M4TYY Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Także cały wątek przejrzałem i pisze się gdyby ktoś jeszcze zamawiał ten smar SMARMAX 9770-K, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Witam, katusz 400g z przesyłką kurierem kosztuje ok. 120 PLN, właśnie się dowiedziałem w http://www.smaryspecjalne.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) A mi się wydaje, że i tak wszystkie drogi dotyczące smarowideł prowadzą do wielkich koncernów. Żeby nie wiem co pisali konfekcjonujący i jak starali się przekonać wędkarzy, że w zaciszu wymyślili coś lepszego niż koncerny zatrudniające w laboratoriach dziesiątki specjalistów.np. taki shimano permalube DG10 z japantackle.Co podaje samo shimano w katalogu? http://content.yudu.com/Library/A1m8lu/SHIMANO2010FISHINGCA/resources/265.htm"...Permalube is a registered trademark of Amoco Oil Company..." :-) Edytowane 19 Września 2013 przez witoldn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Serwus! Przebrnąłem wątek calutki i przyszły tego skutki... Ktoś może będzie zamawiał Smarmaxa lub Ardenta? Pozdrawiam! Serwus! Przebrnąłem wątek calutki i przyszły tego skutki... Ktoś może będzie zamawiał Smarmaxa lub Ardenta? Pozdrawiam!Może by wznowić inicjatywę ze smarmaxem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Jakieś pierdoły piszecie typu mam super smar, ale dodaję do niego oryginalną oliwkę, czy smar Daiwy lub Shimano. Po jaką cholerę? Ludzie nie dajcie się wpuszczać w takie bzdety. Mam oryginalne smary Shimano i Daiwa i ja się nie spotkałem z podobnymi smarami w naszych sklepach. Czy płace za nazwę? Może, ale smary są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Witam , ardent jest dostepny na ebay.de . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Następny do smalecmaxa jakbyco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Jak by co to jestem chętny na smalecmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 witam też bym przygarnoł opakowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romani Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Panowie; nie dajcie się robić w karolka, smarujcie kołowrotki smarem LT-43 do łożysk tocznych ,smaruję je tym smarem od 50-ciu lat, i nigdy się nie zawiodłem, używam kołowrotków ze średniej pułki, łożyska też smarem nigdy olejem, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Panowie; nie dajcie się robić w karolka, smarujcie kołowrotki smarem LT-43 do łożysk tocznych ,smaruję je tym smarem od 50-ciu lat, i nigdy się nie zawiodłem, używam kołowrotków ze średniej pułki, łożyska też smarem nigdy olejem, pozdrawiam.Panie Romanie, być może 50 lat temu łt-43 był szczytem rozwiązań w dziedzinie smarów ale proszę wybaczyć, od tego czasu co nieco się pozmieniało. Znam ten smar i nie wyobrażam sobie smarowania nim dzisiejszych kołowrotków na zimę, jest gęsty już w temp. Pokojowej a w niskich temperaturch z pewnością nie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Panie Romanie, być może 50 lat temu łt-43 był szczytem rozwiązań w dziedzinie smarów ale proszę wybaczyć, od tego czasu co nieco się pozmieniało. Znam ten smar i nie wyobrażam sobie smarowania nim dzisiejszych kołowrotków na zimę, jest gęsty już w temp. Pokojowej a w niskich temperaturch z pewnością nie jest lepiej.Nawet dawniej nie sprawdzał się najlepiej. Nie 50 a ok. 30-35Pamiętam dokładnie, jak prawie unieruchomiłem Rileh-Reha i Nixe, aplikując im sporą dawkę ŁT-43.Lepiej już takie smarowanie działało w "czeskim" Rexie i Stbilach. Ale też najlepiej nie było. Edytowane 13 Października 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 ŁT 43 może pracować w zakresie temperatur od -30 do 120 stopni C. Przy -15 jeszcze nie będzie zauważalnie gęstniał.Jeśli dla kogoś jest to zakres niewystarczający, może użyć także niskotemperaturowego rodzimego smaru Aliten N, którego zakres pracy wynosi od -50 do 80 stopni C. Jest doskonały do smarowania łożysk w multikach, gdyż przeznaczony jest do pracy przy wysokich gradientach prędkości.Warto dodać, że jest dostępny także mniej "gęsty" smar ŁT 41.Uważam, że wymienione smary z powodzeniem mogą być stosowane we WSZYSTKICH kołowrotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 ŁT 43 może pracować w zakresie temperatur od -30 do 120 stopni C. Przy -15 jeszcze nie będzie zauważalnie gęstniał.Jeśli dla kogoś jest to zakres niewystarczający, może użyć także niskotemperaturowego rodzimego smaru Aliten N, którego zakres pracy wynosi od -50 do 80 stopni C. Jest doskonały do smarowania łożysk w multikach, gdyż przeznaczony jest do pracy przy wysokich gradientach prędkości.Warto dodać, że jest dostępny także mniej "gęsty" smar ŁT 41.Uważam, że wymienione smary z powodzeniem mogą być stosowane we WSZYSTKICH kołowrotkach. Przytoczyłeś nam dane katalogowe, to bardzo miło, zrób test, nasmaruj kołowrotek i umieść go w zamrażarce lodówki na 5-10 min, po wyjęciu zakręć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Jestem przede wszystkim praktykiem, smarowałem także tymi smarami. Pracują na normalnym mrozie bez problemów. Po nocy w zamrażarce (ok. -18 -20)również. Problem miałem kiedyś jedynie z Daiwą BW, ale nie z powodów smaru tylko kurczących się na mrozie tulei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Polecam smar Penn (ten czerwonawy).Sprawdzony przy zimowym łowieniu w styczniu,lutym. Edytowane 17 Października 2013 przez Leny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Gdyby był ktoś zainteresowany to będę miał w najbliższym czasie SMARMAX 9770-K Lista już u mnie zamknięta Edytowane 31 Października 2013 przez MATT1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielito Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy ktoś z kolegów będzie robił nową liste chętnych na SMARMAXA lub ma na sprzedanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy ktoś z kolegów będzie robił nową liste chętnych na SMARMAXA lub ma na sprzedanie? Podpinam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja rowniez jestem chetny na porcyjke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja też poproszę jeśli jest jeszcze taka możliwość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jeśli jest taka możliwość to też chętnie podepnę się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenzo Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Z chęcią zapiszę się i Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 I ja bym poprosił o jedną porcyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi