Skocz do zawartości

Problem z odtworzeniem filmu *.ts

Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy :)  Siostra nagrała w tv bajkę i plik ma format MPEG-2 TS (.ts) i za pierona nie mogę go otworzyć. Ani na komputerze, ani na telewizorze. Pościągałem różne programy do odtwarzania plików MPEG-2 i żaden tego nie otwiera.

Czy ktoś biegły w temacie mógłby mi pomóc ?

Koledzy :) Siostra nagrała w tv bajkę i plik ma format MPEG-2 TS (.ts) i za pierona nie mogę go otworzyć. Ani na komputerze, ani na telewizorze. Pościągałem różne programy do odtwarzania plików MPEG-2 i żaden tego nie otwiera.

Czy ktoś biegły w temacie mógłby mi pomóc ?

Kwestia raczej kodeków niz odtwarzacza. Oczywiscie rozmawiamy o odtwarzaniu na komputerze a nie na jakims sprzecie agd

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

A gdyby tak skonwertować ten ts do avi ? Dałoby to coś ?

ale pytam na czym odtwarzasz bo jak na jakims telewizorem , lodówką  czy innym elektrosmieciem  to musisz miec rozeznanie jak przekonwertować - z uzyciem jakiego kodeka żeby Twój domowy sprzet to odtworzył - i to wcale nei ejst proste bo nigdzie zwykle nie jest napisane

przy komputerze nie ma tego problemu - kazdy format da sie odtworzyc instalując właściwe kodeki

Bardzo dziękuję Koledzy za pomoc. Niestety nie udało mi się tego ani odtworzyć ani przeformatować, bo wszędzie maksymalny rozmiar pliku wynosił 50 lub 100 MB, a ja miałem ponad 1 gb :) No, ale za radą Tomasza Es poszukałem po necie i znalazłem interesującą mnie bajkę w "serwisie kolekcjonerskim" i wczoraj sprawiłem radość córce :) Raz jeszcze dzięki za pomoc ! :)