Skocz do zawartości

Odpowietrzenie w korku Yamaha

Czechofil

Rekomendowane odpowiedzi

Mam oryginalny zbiornik Yamahy 25l i sam nie wiem jak ukręciłem gwint w tej czarnej plastikowej śrubie pośrodku korka, która pełni funkcje odpowietrzenia.

Teraz albo jest otwarte i paliwo się wychlapuje albo samo się zamyka w magiczny nieznany mi sposób (dziś nawet zgasł mi przez to silnik)

Czy to można naprawić?

Czy może ktoś ma do sprzedania taki korek ze wskaźnikiem paliwa?

Od razu dodam, że odrobiłem pracę domową i byłem w serwisie Yamahy. Odpowiedzieli, że się nie naprawia i takich korków nie ma już w sprzedaży. Można dokupić ale bez wskaźnika

Wiem, że Polak potrafi stąd te pytania

3785c4d5341cdf1374c1a121dbf04b72.jpg

fb5f153388fe16db00be4a39857ea739.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Mam ten sam ból ... Ponoć te korki tak mają ,że się same ukręcają nie wiadomo kiedy. Może paliwo po jakimś czasie zżera ten gwint.

Były na pewno same korki ze wskaźnikiem bo je kiedyś widziałem ale za diabła nie mogę ich odszukać w necie.   

Edytka ,znalazłem taki :

https://allegro.pl/oferta/korek-wskaznik-poziomu-paliwa-23-5cm-04251-10483724012?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OSLT_pla_other_sport_leisure_tourism&ev_adgr=Sporty+wodne+-+%C5%BBeglarstwo&gclid=EAIaIQobChMI99Gwk-O18gIVFvuyCh06BAKaEAQYAyABEgIRuvD_BwE    

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

Mam ten sam ból ... Ponoć te korki tak mają ,że się same ukręcają nie wiadomo kiedy. Może paliwo po jakimś czasie zżera ten gwint.

Były na pewno same korki ze wskaźnikiem bo je kiedyś widziałem ale za diabła nie mogę ich odszukać w necie.

Edytka ,znalazłem taki :

https://allegro.pl/oferta/korek-wskaznik-poziomu-paliwa-23-5cm-04251-10483724012?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OSLT_pla_other_sport_leisure_tourism&ev_adgr=Sporty+wodne+-+%C5%BBeglarstwo&gclid=EAIaIQobChMI99Gwk-O18gIVFvuyCh06BAKaEAQYAyABEgIRuvD_BwE

Dzięki - muszę do nich napisać czy będzie pasował do mojego zbiornika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk