, że wygodniej jest zastosować jeden smar.Ja uzywam dwóch gatunków smarów + oliwka od rozrzedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ja myślę,że Pan Józef znalazł smar który jest po prostu bardziej ekonomiczny od hot sauce a przy tym ma nie gorsze własciwosci.Cudów jakichś wielkich i upragnionego masła to żadne smarowidło nie uczyni jeśli kołowrotek był przez lata zaniedbany.A nowe kolowrotki to czy nasmarujemy mobilthem,quantumem,smarmaxem czy jakims innym sprawdzonym specyfikiem będą pracowaly bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi