meps Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ktoś poleci smar do przekładni? Czy ten penn się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Tak, ale do kołowrotka wyższej klasy poleciłbym jednak coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ok dzięki, zamówiłem ardent reel butter. Mam nadzieję że będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobimc Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Mam go 10 lat zero luzu. ale muse go całego presmarowac... Prosze poradzcie jaki smar kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Mam go 10 lat zero luzu. ale muse go całego presmarowac... Prosze poradzcie jaki smar kupic? W tym wątku 48 stron na temat smarów. Są też i inne wątki. Jeśli do tej pory nie znalazłeś odpowiedzi to trudno będzie coś doradzić, choć zwolennicy shimano polecą jakiś dc, a daiwy może 104-kę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 W tym wątku 48 stron na temat smarów. Są też i inne wątki. Jeśli do tej pory nie znalazłeś odpowiedzi to trudno będzie coś doradzić, choć zwolennicy shimano polecą jakiś dc, a daiwy może 104-kę.Chyba nikt jeszcze nie napisał o maśle orzechowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 jeżeli już, to chyba lepsze będzie to bez kawałków orzeszków, najlepiej niesolone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian69 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Pacjent: DAM Quick 7 3000, jaki smar/olej do portu serwisowego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Pacjent: DAM Quick 7 3000, jaki smar/olej do portu serwisowego polecacie?Starzy forumowi wyjadacze zalecają raczej olać port serwisowy, rozebrać, nasmarować i złożyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Tak wygląda TP smarowany portem serwisowym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Porty są po to żeby młynek szybciej wymienić. Inna rzecz że nie każdy powinen pchać łapki w bebechy młynka. Wtedy takim musi "port" wystarczyć. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Tak wygląda TP smarowany portem serwisowym.A co tam było dawane? Poxipol? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Smar, nie wiem czy oliwka czy coś gęstego. Kołowrotek chyba z 98 roku, gdyby był regularnie, normalnie serwisowany pewnie tego by nie było. Po serwisie pracował lżej ale bardziej czuć było przekładnie. Wcześniej pracował w mazi smaru i opiłek metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Witam. Słyszałem, że to standardowy problem Zauberów. Szumi mi rolka prowadząca plecionkę. Przy cięższych przynętach dość irytuje. Czym najlepiej posmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Czasami to znak że już łożysko kaput.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 (edytowane) Host Sauce.Od nowowości wystarczy napchac i jest okej.Jak szumi to jest za póżno. Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Witam. Słyszałem, że to standardowy problem Zauberów. Szumi mi rolka prowadząca plecionkę. Przy cięższych przynętach dość irytuje. Czym najlepiej posmarować? Host Sauce.Od nowowości wystarczy napchac i jest okej.Jak szumi to jest za póżno.1. Posmarować/oliwić czymkolwiek, im wcześniej tym lepiej. Smar utrzyma się dłużej, oliwić należy częściej.2. Posmarować a nie napchać - nie za dużo...3. Jeśli po smarowaniu i 0,5h pracy nad wodą dalej szumi to łożysko do sprawdzenia i ew. wymiany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Ok, dzięki. Posmarowałem. Generalnie to kupiłem ten młynek na ten sezon i od początku ta rolka trochę szumiała. Zobaczę nad wodą, czy coś się poprawi, bo jak zwinąłem kilka razy w 'pokojowych warunkach', to nadal słychać, ale jak mówisz, że to po czasie powinno sie uciszyć, to zobaczymy nad wodą. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Ok, dzięki. Posmarowałem. Generalnie to kupiłem ten młynek na ten sezon i od początku ta rolka trochę szumiała. Zobaczę nad wodą, czy coś się poprawi, bo jak zwinąłem kilka razy w 'pokojowych warunkach', to nadal słychać, ale jak mówisz, że to po czasie powinno sie uciszyć, to zobaczymy nad wodą. Dzięki. Smar musi wejść do łożyska - jesli jest zamknięte to potrwa nieco dłużej, stąd sugestia abyś po posmarowaniu nim trochę popracował. Jeśli rolka bedzie szumiała dalej to sprawdz/wymień łożysko bo nawet niezużyte może być po prostu kiepskiej jakości.Oczywiście każde smarownie poprzedź wyczyszczeniem poszczególnych elementów Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Cześć, mam pytanie. Czy ktoś na forum zajmuje się serwisowaniem kołowrotków? Możecie ewentualnie kogoś polecić tutaj lub na PW? Mam do przesmarowania zaubera 4000 i chciałbym żeby trafił w odpowiedzialne ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Cześć, mam pytanie. Czy ktoś na forum zajmuje się serwisowaniem kołowrotków? Możecie ewentualnie kogoś polecić tutaj lub na PW? Mam do przesmarowania zaubera 4000 i chciałbym żeby trafił w odpowiedzialne ręce Jak będziesz w rodzinnych stronach to wpadnij do mnie to Ci zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Jak będziesz w rodzinnych stronach to wpadnij do mnie to Ci zrobię.A wiesz, zanim wrzuciłem tu posta miałem do Ciebie pisać z pytaniem czy kogoś nie znasz Kłopot w tym, że ostatnio rodzinne strony odwiedzam od wielkiego dzwonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) Qrcze też mi rolka w nowym zauberze już szumi. Naprawdę jakieś g...o wkładają. Kilka razy nad woda i już padło łożysko. Edytowane 17 Listopada 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Ah te rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 slammer 360. raczej rzadko uzywany (mam kilka sztuk uzywanych losowo wiec ciezko ocenic, kiedy ten konkretny egzemplarz uzywalem ostatnio)Oporowka popuszcza pod obciazeniem. Przy jerkowaniu na przklad - bo reka nie da sie obrocic kosza - calosc sie juz wykreca, ale nie puszcza ani o mm. Rozebralem osuszylem oporowke skrecilem i bez zmian. Podmienie na oporowke z dawcy, ale pytanie brzmi: co sie moglo stac? (przy rozebraniu wszystkie czesci wygladaja ok. Smaru w calej oporowce byly sladowe ilosci - bardziej film niz warstwa - no moze gdzies w kaciku koszyka sie nazbieralo wiecej i tylko tam bylo go widac (smar uzywam ten niebieski penna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi