Pele76 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 &WTF? Że tak ładnie zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Odpowiednie smary do naszych potrzeb już istnieją i niejednokrotnie o tym wspominałem,ale Pan wie swoje...Pozdrawiam Józef LesniakAleż ja nigdy nie twierdziłem, że "markowe" smary są złe! Zwłaszcza, że produkują je najprawdopodobniej te same wielkie koncerny. Uważam jedynie, że mamy możliwość wyboru... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ghibli Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) WTF? Że tak ładnie zapytam?Przyznam że nie roumiem???Edytowałem posta bo coś było źle z pisownią i nie mogłem tego poprawić.Aha, witam Kolegów Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Ghibli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ghibli Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Już wiem! Koledze zapewne chodziło o Wielkie Twierdzenie Fermata. Zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Wiesz, pierwszy post na forum, nie z gruchy, ni z pietruchy jakieś chińskie znaczki i nic więcej, ani cześć, ani cmoknij się w d... Dziwnie jak na pierwszy post. Nie ważne już, wracajmy do tematu smarowania kręciołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam.Jak u Was wyglada smar w kolowrotkach o klasie Twin Powera lub wyzej. W moim twinku rocznik 2011, smar po roku uzytkowania wyglada jak po godzinie krecenia. To dowod ze jest wykonany z dobrych jakosciowo materialow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Czy to znaczy,że rozkręciłeś młynek po godzinie kręcenia aby zobaczyć smar...zastanawiające 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 TP 2011 to chyba nie jest dobry przykład właściwego smarowania fabrycznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ok. Zle sie wyrazilem. Chodzi o to, ze mlynek po zakupie zostal odpowiednio przesmarowany i po sezonie uzytkowania smar wyglada jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ok. Zle sie wyrazilem. Chodzi o to, ze mlynek po zakupie zostal odpowiednio przesmarowany i po sezonie uzytkowania smar wyglada jak nowy.O to tak :-). Spasowanie tego mlynka ( jednego mam od nowości, drugi užywka) jest super i pewnie ma to duży wpływ na zużycie smaru. Czyli dobre przesmarowanie na początku starcza na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jak dla mnie, humanisty ( ) brak zmiany koloru smaru, który pojawia się na osi szpuli, świadczy o dobrej jakości użytych materiałów. Byłem dziś u szwagra na rodzinnym obiedzie.. Patrzę, stoi na regale pudełko z kołowrotkiem. Kupiłem mu go kiedyś, jak szwagier miał fazę(jednodniową) na łowienie... Jestem pewien ze był na rybach MAX 1 RAZ! Jak to rodzinny obiad, nuda,,, wyjąłem kołowrót, Jakson XV-Machine 4000 o ile dobrze pamiętam symbole, czyli topowy swego czasu produkt Jaksona! Żyłki nówki... Kręcę.. W zasadzie masło. Naprawdę znów mnie zadziwił jak lekko i płynnie pracuje. A wierzcie że mam z czym porównać. Zdjąłem szpulkę i konsternacja! Oś pod szpulą pokryta CZARNĄ mazią! Wnioski chyba jasne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ale może być i tak, że "fabryczne smarowidło Jaxon'a", to pierwsza lepsza wazelina kosmetyczna czy tam inny "koci smalec"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 ... Kupiłem mu go kiedyś, jak szwagier miał fazę(jednodniową) na łowienie... Jestem pewien ze był na rybach MAX 1 RAZ! Zdjąłem szpulkę i konsternacja! Oś pod szpulą pokryta CZARNĄ mazią! Wnioski chyba jasne.... wychodzi na to, ze Twoj szwagier lata na ryby za Twoimi plecami ;p 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tylko dla siostry nie mów że szwagra oś jest w czarnej mazi... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tylko dla siostry nie mów że szwagra oś jest w czarnej mazi... na bogato żeś Pan poleciał spadłem z krzesła prawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jak dla mnie, humanisty ( )Klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Loża szyderców! Ale zorro naprowadził mnie na trop! Może smar Jaksona ma czarny kolor! Dla niepoznaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Niestety, jest biały i galaretowaty. Nie polecam. Już zwykły towot bardziej mnie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Niestety, jest biały i galaretowaty. Nie polecam. Już zwykły towot bardziej mnie przekonuje. Czyli tryby są z czystego aluminium albo z ołowiu! Bo taki ciężkawy to on jest ten młyn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Pany coś takiego nadaje się do smarowania http://www.korim-oil.pl/produkt/697/chemia-smary-smar-lt-43-0-85kg-lotos ? Pytam bo mam coś takiego w domu, jak nie to kupię http://allegro.pl/mobil-mobilgrease-xhp-222-0-4kg-tanie-oleje-i4147110738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja to bym Ci powiedział że tą starą okume możesz nim śmiało smarować, ale pewnie kilka osób mnie zlinczuje a na końcu i tak wyjdzie że lepiej dozbieraj 3000 zł i kup nową stelle dlatego nie powiem Ci żebyś użył tego smaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jedni smarują, drudzy nie. Ci co smarują są zadowoleni, a Ci co nie smarują, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam, Jak ktoś chętny mam do rozdysponowania około 300g MC-0954. SMARMAX-9770-KNajchetniej sprzedam w jedym kawałku bez dzielenia w orginaljen tubie Jak ktoś zainteresowany czekam na info. PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Odnosnie naśmiewania się z tych co "roscieczaja"oliwka typowy smar maszynowy, jeżeli ktoś robi to często np. przy intensywnym urzytkowaniy co 3-4 miesiące w lecie smarując gęściej i rzadziej [chodzi o inten.smar], jesien zima rzadziej[gestosc smaru] ale częściej to wole taki młynek, niż kupic od kolegi który kreci na nominalnym smarku 2 latka później jak zaczyna zgrzytac odda do serwisu i następne 2 lata zarzyna ,pozniej do zyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Zara tam naśmiewają się... :lol: Ale jakoś tak z kołowrotkami, to jest bardzo podobnie jak z samochodami... Jeden woli kupić taki wózek, który ma nastukane ze 200-250 ale dobrze utrzymany, udokumentowany, regularnie i firmowo serwisowany, drugi woli nóweczkę TICO czy TATA bo w promocji dodają do tego zapachową choinkę i breloczek do kluczy, a trzeci wynajduje sobie okazyjną superluxmaszynę po niepalącej żonie enerdowskiego księdza, która jeździła tylko w soboty i tylko po podwórku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi