Lepton Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 A ja znalazłem suuper serwis . Jak Pan nie powiesz to ja wszystkim ZDRADZĘ adresik! a co 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 A ja znalazłem suuper serwis . Jak Pan nie powiesz to ja wszystkim ZDRADZĘ adresik! a coZorro??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 godski- jak już zdradziłeś,że jesteś jasnowidzem to przyznam się,że ja jestem prorokiem . Powiem jak to się zakończy : Moderator ogoli nam jajka i wyśle do przedszkola. A tam znowu lekcja -Kalemu pomóc kolega,Kali Kali pomóc koledze,Kali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Nie ładnie Panie Józefie.Jak Pan znalazł taki smar cud i pisze o tym otwarcie to wypadałoby się podzielić nazwą owego cuda(przecież to forum m.in.po to jest by się dzilić swoją wiedzą i spostrzeżeniami), albo się w ogóle nie wychylać z tą informacją. Nasuwaja się wówczas dziwne wnioski i insynuacje.Podsumowując bardzo nie po koleżeńsku , takie wiem ale nie powiem. Witam. Pierwsza informacja wyszła z mojej strony, aby zobaczyć reakcję,i widze ze jest grono zainteresowanych.Nie tak do końca ta tajemnica,nigdy taki tajemniczy nie byłem i zawsze dzielę śię informacjami .A więc proszę-kawa na ławę. ARDENT REEL BUTTER, zalicza śie do smarów białych,ale ma barwę lekko żółtawą.Firma ARDENT pracowała nad jego właściwosciami ponad 20 lat,aby dopasować odpowiednie właściwości smarne. I to wszystko , więc Panowie szukajcie. PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja myślę,że Pan Józef znalazł smar który jest po prostu bardziej ekonomiczny od hot sauce a przy tym ma nie gorsze własciwosci.Cudów jakichś wielkich i upragnionego masła to żadne smarowidło nie uczyni jeśli kołowrotek był przez lata zaniedbany.A nowe kolowrotki to czy nasmarujemy mobilthem,quantumem,smarmaxem czy jakims innym sprawdzonym specyfikiem będą pracowaly bardzo podobnie.Hot Souce jest bardzo dobry,ale przebarwia części z tworzyw sztucznych.Uważam że to jest wadą Hot Souce,bo tak do końca nie wiadomo jak reaguje z metalami.Nie bez przyczyny firma Shimano nie zaleca go do swoich kołowrotków.Rell Butter jest specjalnie zaprojektowany do wszelkich mechanizmów kołowrotka zarówno metalowych,gumowych i cześci z tworzyw sztucznych.Tak jak wspomniałem wczesniej ponad 20 lat testów,aby wypuścić produkt TOP. Ma Pan rację,Na zaniedbane kołowrotki to i cud smarowidło nie pomoże.Mogę udowodnic, że jeżeli kołowrotek jest w idealnym stanie,to złożę go bez posmarowania,o tak na sucho i będzie pracował idealnie,a smar jest tylko po to, aby mechanizmy sie nadmiernie nie zuzywały.I wcale nie potrzeba dużej ilości smaru,ale ma byc najwyrzszej jakości PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Z tego co piszą to to masełko do przekładni , wormshaftów i elemntów plastikowych. A do łozysk ...... Dziekuje za informacje. Teraz czy pozostać wierny Quantumowii???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Kołowrotek posmarowany w całości oliwką - bez smarów będzie dużo dłużej na sucho krecił. Łożysk również. Tylko jak długo. Lepiej za cenę lżejszego krecenia uzyskać dłuższa żywotność maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Panie Andrzeju - podalem tylko przykładowo w czy ma sie rzecz z tym smarowaniem.Oczywiście tak nie posmarowanych kołowrotków nie wypuszczam. PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wiem, wiem. Tylko teoretyzuję. Chyba podeślę ze dwa młynki do prawdziwego speca, bo za cholere nie mogę sobie z nimi dać rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam. Pierwsza informacja wyszła z mojej strony, aby zobaczyć reakcję,i widze ze jest grono zainteresowanych.Nie tak do końca ta tajemnica,nigdy taki tajemniczy nie byłem i zawsze dzielę śię informacjami .A więc proszę-kawa na ławę. ARDENT REEL BUTTER, zalicza śie do smarów białych,ale ma barwę lekko żółtawą.Firma ARDENT pracowała nad jego właściwosciami ponad 20 lat,aby dopasować odpowiednie właściwości smarne. I to wszystko , więc Panowie szukajcie. PozdrawiamJózef Lesniak Ech Józeczku , włożyłes kij w mrowisko, wyciągnąłeś.W spokoju czekałem aż ujawnisz rodzaj smaru, nie ma to jak podnieść ciśnienie :lol: . Trochę się zdziwiłem słowom "wiem ale nie powiem" - to raczej nie jest w Twoim stylu :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 od wyboru do koloru http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=ARDENT+REEL+BUTTER&_sacat=0&_from=R40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nic tylko patrzeć jak zaraz sprzedawcom z ebay, wzrośnie sprzedaż. Swoją drogą, to nawet na dużych forach tunnerów i maniaków rozkręcania młynków nie widziałem wątku, tak rozbudowanego o smarach. Obowiązkowa lektura dla producentów smarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalspin Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Gdyby któryś z kolegów zamawiał ten smar ARDENT REEL BUTTER to chętnie bym się dołożył do zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 @michalspin, szkoda, ze tak pozno piszesz. Wlasnie kupilem. Na gotowo opokowanie 1oz. 42PLN z przesylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam. Pierwsza informacja wyszła z mojej strony, aby zobaczyć reakcję,i widze ze jest grono zainteresowanych.Nie tak do końca ta tajemnica,nigdy taki tajemniczy nie byłem i zawsze dzielę śię informacjami .A więc proszę-kawa na ławę. ARDENT REEL BUTTER, zalicza śie do smarów białych,ale ma barwę lekko żółtawą.Firma ARDENT pracowała nad jego właściwosciami ponad 20 lat,aby dopasować odpowiednie właściwości smarne. I to wszystko , więc Panowie szukajcie. PozdrawiamJózef Lesniak Zadziałałopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jak by co, to ja też chętny na zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ciekawe co później bedzie na topie. Był Mobilith, pózniej SmarMax a teraz to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Potem wrócimy do towotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Potem wrócimy do towotu Sądzisz, że będzie dużo gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Będzie podobnie, lecz duuużo taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Potem wrócimy do towotu :lol: Musi być ruski od czołgu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Mogę udowodnic, że jeżeli kołowrotek jest w idealnym stanie,to złożę go bez posmarowania,o tak na sucho i będzie pracował idealnie To się nazywa KNOW-HOW. Istotne jest również wiedzieć czym. Gostki z ebaya Panu Józefowi są coś winni (suvenirek) Jeśli nic nie podeślą to ja łącką obstaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Musi być ruski od czołgu .Całkiem dobry. Nie tylko do czołgów, stosowany także w lotnictwie. Kiedyś smarowałem, ale już się skończył.Do przekładni zębatych Ciatim 203, GOST 8773-73 zakres temperatur -40 do 120C,do łożysk - Ciatim 221, GOST 9433-80 zakres temperatur - 60 do 150C. Edytowane 20 Lutego 2013 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi