Gabriel Kozdraś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Nie wiem co więcej napisać ... Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez bartsiedlce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 pewnie że nie ma co gadać, nic nie poradzisz na to, ale w artykule pojawił się wątek:"Byłby to nowy rekord Polski, który stałby się oficjalnym. Ryba mierzyła równe 267 centymetrów i ważyła 104 kg. Byłby, ale ryba została zabita."Tak z ciekawości zapytam, czy rekord polski jest oficjalnym jak ryba wróci dowody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Wg WW teraz chyba tak. Ryba musi wrócić do wody aby została uznana za medalową/rekord.Ale głowy nie dam. gdzieś kiedy stojąc w kolejce przeglądałem WW i tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Te zasady brzmią niedorzeczne... mnie natomiast ciekawi pod którą tują był atak ogonowy i czy hol odbył się na obszarze widocznego trawnika. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez dreadknight 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Też przykukałem, że ogon jakiś taki poraniony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Na jakimś forum czytałem, chyba FB, że sum był skłusowany, nie złowiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Wg WW teraz chyba tak. Ryba musi wrócić do wody aby została uznana za medalową/rekord.Ale głowy nie dam. gdzieś kiedy stojąc w kolejce przeglądałem WW i tak mi się wydaje.Z drugiej strony: mogli zrobić foto nad wodą, zgłosić, że wypuszczony, a i tak zjeść... Nie ma jak zweryfikować takich rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Tylko że zaraz by się ktoś znalazł ze widział jak do auta pakował. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez nurek28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Nie wiem co więcej napisać ... https://beskidzka24.pl/gigantyczny-sum-zlowiony-w-wisle-w-drogomyslu-slodko-gorzki-smak-rekordu-polski/?fbclid=IwAR2VW3DmvGN7KGrdvBEZxcCm3F0v9yUuFPItkZ-5ItibtTgeBIew6aE6_J4Dla mnie b. smutne, że taki duży ryb przegrał z takimi karzełkami i do tego stracił życie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Powiesili go na łańcuchu jak jakiegoś świniaka, banda zjebów. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Uuuu... na fb się dzieje w sprawie tego suma.Ale - ja swoje. Nie złamali żadnego przepisu, więc zupełnie nie rozumiem tego oburzenia.Co nie jest zabronione jest dozwolone.Pomnik przyrody - ma tabliczkę. Uczeni w piśmie... wróć - uczeni ichtiolodzy związkowi, czy państwowi nie mogą wprowadzić górnych wymiarów ochronnych??? ZG - obligatoryjnie takowych wymiarów wprowadzić nie może?????Przecież to bardzo prosty sposób na ochronę takich okazów przyrody(bez tabliczki) A ciekawostka z takiej dyskusji - ktoś mi udowadniał, że zwierzę z hodowli, to nie zwierzę, a liczy się tylko takie dziko żyjące... I z tego powodu suma szkoda, ale łososie hodowane na skalę przemysłową w Norwegii to tylko mięsko... A inni - sum szkodnik ile toto zeżre innych okazów hahahaha Limity realne, górne wymiary ochronne - to zwiększy rybostan, a nie g...no burza o suma. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Też przykukałem, że ogon jakiś taki poraniony...Sum tak zwany olimpijczyk ogłusza ofiary ogonem. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Uuuu... na fb się dzieje w sprawie tego suma.Ale - ja swoje. Nie złamali żadnego przepisu, więc zupełnie nie rozumiem tego oburzenia.Co nie jest zabronione jest dozwolone.Pomnik przyrody - ma tabliczkę. Uczeni w piśmie... wróć - uczeni ichtiolodzy związkowi, czy państwowi nie mogą wprowadzić górnych wymiarów ochronnych??? ZG - obligatoryjnie takowych wymiarów wprowadzić nie może?????Przecież to bardzo prosty sposób na ochronę takich okazów przyrody(bez tabliczki) A ciekawostka z takiej dyskusji - ktoś mi udowadniał, że zwierzę z hodowli, to nie zwierzę, a liczy się tylko takie dziko żyjące... I z tego powodu suma szkoda, ale