Skocz do zawartości

Szybki i mocny kolowrotek

minnow

Rekomendowane odpowiedzi

To moj pierwszy post na forum,wiec na poczatek chcialbym pozdrowic i powiedziec Czesc!!!wszystkim uzytkownikom i zalozycielom tego szacownego portalu.Potrzebuje rady a w zasadzie opini uzytkownikow odnosnie kolowrotkow:

stella SW4000XG

daiwa certate hyper custom 3012H

stella SW4000HG

Uzbieralo sie troche krwawicy i chcialbym madrze wydac ciezko zarobione pieniadze.Slyszalem dobre opinie o SW4000HG z 2001r ale teraz to tylko ebay albo J-grab a tam, wiadomo uzywki i loteria.O hyper custom jedni pisza ze zabkuje inni ze praca maslo nawet pod duzym obciazeniem.tak ze czort wie.Natomiast o stelli SW z 2008 bardzo malo opini uzytkownikow(pewnie cena)ale generalnie ludzie zachwyceni,z tym ze przewaza model PG.Wlasnie dlatego delikatnie sklaniam sie do stelli 08 ale pewnosci nie mam.Dodam ze uwielbiam lowic z pradem rzeki stad potrzeba szybkiego przelozenia.Moze ktos z forumowiczow przerabial te mlynki i moglby cos nie cos doradzi? Z gory dziekuje!

Piec lat i zdnych problemow?Nie wystapilo u ciebie slynne zabkowanie?To juz cos,ja lowie glownie na woblery 7-10 cm po skosie z pradem.Po zejsciu z luku zaczyna sie zabawa pod prad tak ze obciazenie jest naprawde duze.Jak myslisz certate da rade? Aha zapomnialem rzeka to dunajec powyzej Nowego Sacza w niektorych miejscach tak rwie ze zwala z nog jak po lackiej sliwowicy :lol:

O stellach na forum już było sporo musisz poszukać.

Ja mam stelle SW4000HG kołowrotek kupiony z drugiej ręki, pracuje bardzo lekko i płynnie, choć nieco głośno :wacko:

Mimo że swoje już pewnie w życiu dostał, jednak jest na tyle pewną konstrukcją że przetrwa jeszcze wiele :D

No tak bylo wiele ale glownie o modelach PG i o ciezkim opadzie.

Tak sobie mysle ze 10cm wobler postawiony w ostrym nurcie to troche wieksze obciazenie dla maszyny niz nawet bardzo ciezka guma w opadzie.Moge sie mylic,prawie w ogole nie lowie na gumy.

Z ebayem to roznie bywa,juz dwa razy mnie skrecili naEXCELLENT

CONDITION :wacko: A zdobyc ten rocznik nowke to cud.Ale nikt z forumowiczow nie uzytkuje stelli SW4000XG? chocby na boleniach.Bylbym bardzo wdzieczny za przedstawienie rzetelnej opini.

Witaj @Minnow ja uzytkuje Stelli SW4000 XG z 2008 już drugi sezon zaje...ty mocny i szybki kolowrotek!(zreszta jak w nazwie XG czyli Extra Gear) Spokojnie da radę przy przynetach wymienionych przez Ciebie.

Ps.Zrob coś tylko z ta Gałą bo jest nie do wytrzymania doslownie ja kupiłem podwójna korbę od forumowego kolegi @Guzu i kolowrotek sie zmienił nie do poznania :lol: Pozdrawiam Wszystkich.

@milupa kręci jeszcze lepiej jak wyglada

@suli , możesz napisać czy custom mocno dociążył czy dało się wytrzymać. Pytam bo z ościennych zamawiałem i było spoko ale z japan jeszcze nigdy B) No i mam zamiar coś właśnie z tego sklepu na przyszły rok przytulić wkrótce :D

• 2 lata później...