Skocz do zawartości

Pytanie

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Leniwy jestem. Nie używam wyszukiwarki, nie chce mi się przeglądać wątków.

Co trzeba kupić(linka, jakieś głowice?) pod muchówkę klasa 8-9( bo taką mam i innej nabywał nie będę) żeby jak najdalej i najwygodniej rzucać z łódki. Przeznaczenie- jak pojadę w przyszłym roku do Szwedów to chcę na to łowić pstrągi w jeziorze. Przynęty to średnie i duże streamery. Mają iść jak najgłębiej.

Druga ewentualność to szczupak i tu pewnie muchy jeszcze większe.

Ekspertów bez liku, czekam na tipsa :D

Na głęboko Di7, na szczupaki intermediate.

Zależy od tęgości kija jaki masz - linka #8 lub #9, bezpieczniej #8.

W zasadzie 2 linki miałbym na oku - Rio Outbound Short i Ariflo 40+CSW. Tą drugą kupisz dość tanio - tutaj

http://www.tacklebargains.co.uk/acatalog/Airflo-Forty-Plus-E xpert-Cold-Saltwater---Blowout-----5035.html

Ale #8 mają tylko tonące. Idzie jak kamień.

Leniwy jestem. Nie używam wyszukiwarki, nie chce mi się przeglądać wątków.

Co trzeba kupić(linka, jakieś głowice?) pod muchówkę klasa 8-9( bo taką mam i innej nabywał nie będę) żeby jak najdalej i najwygodniej rzucać z łódki. Przeznaczenie- jak pojadę w przyszłym roku do Szwedów to chcę na to łowić pstrągi w jeziorze. Przynęty to średnie i duże streamery. Mają iść jak najgłębiej.

Druga ewentualność to szczupak i tu pewnie muchy jeszcze większe.

Ekspertów bez liku, czekam na tipsa :D

Wystarczyło poprosić, mieliśmy dwa kopmlety z Airflo 40+ CSW, ale intermediate. :mellow:

Standerus a dostane tą Airflo w Vision na zakopiance? I to jest wszystko? Ta linka plus jakiś przypon i będzie chodziło jak trza? Nie trzeba do tego głowicy rzutowej czy coś takiego? Pytam, bo zielony jestem pewnie jak ta linka :D

Krzysiek Ty jak zwykle byłeś przygotowany na wszystko. My muchówek nie mieliśmy ale to się zmieni <_< Mam zamiar w przyszłym roku targać na muchę aż coś złowię bo cały czas mam w pamięci te świece jak Tomek holował.