Skocz do zawartości

Jaka plećka do 20 - 30lbs?

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Moja P-Line 20 lb ma się znakomicie chociaż tłukę ją i na odrzańskich i bałtyckich łowach oraz sporadycznych wypadach trociowych.

W stanie jak na obrazku, wytrwała od jesieni 2009 roku.

Do dzisiaj jakoś nie dostrzegam spadku jakości, czy też mocy tej linki. Jednak początkowe problemy (silne zmechacenie) o którym kiedyś pisałem, o mało a doprowadziłyby do jej dyskwalifikacji na starcie. :lol:

Ostatnio porównywaliśmy łowiąc moją PP10lb po sezonie łowienia oraz Mamoloi około 15lb czy jakoś tak po 1-2sezonach. Moja PP była dużo grubsza - na oko może około połowy :huh: A Mamoi była wytrzymalsza... Szok - tylko cena... Ale może warto :D

Od trzech lat używam tylko Takumi Momoi w różnych wytrzymałościach. Na razie nie widziałem nic lepszego choć nie mam odniesienia do tych niby najlepszych. Przy małej dostępności odpuściłem sobie varivasa czy YGK, nie ma sensu spędzać kolejnych dni przy poszukiwaniu czegoś co można zamówić w 3 minuty.

Niedawno w ramach eksperymentu zamówiłem Stren'a i daiwę 8X, eksperyment się nie powiódł <_< i szybko wróciłem do Momoi.

Stren od biedy do zaakceptowania, daiwa - porażka.

Tomaszek11

@mateush Teraz ich nie ma ale co jakiś czas wystawiają żółte fluo 20 funtowe.Trzeba pilnować bo schodzą szybko. Sam sie na nie teraz czaje :lol:

no wlasnie bo po sklepach maja tylko zielone a jak zolte to albo 135m albo 30-40lbs i wiecej....

jak do tej pory to mz najlepszy stosunek cena jakosc i niezla dostepnosc. na ebayu niestety chyba niepokupuje (brak paypala)

neci mnie caly czas jakis varivas czy inne takie choc na probe

ale zawsze mi jakos nie w smak cena

Power Strike 20Lb to najlepsza w swojej klasie (moim zdaniem) plecionka, porównywalna a w moim łowisku nawet lepsza od Takumi Mamoi za dużo mniejsze pieniądze,- jedyną wadą jest dość szybka utrata koloru...

Ale na kamienie i patyki nie znam nic lepszego :mellow:

Dla mnie nie ma nic lepszego od VARIVAS AVANI SEA BASS MAX POWER PE

o mocy 20lb stosuje ja przy Boleniach,Jaziach i Kleniach.Jest dużo cieńsza od innych linek o tej mocy.Po przelotkach idzie bezszelestnie,żadnego grania itd.

http://www.mefistofishing.pl/varivas-avani-sea-bass-max-powe r-pe-p-423.html

po uzywaniu sufixa pomaranczowego (performance braid?) mam uczulenie na wszelkie powloki (cos tam pisze na varivasie) i zgrzewania do tego chcialbym hi vis (varivas chyba nie jest?). Ale argument z gladkoscia do mnie przemawia - bo stren mi zaczal strasznie halasowac po kilku miesiacach uzywania.

A plecionki Dragona HM8X? Używam dwóch rozmiarów - 0.10 i 0.16 - i zajeździć ich nie mogę, wytrzymałość trzymają, są bardzo gładkie i bardzo ciche na przelotkach. Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać, kiedy w końcu stracą swoje walory, bo chętnie bym wypróbował Momoi, ale za cholerę nie chcą się poddać :unsure:

A plecionki Dragona HM8X? Używam dwóch rozmiarów - 0.10 i 0.16 - i zajeździć ich nie mogę, wytrzymałość trzymają, są bardzo gładkie i bardzo ciche na przelotkach. Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać, kiedy w końcu stracą swoje walory, bo chętnie bym wypróbował Momoi, ale za cholerę nie chcą się poddać :unsure:

Jak długo używasz tych pleciek ? I czy te średnice które są na opakowaniu to mniej czy więcej tak w rzeczywistości wyglądają ? B) tzn czy ogólnie są raczej rozmiarowo cienkie :D

Używam ich odkąd się pojawiły czyli z 2.5 sezonu. Moim zdaniem podana średnica jest zaniżona w stosunku do wytrzymałości, ale to nie stanowi problemu, ponieważ przy kupnie plecionki zwracam uwagę właśnie na wytrzymałość. Powiedzmy, że są o rozmiar przesadzone i w związku z tym kupiłem teoretycznie o rozmiar cieńsze niż w innych firmach.

@Jeziorm_1 - Momoi możesz kupić chociażby na allegro z dragonowskiego importu.