łososie hodowane na skalę przemysłową w Norwegii to tylko mięsko... A inni - sum szkodnik ile toto zeżre innych okazów hahahaha Limity realne, górne wymiary ochronne - to zwiększy rybostan, a nie g...no burza o suma.k...a, przecież to nie jest forum miłośników przepisów (kulinarnych na zupę z suma, ani przepisów PZW) a miłośników wędkarstwa. Niepotrzebnie szydzisz i podjudzasz, że nie rozumiesz o co chodzi (albo co gorsze naprawdę nie rozumiesz o co chodzi). I nie wiem jakiego głupa byś nie przypalił to i tak rzeźniczego zdjęcia nie nazwiesz wędkarską fotografią. Przecież to jasne że to trafiło na to forum, żeby postawę tych gości rugać i biczować. Masz racje, nie złamali żadnego przepisu, ale już zamilcz albo zajmij się czytaniem regulaminu. jerkbait.pl w którym stoi jasno:Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartość na nowe wędkarskie techniki ale również propagowanie idei wypuszczania złowionych ryb (tzw. Catch and Release).jerkbait.pl nie jest dla każdego, nie jest obowiązkowe. Broń ich na FB, albo na jakimś forum wędliniarskim. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez mercoss 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Sum tak zwany olimpijczyk ogłusza ofiary ogonem. I pewnie złowiony na bułkę 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) k...a, przecież to nie jest forum miłośników przepisów (kulinarnych na zupę z suma, ani przepisów PZW) a miłośników wędkarstwa. Niepotrzebnie szydzisz i podjudzasz, że nie rozumiesz o co chodzi (albo co gorsze................ Broń ich na FB, albo na jakimś forum wędliniarskim. Bez urazy - ale gdzie Ty wyczytałeś, że ja ich bronię?Stwierdzam fakty i nic więcej. Chcesz - złóżmy petycję do władz związku o takowe górne wymiary ochronne - chętnie podpiszę.Mało do związku - do Ministerstwa Rolnictwa - czy jakoś tam... Nie biorę żadnych ryb, baaa... nawet zdjęć nie widzę powodu z rybą robić, ale nie czuję się z tego powodu ani lepiej ani gorzej od tych co zabierają wszystko, od tych co zabiorą czasem jakąś rybkę.Ok - propagujmy C&R ale nie róbmy z tego religii, a tym bardziej sekty jakiejś. To nie jest jedynie słuszne wędkarstwo. A jak jacy inni nawiedzeni zdecydują, że każdą złowioną trzeba natychmiast zabić? To co wtedy??? I tak myślę, że taki podział na "lepszych" muszkarzy, spinningistów, karpiarzy, i innych którzy nawzajem czują do siebie niechęć jest na rękę związkowi. A wg mnie - nie ma lepszego czy gorszego wędkarstwa. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez eRKa 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 k...a, przecież to nie jest forum miłośników przepisów (kulinarnych na zupę z suma, ani przepisów PZW) a miłośników wędkarstwa. Niepotrzebnie szydzisz i podjudzasz, że nie rozumiesz o co chodzi (albo co gorsze naprawdę nie rozumiesz o co chodzi). I nie wiem jakiego głupa byś nie przypalił to i tak rzeźniczego zdjęcia nie nazwiesz wędkarską fotografią. Przecież to jasne że to trafiło na to forum, żeby postawę tych gości rugać i biczować. Masz racje, nie złamali żadnego przepisu, ale już zamilcz albo zajmij się czytaniem regulaminu. jerkbait.pl w którym stoi jasno:Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartość na nowe wędkarskie techniki ale również propagowanie idei wypuszczania złowionych ryb (tzw. Catch and Release).jerkbait.pl nie jest dla każdego, nie jest obowiązkowe. Broń ich na FB, albo na jakimś forum wędliniarskim.Ale przecież Romek ich nie broni, tylko obnaża chore przepisy,które pozwalają na takie zachowania jak tych "Panów" z foto! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Ile lat mogła mieć ta ryba? Ile glutaminianu sodu trzeba dodać do mięsa żeby to było zjadliwe? