kocurck1 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 koledzy na zime przezbrajam monolith 3.35 terapia max odchudzającMam kilka pytan.1. jaki rozmiar przelotki jednostopowej i czy taki sam na całej długosci? 2. Potoczna wcierka z lakieru wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Mam kilka 5-tek bardzo lekkich i to chciałem wymieszać z Alconite zaczynając od 25 (docelowo pod 3000 Daiwa) przez 16, 10 i powiedzmy 7. Jakimi papierami (gradacja) szlifować stary lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Stary lakier sie skrobie. Pózniej 240/320/500/800/1000 jak ktoś jest świrkiem. Poczytaj wątki @Paavo i @fliser wiele razy pisali o tym do i jak. Nawet włókninami do polerowania samochodów "szlifują". @Tomasz eS też dokładnie opisywał jak robi swoje kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Z tym szfilowaniem to ostrożnie i nie od 240 tylko od 400 lepiej zaczynać,a włóknina ścierna zamiast papieru sprawdza się jak najbardziej elegancko.Ogólnie im mniejszy moduł materiału tym delikatniej należy z nim postępować,żeby nie przesadzić.Najlepsze narzędzia do skrobania to ostrze nozyczek przy dość grubych i twardych lakierach,przy cieniutkich nożyk do tapet...oczywiście ostrza trzymamy pod kątem 90 st. do blanku podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Może źle się wyraziłem, chodziło mi o szlifowanie śladów po omotkach na starym lakierze. Mam oryginalnie brązowy mat który baaardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Może źle się wyraziłem, chodziło mi o szlifowanie śladów po omotkach na starym lakierze. Mam oryginalnie brązowy mat który baaardzo mi się podoba.Ściągniesz przelotki,to będzie wszystko jasne...jak lakier-farba jest cieniutka to bedzie lipa i śladów nie usuniesz,jeśli jeśli tego malowania jest dość grubo to zapopatrz się w papier 1500-2000-2500-3000 i bardzo delikatnie oszlifuj miejsce po przelotkach,tylko nie na mokro,bo wielu popełnia ten błąd...papier stosowany na mokro dużo mocniej zbiera materiał (o jakieś od 30-45%) i stosując na mokro powiedzmy gradację 2000,wychodzi nam tak jak po 1000 na sucho. Edytowane 18 Września 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 To Fenwick, więc lakieru powinno być na bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Czołem Koledzy!Krótkie pytanko: czy da się skrócić z 8,6 do 8,0 ft? Oczywiście dolnik i część szczytową proporcjonalnie Edytowane 24 Września 2016 przez polifem8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Hej oczywiście że da się zrobić tylko akcja i cw kija ulegnie zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Ale chyba niewiele Hej oczywiście że da się zrobić tylko akcja i cw kija ulegnie zmianie.Zdaję sobie z tego sprawę, ale chyba nie będą to jakieś wielkie różnice? Chodzi mi przede wszystkim o długość, mam 3 wildrivery a jeden na łódkę jest mi potrzebny. I to właśnie ten do 21gr(realnie do 30) jak mu trochę mocy przybędzie to git Edytowane 24 Września 2016 przez polifem8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Wszystko zależy ile trzeba skrócić kijek. Edytowane 24 Września 2016 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Bezpowrotnie uszkodzisz dobry blank dodatkowo w niego inwestując. Chyba lepiej sprzedać Wildrivera i kupić coś odpowiedniego. Sugerował bym długość 6'6" - 7'6". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dokładnie tak... 7 cm że szczytu to bardzo dużo. Zobacz jak się gnie szczytówka pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ale chyba niewiele Zdaję sobie z tego sprawę, ale chyba nie będą to jakieś wielkie różnice? Chodzi mi przede wszystkim o długość, mam 3 wildrivery a jeden na łódkę jest mi potrzebny. I to właśnie ten do 21gr(realnie do 30) jak mu trochę mocy przybędzie to git Mocy mu nie przybędzie. Kołkowatości ...Pewnie tak. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Miałem na myśli bardziej "ambitne" skrócenie tzn.górną część dolnika i dolną szczytówki i wstawienie spigota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Miałem na myśli bardziej "ambitne" skrócenie tzn.górną część dolnika i dolną szczytówki i wstawienie spigota.To w tym wypadku też rewelacji nie będzie,bo najprowdopodobniej powstanie przesztywnienie na złączu... Edytowane 25 Września 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Tak tylko jak tak zrobisz to dolna część w stosunku do górnej będzie za sztywna. Poza tym jak skrócisz górną część dolnika i dolną szczytowki to w miejscu łączenia blanków będziesz miał różne średnice wewnętrzne i zewnętrzne. Edytowane 25 Września 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Szkoda WRS-a na taki zabieg... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Wzmacniając szczyt a osłabiając dół ....hmmm to bardzo mizerny efekt. Lepiej sprzedać blank i kupić coś co będzie lepiej pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Panie Arturze, a nie jest przypadkiem na odwrót?Jeśli zrobimy tak:Miałem na myśli bardziej "ambitne" skrócenie tzn.górną część dolnika i dolną szczytówki i wstawienie spigota.To chyba szczyt powinien być słabszy, bo przycinamy mocniejszą część, a dół mocniejszy bo przycinamy słabszą?Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 górną część dolnika i dolną szczytówki Znaczny skok średnicy. Chyba, na spigot miejsca nie będzie, w części "żeńskiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 To bardzo ryzykowny zabieg... dobranie sztywności spigota aby nie było przesztywnień to wyższa szkoła jazdy. Zakładam oczywiście, że jest to możliwe do wykonania (patrz post @poppra wyżej).CW nie zwiększysz, akcje prawdopodobnie zaburzysz... Masa roboty - spigot, przewiązanie przelotek (koszty) a rezultat mocno niepewny. Czy się opłaca aby skrócić kilka cm? Moim zdaniem nie. Lepiej kupić albo ukręcić coś nowego, krótszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 mam techniczne pytanie a na forum nie mogę znaleźć ile lakieru do omotek mniej więcej kupić na pierwsza wędkę dodam ze przelotki jednostopowe w wędce monolith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) mam techniczne pytanie a na forum nie mogę znaleźć ile lakieru do omotek mniej więcej kupić na pierwsza wędkę dodam ze przelotki jednostopowe w wędce monolithIle przelotek? Ja na 2.7m przy jednostopkowych (10szt-w tym dwa strippingi) plus szczyt, zużywam na dwie warstwy max 4-5ml (2.5 zywica plus 2.5ml utwardzacz). Dozuje to strzykawką insulinową. Na pierwsze przesączanie 2x0.4ml. Druga końcowa warstwa, 2x0.7ml, przy szczytowce (9 omotek jednostopkowych). _________ Edytowane 24 Października 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolling.pl Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Czy może ktoś podzielić się nadmiarem na osobę która pomoże przezbroic i zmodyfikowac nieco designe mojego USBT 12 - 30 lbSuper gdyby był Wrocław /okolice. Dziekuje z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi