Skocz do zawartości

Od A do Z czyli o nie zawsze znanych producentach sprzętu wędkarskiego

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

O czym temat? A no o tym, że są firmy których niekiedy nie znamy. Ciężko określić nam czy to solidny producent, czy też może nie najwyższych lotów. Mnie osobiście interesuje opinię na temat takich firm jak (głównie doświadczenia z wędkami oraz kołowrotkami tych firm pod spinning):

Abu Garcia

Browning

Mitchell

Quantum

Rhino

Shakespeare

Zebco

Wiadomo, ze są takie firmy jak Shimano, Daiwa, Okuma których nie trzeba specjalnie nikomu przedstawiać. Chciałbym aby w tym temacie wyrażano opinie na temat doświadczeń ze sprzęt firm niekoniecznie znanym przeciętnemu Kowalskiemu.

Witam. Raczej wymieniłeś same znane firmy, których sprzęt jest naprawdę dobry i ogólnie dostępny. Mam nadzieję że w tym wątku podzielimy się opiniami na temat jeszcze mniej znanych marek, kto wie a może z czyichś doświadczeń dowiemy się czegoś ciekawego.

No spoko, zamysł tematu jest o nieznanych markach dla każdego. Ja wymieniłem akurat te gdyż nie miałem z nimi styczności. Także opinie mile widziane. Dla kogoś to mogą być marki znane, dla mnie nie są. Być może inni użytkownicy znajdą inne marki o których chcieliby się coś dowiedzieć. Pozdrawiam

A ja tak sobie myslę, że w dzisiejszych czasach opisywanie i opiniowanie marki jako takiej, to zajęcie niewdzięczne, karkołomne i takie trochę sranie w banie...

No bo co pisać o mojej ulubionej firmie..? Że skończyła produkować kołowrotki z myślą o użytkownikach-wędkarzach sześć lat temu? Że tłuką teraz i takie same gnioty jak goldeny, dzaksony i inne kongery, a ich dzisiejsze flagowce potrafią skrzypieć, rdzewieć i czasem pękają sprężynki..?

Tak po prawdzie, to dzisiaj już raczej nie ma solidnych producentów, czasem się trafi lepszy czy solidniejszy konkretny produkt, ale to się może zdarzyć KAŻDEMU, zrobić tani (relatywnie) szajs, to też Każdy potrafi (a nawet lepiej im akurat takie produkty wychodzą :lol: )...

No ni ma o czym pisać... :unsure:

........

I tak kontynuując, to aktualnie, w wędkarstwie portowo-falochronowym środkowego Wybrzeża, niewątpliwie ogromne tryumfy święci marka Golden, pospołu z najtańszymi wędziskami firmy o nazwie Konger, co obserwuję niezmiennie od 10 dni. Wstyd wręcz i rzeczą niegodną jest pojawić się i łowić jakąś tam inną marką.