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 [*] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zapraszam tutaj: http://jerkbait.pl/topic/159128-ratujmy-okazy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Ile lat mogła mieć ta ryba? Ile glutaminianu sodu trzeba dodać do mięsa żeby to było zjadliwe? Ostanio nad Wisłą pewien osobnik tłymaczył mi, że boleń jest mniej smaczny, od brzany (!), bo ma dużo ości. Naprawdę twierdzisz, że wszyscy wokoło mają wyczulone podniebienie i że nie jest dla nich najważniesze to, że pozyskali "za darmo", zamiast zapłacić w sklepie?. Jako garstka sportowców powinniśmy chyba zamknąć oczy na takie zjawiska, zamiast ruszać z szabelką na czołgi. Kilkaset tysięcy smakoszy, pozyskanego z dzikiej wody "darmowego"mięsa, nie jest warte nerwów. Nie jestem entuzjastą pozytywizmu w rozwiązywaniu problemów, ale tylko fortel w postaci zmiany przepisów, może dać temu towarzystwu w kość. Przepisów skutecznie egzekwowanych. Bicie piany na FB spływa po nich jak woda po kaczce, a RAPR tylko uświadcza ich w tym, że to my, traktując wędkarstwo jako sport, jesteśmy nienormalni. Bezpłatność zamknąłem w cudzysłów, bo całe to towarzystwo nie zdaje sobie nawet sprawy, ile de facto płaci za każdy filecik. Brak wyobraźni powoli stał się dominującą cechą. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Maciej W. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) wędkarstwo to nie jest sport! corrida była zwana sportem dla ludzi o mocnych nerwach.....była.....jeżeli myślicie, że w dzisiejszej oświeconej Europie można sobie pozwolić na uprawianie sportu, "podczas którego kaleczy się żywe istoty, dla zabawy, a później je wypuszcza, często na pewną śmierć w męczarniach", to się bardzo grubo mylicie.....pomyślcie proszę, dlaczego w Niemczech istnieje, przynajmniej w niektórych landach, zakaz wypuszczania złowionych ryb.....ktoś tam zrozumiał.....czas przestać być naiwnym wyznawcą bambinizmu wędkarskiego, to się skończy źle.....i tak się skończy źle, pytanie, jaki będzie pretekst i jak szybko nastąpi koniec.....może dla własnego dobra nie przyśpieszajmy tego nieuniknionego (jak się wydaje) procesu? Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez cristovo 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 .....jeżeli myślicie, że w dzisiejszej oświeconej Europie ..... Cristovo - Wiem w jakim kierunku zmierza "oświecona Europa". Polska jednak coraz bardziej skręca w drugą stronę. Suweren ( i dorastające suwereniątka ) doprowadzą do tego, że wędki i kołowrotki zostaną zamienione na ościenie i widły. Często zapuszczam się z wędką na tereny suwerena i zapewniam cię, że tam mało kto traktuje wędkarstwo jako hobby, a tym bardziej jako sport. Przygnębia mnie to bardzo ( jednak mniej, niż krótkie łańcuchy przy budach). 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Taka ryba ...co za debile Dziwne te ślady na ogonie, szarpak czy osęka? Artykuł z lokalnej prasy: https://beskidzka24.pl/gigantyczny-sum-zlowiony-w-wisle-w-drogomyslu-slodko-gorzki-smak-rekordu-polski/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Dużo czasu upłynęło od zdjęcia leżącego do wiszącego. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 k...a, przecież to nie jest forum miłośników przepisów (kulinarnych na zupę z suma, ani przepisów PZW) a miłośników wędkarstwa. Niepotrzebnie szydzisz i podjudzasz, że nie rozumiesz o co chodzi (albo co gorsze naprawdę nie rozumiesz o co chodzi). I nie wiem jakiego głupa byś nie przypalił to i tak rzeźniczego zdjęcia nie nazwiesz wędkarską fotografią. Przecież to jasne że to trafiło na to forum, żeby postawę tych gości rugać i biczować. Masz racje, nie złamali żadnego przepisu, ale już zamilcz albo zajmij się czytaniem regulaminu. jerkbait.pl w którym stoi jasno:Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartość na nowe wędkarskie techniki ale również propagowanie idei wypuszczania złowionych ryb (tzw. Catch and Release).jerkbait.pl nie jest dla każdego, nie jest obowiązkowe. Broń ich na FB, albo na jakimś forum wędliniarskim.nieźle - skąd to bolszewicko rasistowskie dzielenie na właściwych i niewłaściwych ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi