saalar Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Z racji że jestem znudzony PP chce sobie zamówić coś z innej stajni Czy ktoś może polecić coś dobrego zachowując czyste sumienie? Dodam że nie interesują mnie plecionki JAXON i podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak dla mnie ,tylko STREN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 stren, sufix i cortland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Stren,Sufix,Momomi Pierwsze dwie w rozsądnych pieniądzach w stosunku do jakości Ostatnia to już jednak spory wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 nad tym strenem się już zastanawiałem. Jakiś konkretny model tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 stren sonic braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Padło na STREN'a. wziąłem 20, 30lbs. zobaczę co jest warta. Dzięki za pomoc Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Od siebie mogę polecić P-Line Spectrex IV, łowiłem dwa pełne sezony zieloną, z czasem wyblakła, splot się delikatnie rozwarstwiał ale wytrzymałość pierwotna utrzymywała się dosyć długo, pozytywnie wspominam tą plećkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Moja P-Line 20 lb ma się znakomicie chociaż tłukę ją i na odrzańskich i bałtyckich łowach oraz sporadycznych wypadach trociowych. W stanie jak na obrazku, wytrwała od jesieni 2009 roku. Do dzisiaj jakoś nie dostrzegam spadku jakości, czy też mocy tej linki. Jednak początkowe problemy (silne zmechacenie) o którym kiedyś pisałem, o mało a doprowadziłyby do jej dyskwalifikacji na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pistol Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 p-line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ostatnio porównywaliśmy łowiąc moją PP10lb po sezonie łowienia oraz Mamoloi około 15lb czy jakoś tak po 1-2sezonach. Moja PP była dużo grubsza - na oko może około połowy A Mamoi była wytrzymalsza... Szok - tylko cena... Ale może warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Podepne sie by nie robic nowego watku a w sumie szukam podobnej plecionki i wiem dokaldnie jakiej widzial ktos strena zoltego 20Lbs w szpulach conajmniej 300m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 @gooral można ja znaleźć na e-bayu mocne i wytrzymałe linki .Super nadają sie do opadu ze względu na dobra widoczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Od trzech lat używam tylko Takumi Momoi w różnych wytrzymałościach. Na razie nie widziałem nic lepszego choć nie mam odniesienia do tych niby najlepszych. Przy małej dostępności odpuściłem sobie varivasa czy YGK, nie ma sensu spędzać kolejnych dni przy poszukiwaniu czegoś co można zamówić w 3 minuty.Niedawno w ramach eksperymentu zamówiłem Stren'a i daiwę 8X, eksperyment się nie powiódł <_< i szybko wróciłem do Momoi. Stren od biedy do zaakceptowania, daiwa - porażka.Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 @gooral można ja znaleźć na e-bayu mocne i wytrzymałe linki .Super nadają sie do opadu ze względu na dobra widoczność. na ebayu nie ma takiej jak chce @gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 @mateush Teraz ich nie ma ale co jakiś czas wystawiają żółte fluo 20 funtowe.Trzeba pilnować bo schodzą szybko. Sam sie na nie teraz czaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 @mateush Teraz ich nie ma ale co jakiś czas wystawiają żółte fluo 20 funtowe.Trzeba pilnować bo schodzą szybko. Sam sie na nie teraz czaje no wlasnie bo po sklepach maja tylko zielone a jak zolte to albo 135m albo 30-40lbs i wiecej.... jak do tej pory to mz najlepszy stosunek cena jakosc i niezla dostepnosc. na ebayu niestety chyba niepokupuje (brak paypala)neci mnie caly czas jakis varivas czy inne takie choc na probe ale zawsze mi jakos nie w smak cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ja się odważyłem rok temu i kupiłem Varivasa. Teraz jeżeli już kupuję to tylko linki made in Japan (Varivas, Sunline), chociaż na multikach mam ciągle nieśmiertelną PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Power Strike 20Lb to najlepsza w swojej klasie (moim zdaniem) plecionka, porównywalna a w moim łowisku nawet lepsza od Takumi Mamoi za dużo mniejsze pieniądze,- jedyną wadą jest dość szybka utrata koloru...Ale na kamienie i patyki nie znam nic lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dla mnie nie ma nic lepszego od VARIVAS AVANI SEA BASS MAX POWER PE o mocy 20lb stosuje ja przy Boleniach,Jaziach i Kleniach.Jest dużo cieńsza od innych linek o tej mocy.Po przelotkach idzie bezszelestnie,żadnego grania itd. http://www.mefistofishing.pl/varivas-avani-sea-bass-max-powe r-pe-p-423.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 po uzywaniu sufixa pomaranczowego (performance braid?) mam uczulenie na wszelkie powloki (cos tam pisze na varivasie) i zgrzewania do tego chcialbym hi vis (varivas chyba nie jest?). Ale argument z gladkoscia do mnie przemawia - bo stren mi zaczal strasznie halasowac po kilku miesiacach uzywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 A plecionki Dragona HM8X? Używam dwóch rozmiarów - 0.10 i 0.16 - i zajeździć ich nie mogę, wytrzymałość trzymają, są bardzo gładkie i bardzo ciche na przelotkach. Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać, kiedy w końcu stracą swoje walory, bo chętnie bym wypróbował Momoi, ale za cholerę nie chcą się poddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jest opcja kupienia plecionki momoi w Polsce, czy tylko import wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 A plecionki Dragona HM8X? Używam dwóch rozmiarów - 0.10 i 0.16 - i zajeździć ich nie mogę, wytrzymałość trzymają, są bardzo gładkie i bardzo ciche na przelotkach. Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać, kiedy w końcu stracą swoje walory, bo chętnie bym wypróbował Momoi, ale za cholerę nie chcą się poddać Jak długo używasz tych pleciek ? I czy te średnice które są na opakowaniu to mniej czy więcej tak w rzeczywistości wyglądają ? tzn czy ogólnie są raczej rozmiarowo cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Używam ich odkąd się pojawiły czyli z 2.5 sezonu. Moim zdaniem podana średnica jest zaniżona w stosunku do wytrzymałości, ale to nie stanowi problemu, ponieważ przy kupnie plecionki zwracam uwagę właśnie na wytrzymałość. Powiedzmy, że są o rozmiar przesadzone i w związku z tym kupiłem teoretycznie o rozmiar cieńsze niż w innych firmach. @Jeziorm_1 - Momoi możesz kupić chociażby na allegro z dragonowskiego importu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi