cezar80 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 WitamOd dłuższego czasu śledzę te wątki dotyczące budowy wędek i mam chęć popróbować i ja. Posiadam kijek , stara seria Yad Michigan 2,7 do 20gr. Kijek fajnie pracuje na rybie, chwalony był na niektórych forach jako bardzo dobry kij pstrągowy (nawet przez niektórych poszukiwany)natomiast jest wg, mnie trochę lejący przy zarzucaniu. Wpadłem na pomysł aby zrzucić z niego lakier i zamienić te 7 fabr. przelotek na 9 z tym że lżejszych na wyższych stopkach.I tu moje pytania:1. Czy poprawi to akcję kija będzie ciut sztywniejszy2.jak najlepiej ustawić te przelotki (pochodzą z kija mIkado top archer), wzorować się na tym archerze3. czy lakierować po tym zabiegu blank 4 a może powinno być 1 Czy warto się tym bawić czy lepiej sprzedać go a kupić coś sztywniejszego Proszę wybaczyć te może zbyt ogólne pytania, wędkuje naście lat ale kije zawsze były kupne ......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 ad 1 powinnoad 2 sprobuj rozlozyc jak bylo w pop. kiju jak bedzie zle ugiecie to kombinuj...ad 3 ja bym nie lakierowal. a co do punktu 4, zawsze warto to kupa zabawy i nauki a za ile go sprzedasz?? grosze podejrzewam..powodzenia w przezbrajaniu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Miałem ten sam dylemat .Przerobiłem swojego Yada Frieburg .Kijek do 10 g .Zamiast 7 przelotek założyłem 11 .Które ważą połowę .Spining odzyskał wigor .Stał się sztywniejszy ,rzuca się dalej .Odezwij się do Roberta z BRC doradzi po ojcowsku co z twoim kijkiem zrobić .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Czy nie jest to ta seria z grafitu im-6? Ciekawe kijki to były. Jeśli to seria im6 to do dziś pamięam tego do 21 gr. Żaden inny kij mi tak nie utkwił w pamięci, nie wiem dlaczego . Z 7 przelotek na 11 na pewno poprawi właściwości rzutowe jak i pracy pod obsiążeniem na 100%, nie muszą to być super lekkie, tanim kosztem to forecasty i będziesz zadowolny. Chyba, ze ma być bardziej ambitnie. Wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Postanowiłem przerobic casta na spining a jedyny nie uzywany kijek to Guide select mutant cast - wiem ze łatwiej było by kupic blank ale jest to 1 zabawa tego typu i szkoda blanku dla takiego partacza jak ja Problem tkwi w super rekjesci - ktos ja rozbierał ? zeskrobac się nie da - bo twarde - podgrzewanie ... podgrzewalem suszarka moja 2 polowki z 5 min i nic nawet nie drgneło...Ma ktos jakies doświadczenia z "tym" ?Pozdrawiam MIchał Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Niegdyś jak mi się chciało bawić to do wrzątku wkładałem i puszczało krok po kroku a w miejscach gdzie klej mocniej trzymał to aceton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Tak apropos to czyżbyś robił przymiarki do przerabiania phenixa od dąbka i dragon na przetarcie? Nie poprawiał bym po Dąbku wiedział co robi Lepiej sprzedać i od nowa zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Michał toć to profanacja Casta na spina przerabiasz....żeby chociaż był połamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 GDzie phenixa przerabiać Przemek ... taki los Co ja na to poradze ze potrzebny mi kijek i akurat w spinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Z przyczyn logistycznych ze znanym nam zbiornikiem będzie problemik popływać, ale za to drugi znany nam zbiornik jest do ogarnięcia. Abyś dojechał do mnie to zostawisz auto w bezpiecznym miejscu i dalej możemy moim polecieć, może już nie będzie tak gorąco w niedzielę i woda się otworzy na sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 może są jeszcze jakieś sposoby ? Ktokolwiek widział ktokolwiek wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 spróbuj podgrzewać opalarką , ja tak robiłem i zawsze uchwyt schodził - przynajmniej w dps -ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 juz poszło - został tylko uchwyt zdjac - 5 czajników wrzatku zrobiło swoje dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 juz poszło - został tylko uchwyt zdjac - 5 czajników wrzatku zrobiło swoje dzieki za pomoc Wrzątek najlepszy i najmniej zniszczysz Na uparte miejsca dodatkowo aceton, ale trzeba pamiętać, że matowi błyszczące powierzchnie, lakiery, plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 i tak bede blank szlifował wiec z ze matowi to nic nie przeszkadza A gripy z carbonu okazały sie cieniutka nakladka wielka ilosci zywicy i czyms w rodzaju miekiej pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 szkoda ze nie masz fotek... bylo by na co popatrzec... ehhhh te super rezonanse naszych rodzimych firm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No właśnie , ale próbowałeś ?działało? (rezonans) i tak bede blank szlifował wiec z ze matowi to nic nie przeszkadza A gripy z carbonu okazały sie cieniutka nakladka wielka ilosci zywicy i czyms w rodzaju miekiej pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Pianka rezonansowa....wynalazek dragona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Nie tylko Dragona bo i Okuma Concept C3 na rynek amerykański posiada identyczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) szkoda ze nie masz fotek... bylo by na co popatrzec... ehhhh te super rezonanse naszych rodzimych firm Mifek jak znajde w koszu resztki pianki moge wyslac - a kawałek gripu mam jeszcze Co do pierscieni ktore miały wzmacniać sygnał to wystepuja Jak chcesz miec podobny efekt to wklej lekko miekką pianke nawal full kleju i wklej weglowe nakladki - tak to wygladało w rzeczywistosci No właśnie , ale próbowałeś ?działało? (rezonans)No łowiłem tym kijem z 2 lata ? Przenosił dragania jak inne - dla mnie nie było żadnej rewolucji Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez meme174 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No łowiłem tym kijem z 2 lata ? Przenosił dragania jak inne - dla mnie nie było żadnej rewolucji Hehe, bo pianka ma właściwości tłumiące, ale gdyby jej tam nie było, to może byłoby lepiej i mogłoby działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Hehe, bo pianka ma właściwości tłumiące, ale gdyby jej tam nie było, to może byłoby lepiej i mogłoby działać.u wczas łape by urwało Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) i blank wstępnie oskórowany - zostało szlifowanie wodnym papierem - wagowo wygląda takdolnik - 54 gramyszczytówka - 9 gram ? - chyba dosyć duza różnica porównując dolnik ?szczytówka Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ten cud techniki to chyba samym szczytem pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam, zakupiłem spining Cormoran Black Star CM Jigrute 2,40 2-15g i zastanawiam się nad wymianą przelotek aby odchudzić spining. Czy możecie koledzy doradzić gdzie mógłbym zrobić to profesjonalnie aby nie uszkodzić blanku ? Jaki jest koszt orientacyjny takiej przeróbki, czy warto w ogóle zabierać się za to ? Może jest ktoś z Bydgoszczy lub okolic kto zrobiłby to profesjonalnie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi