Skocz do zawartości

Poliweglan na stery

Rekomendowane odpowiedzi

Do małych woblerów - na pstrągasy - najlepszy jest poliwęglan z przezroczystych krążków którymi przykryte są płyty CD sprzedawane po 10 lub 100 sztuk w okrągłych pudełkach. Jak poszedłem do sklepu gdzie sprzedają płyty na sztuki z takich podełek to dali mi taką ilość poliwęglany która mi starczy do końca życia. Sprawdzałem to faktycznie poliwęglan a nie jakiś kruchy polistyren lub pod.

CezaryF

Tak jak już napisali inni koledzy materaił na stery do woblerów jest bardzo dobry z pierwszych płyt CD :D Sam sprawdzałem i nie narzekam. ....

A ja zdecydowanie odradzam, z czasem płyta CD jako ster staje się krucha i pęka nawet przy mocniejszym uderzeniu w wodę.

Ale być może pierwsze płyty CD były jakieś lepsze :D

Tak jak już napisali inni koledzy materaił na stery do woblerów jest bardzo dobry z pierwszych płyt CD :D Sam sprawdzałem i nie narzekam. Czasem można także dostać poliwęglan w sklepach z reklamami itp.

Pozdrawiam Daniel ;)

Dobre są te cieńsze krązki, 2 razy ciensze niz zwykly cd.

Wyciąłem kilka strów do żuczków, łatwo się wycięło nożyczkami, jest bardo elastyczny raczej nie będzie się kruszył.

Przy żuczkach to może się sprawdzić bo z racji tego, że są to przynęty głównie powierzchniowe, nie maja zbyt wielu możliwości uderzania o kamienie. Problem może się pojawić przy używaniu takiego materiału do zwykłych woblerów, szczególnie tych głębiej schodzących.

____________________________________________________________ ___

A ja zdecydowanie odradzam, z czasem płyta CD jako ster staje się krucha i pęka nawet przy mocniejszym uderzeniu w wodę.

Ale być może pierwsze płyty CD były jakieś lepsze

____________________________________________________________ ___

Oj chyba nie zrozumiałeś pierwsza płyta to jest taka przezroczysta nakładka na cały pakiet płyt CD. Z tej racji że jest tak cienka jak normalna płyta - nadaje sie raczej na niewielkie woblery. Ale jeżeli chodzi o pękanie to chyba się mylisz. Mie jeszcze nie zdarzyło sie żeby pękł mi ster wobka pstrągowego (czyli raczej niewielkiego)wykonany z tego materiału.

Pozdrawiam CezaryF

• 5 lat później...