przemow Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) "Teraz zawzięcie szkolę się w kasowaniu luzów na wodziku i jego ząbku - teraz ogarniam wykrojnik do podkładek :)" Jeszcze Ci nie przeszło? He he Jak zablokujesz całkiem wodzik ( i przy okazji cały młynek) tymi podkładkami to Ci przejdzie :-)Ps. Nie tęskni się za tymi byczymi łokonkami ? :-) Edytowane 31 Października 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Przemek, te luzy na wormie tudzież ząbku wodzika kasuję dotąd aż przestaje stukać...a worm nie zaczyna ciężej kręcić. Mam wiekowe maszynki, także kiedyś muszą zostać zrobione jak trzeba ...Za samymi okoniami trochę tęsknię ale najbardziej za prostą realizacją pozwolenia na wędkowanie i prostą ,skuteczną administracją tego sportu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Teraz zawzięcie szkolę się w kasowaniu luzów na wodziku i jego ząbku - teraz ogarniam wykrojnik do podkładek Jakiś czas temu bawiłem sie a raczej próbowałem wykasować luzy na wodziki. Niestety dołożenie nawet najcieńszej podkładki powodowało bardzo ciężką prace kołowrotka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jakiś czas temu bawiłem sie a raczej próbowałem wykasować luzy na wodziki. Niestety dołożenie nawet najcieńszej podkładki powodowało bardzo ciężką prace kołowrotka.Jak mam za duże luzy to 0,7l załatwia sprawę . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jak mam za duże luzy to 0,7l załatwia sprawę . Nie do końca. Zaczyna kołysać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak mam za duże luzy to 0,7l załatwia sprawę .Tylko co z tego jak po 0.7l luzy pojawiają się w innych miejscach;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) A nie wiecie czy jest tu Pan Władek z alledrogo ? Ten co sprzedaje smar i do tego serwis za free, hmm. Edytowane 6 Listopada 2016 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ciekawa oferta...http://allegro.pl/smar-daiwa-shimano-serwis-kolowrotka-gratis-i6672211242.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 To jest chyba ten pan Władek. Przed wysyłką podmieniamy łożyska na tulejki :-))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 No ale że ludzie się na to biorą to już niesamowite jest dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Ja dopiero się opkupuję po wieloletniej przerwie w wędkowaniu, ale najdroższy mój przyjaciel z którym od dziecka wędkowałem, do smarowania używa specyfiku który zwie się Xeramic Ceramiczna Ochrona Silnika.Używa go jako zamiennik i smaru i oliwy, sprzęt ma ze średniej półki, twierdzi że efekty są rewelacyjne, woda go nie "rozpuszcza", konsystencje ma gęstego miodu.Wzmiankuję jako ciekawostkę- może kto sprawdzić zechce Twierdzi że nie możliwe jest jego wytarcie z rąk, tylko zmywanie benzynką pomaga. Edytowane 10 Lutego 2017 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Producenci ceramizerów zawsze piszą że trzeba przejechać 1000km żeby zaczął działać. Ile to obrotów korbką?Mit ceramizerów to już chyba został obalony jak mi się kojarzy... Edytowane 10 Lutego 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Czym myjecie kołowrotki - ramy i bebechy?Ja przeważnie używam płynu do mycia naczyń i ciepłej wody, ale trzeba się napracować żeby usunąć stary smar z elementów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Benzyna ekstrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Ramę z tworzywa również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Najmniej " inwazyjny" jest alkohol izopropylowy bo nie zostawia nalotu a bezynka niestety zostawia...to w sumie jedyny minus benzynki :-) Edytowane 13 Marca 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Najmniej " inwazyjny" jest alkohol izopropylowy bo nie zostawia nalotu a bezynka niestety zostawia...to w sumie jedyny minus benzynki :-)Spróbuj polać nim gumę lub knoby. [emoji3] Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Nigdy nie wpadłem na pomysł polewania knobów :-)Ale przecierania ich szmatką nasączoną w izo... już tak i jakoś żadnemu nic nie jest. Ps. Skoro jesteś tak dobrze zorientowany to po co wogóle pytanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Nigdy nie wpadłem na pomysł polewania knobów :-)Ale przecierania ich szmatką nasączoną w izo... już tak i jakoś żadnemu nic nie jest. Ps. Skoro jesteś tak dobrze zorientowany to po co wogóle pytanie? nie polewałeś nigdy knobów ? ani gumy ? ja zawsze jak mam przy pasku butelke izo i polewam wszystkie gumy i knoby napotkane na drodze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Chciałeś napisać że po izo ......toniku polewasz gumę? Drzewo lepsze do podlewania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam, Zwracam się do was o poradę ponieważ pierwszy raz zabrałem się za czyszczenie i smarowanie kołowrotka. Mechanizm czyściłem benzyną ekstrakcyjną a później smarowałem dużą ilością smaru firmy Abu Garcia. Po złożeniu kołowrotek pracuje ładnie i płynnie tylko pojawił się jeden problem. Kręcąc kołowrotkiem na sucho szybkim tempem i nagłym zatrzymaniu korbki cofa się ona o 1/4 obrotu do tyłu i dopiero się blokuje. Czy to może być spowodowane tym, że do łożyska oporowego dostało się zbyt dużo smaru? Co jeszcze może powodować takie zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Oporówkę upaprałeś smarem, zobaczy czy sprężynka od oporówki nie spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Pierwszy raz chcę sam przesmarować swoje multiki. Na temat smarów jest kilka tematów na forum,co daje kilkaset stron.Większość z tego przejrzałem,i zdań jest tyle ile samych smarów. Chciałbym coś, co najlepiej się sprawdzi na zęby koła przekładni multiplikatorów (Shimano Chronarch 201, Daiwa Tatula). Wytypowałem kilka smarów: - Shimano DG 06- Shimano DG 10- Penn allegro.pl/dwupak-smar-olej-do-kolowrotkow-marki-penn-i6746746092.html- Hot Sauce Quantum allegro.pl/smar-hot-sauce-quantum-i5032182400.html- Super Lube z PTFE allegro.pl/smar-teflonowy-super-lube-z-ptfe-12g-alco-i6754588340.html- Ardent Butter Grase www.sklepsumowy.pl/ardent-reel-butter-grease-30ml-ardent-p-2080.html Ten Ardent zbiera ostatnio większość pochlebnych opinii. Zresztą na Quantuma raczej też nikt nie narzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Pierwszy raz chcę sam przesmarować swoje multiki. Na temat smarów jest kilka tematów na forum,co daje kilkaset stron.Większość z tego przejrzałem,i zdań jest tyle ile samych smarów. Chciałbym coś, co najlepiej się sprawdzi na zęby koła przekładni multiplikatorów (Shimano Chronarch 201, Daiwa Tatula). Wytypowałem kilka smarów: - Shimano DG 06- Shimano DG 10- Penn allegro.pl/dwupak-smar-olej-do-kolowrotkow-marki-penn-i6746746092.html- Hot Sauce Quantum allegro.pl/smar-hot-sauce-quantum-i5032182400.html- Super Lube z PTFE allegro.pl/smar-teflonowy-super-lube-z-ptfe-12g-alco-i6754588340.html- Ardent Butter Grase www.sklepsumowy.pl/ardent-reel-butter-grease-30ml-ardent-p-2080.html Ten Ardent zbiera ostatnio większość pochlebnych opinii. Zresztą na Quantuma raczej też nikt nie narzeka... Ardent jak najbardziej na przekładnie.Jest gęsty dobrze przylega.Sam stosuje i polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi