Skocz do zawartości
  • 0

Twitching

Zbynio1963

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

To pomóż dla dziadka

Z góry przepraszam ! Ale tak mi sie skojarzyło. Niech kolega Zbynio się nie gniewa bo ja dziadek jeszcze 10 lat starszy.

Siedzi dwóch dziadkow na ławce w paarku

- Słuchaj czy ty jeszcze, no wiesz, te sprawy 

- No pewnie, co najmniej raz w tygodniu

- Jak to ? Niemozliwe ! jak to robisz ? Bo wiesz ja już parę lat nic

- Trzeba jeść ciemny chleb i wszystko będzie dobrze

Biegnie pierwszy dziadek do piekarni

- Proszę  ciemny chleb !

- Krojony czy w całości ?

- A to ma jakieś znaczenie - pyta dziadek

- Jak krojony to szybciej twardnieje.

- WSZYSCY WIEDZIELI ! 

P.S.: Wszyscy podszarpują woblery ale nie wszyscy wiedzą że to "twiczing"  :)

• Like 1

• 0

Najkrócej jak można - podszarpywanie woblerka

Odnośnie cytatu, to prawda, ale uważam, że dotyczy prawie wszystkich przynęt spinningowych, które nadają się do tego typu łowienia, a nie tylko woblerów np. wahadła, gumy, jerki itd.

Edytowane przez wilczybilet

• 0

Odnośnie cytatu, to prawda, ale uważam, że dotyczy prawie wszystkich przynęt spinningowych, które nadają się do tego typu łowienia, a nie tylko woblerów np. wahadła, gumy, jerki itd.

A to wtedy nie jest jigowanie, jerkowanie etc? :D No, ale wróćmy może do tematu jak na rzekach będzie gęsto płynęła kra a na stojących lód za cienki, żeby wchodzić ;)

• 0

A to wtedy nie jest jigowanie, jerkowanie etc? :D No, ale wróćmy może do tematu jak na rzekach będzie gęsto płynęła kra a na stojących lód za cienki, żeby wchodzić ;)

Jeśli weźmiemy klasycznego jerka i "regulaminowo" będziemy jerkować, wtedy będzie jerkowanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jerkami twichować (oczywiście nie każdy model się do tego sposobu łowienia nadaje). Kilkoma modelami jerków (handmade), dla odmiany, jak klasyczne prowadzenie nie daje brań "twichuje" i bywają dni, że jest zmiana na lepsze. Czasami, żeby cokolwiek wypracować na bezrybiu, trzeba kombinować, a nie trzymać się sztywno reguł.

P.S Jeśli chodzi o wahadła, to są w pewnych warunkach, świetnymi przynętami twichingowymi, szczególnie długie, smukłe, lekkie wahadła na płytszą wodę. Gumami również można twichować, szczególnie próbując sprowokować szczupaka ;).

Są dni, kiedy jest totalna cisza i żadne prowadzenie nie daje nawet brania, wtedy wyciągam dla zabawy przynęty, za którymi nie przepadam i z nimi kombinuję różne prowadzenie. Kilka razy miło się zdziwiłem i byłem zaskoczony, bo miejscówka pewniakami przeczesana nie dała brania, a w "kopciuszka" palnęło :D

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 2