Tomek TJ Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Daj jeszcze jeden do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Uchwyt jest dość sztywny na ile mogę to określić. Te pierścienie z węgla ważą tyle to nic i przy uważnym klejeniu wagi to nie doda. W sumie mogę podeprzeć na 3 lub 4 jak będzie trzeba.Dzięki za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Przepraszam za post pod postem. Jak radzicie sobie przy mocowaniu VSS do blanku. Najpierw klecicie uchwyt z pianką i dopiero na blank. Czy najpierw piankę a potem uchwyt?Pewnie są za i przeciw każdej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 VSS nie stosowałem, ale raczej najpierw uchwyt, potem pianka/korek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Hmm piana musi iść pierwsza albo razem z uchwytem bo zakrecany będzie od góry. Pytanie czy najpierw samą pianę czy wszystko na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Aa! Czyli rear grip. Ten idzie najpierw, potem uchwyt. Ja zwykle montuję całość za jednym zamachem, ale jeśli nie czujesz się pewnie, to lepiej robić wszystko w osobnych krokach. Wtedy szanse na spieprzenie czegoś będą dużo mniejsze. Aczkolwiek tu chyba najlepiej piankę i uchwyt kleić razem na blanku. Tzn. nasuwasz piankę na klejem posmarowany blank, potem pierścienie pod uchwyt i smarujesz je klejem, i na koniec nasuwasz uchwyt. Potem zakładasz ścisk, dokręcasz lekko i ustawiasz rękojeść pod kręgosłup blanku, zaznaczony China markerem, albo jakimś pisadłem na naklejonej na blank taśmie malarskiej. Dokręcasz ścisk (nie za mocno, żeby rękojeść się nie zdeformowała) i czekasz kilka godzin ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 dokładnie , na początek - krok.... po kroku.... Dodam jeszcze , że aby dobrze i równo "siadł" adapter(pianka) na uchwycie VSStrzeba go docisnąć w miejscu klejenia....Najlepiej to zrobić taśmą malarską, owijając adapter mocno ... , trzeba pamiętać tylko , że przed ostatecznym związaniem kleju trzeba zdjąć taśmę ... bo mogą być trochę problemy ... z oczyszczeniem uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Jak mówi mój tata. Czego głowa sie boi to rece zrobią.W weekend wkleję.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie dotyczące vss. VSS 16 występuje w dwóch konfiguracjach Fuji VSS 16-15 lub VSS 16Przy zakupach adapterów nigdzie nie ma podanej informacji na który z tych dwóch pasują bez cudowania (wiadomo pod średnicę blanku trzeba pasować) Różnica w wymiarach obu uchwytów jest spora i na bank jeden adapter nie będzie pasował do obu wersji. Chciałbym kupić teraz np. taki adapter Fuji lub jakikolwiek inny i czym mam się kierować przy dopasowaniu uchwyt <-> adapter. Przykładowy link: https://sklep.brc.com.pl/pl/p/FUJI-Adapter-dlugi-EVA-do-uchwytu-VSS-16-E-VGP-R240-24/1017 Edytowane 28 Lipca 2021 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Tu masz link do adapterów VSS: https://www.mudhole.com/Contoured-Foregrip-for-Fuji-VSS-Spinning-Reel-Seat?quantity=1&custcolgripsize=32Zwykła 16 ma za małą średnicę wewnętrzną a 17 jest za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) To, że są różne wymiary wew. to ja wiem. Kłopot że nigdzie poza Mudhole nie opisują tych adapterów. Zresztą już tu nie ma info: https://www.mudhole.com/BGV-Rear-Spinning-Grip-for-Fuji-VSS-Reel-Seat Swoją drogą, jak sobie radzicie z rozwiercaniem takich adapterów z EVA które mają otwarty profil? Jak to równo zrobić? Edytowane 28 Lipca 2021 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 naklej na uchwyt , później zrób sobie z kawałka blanku pilnik ( naklej paski papieru ściernego ) i szlifujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Witam , czy da się odwrócić uchwyt i rękojeść w kiju Dragon proguide aby pierścień do mocowania kołowrotka był na dole a uchwyt na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 wszystko się da ... jedynie kwestia kasy pozostaje ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Hmm piana musi iść pierwsza albo razem z uchwytem bo zakrecany będzie od góry. Pytanie czy najpierw samą pianę czy wszystko na raz? ja bym zrobił zakręcany od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 ja bym zrobił zakręcany od dołu Ja mam to samo, nie cierpię uchwytów zakręcanych od góry . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi