Ciemek Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Cześć , chciałbym zająć miejsce na forum i zostać na dłużej więc zacznę póki co od przywitania się i pokazania co do tej pory udało mi się zdziałać. Temat budowany przewijał się u mnie od dawna, jakoś od 2015 roku ale z pewnych powodów (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... ) nie kontynuowałem przygody. Od około pół roku zacząłem po kolei kompletować sprzęt i materiały jednocześnie tworząc i uczyć się. Stworzyłem swój pierwszy model, który został nazwany Tonik. Wobler stworzony z niczego, kształt wymyślony, kilkanaście wersji z obciążeniem, kilka rodzajów steru no i jest. Coś więcej o samym modelu? Jego długość to 4,5 cm oraz waży 3,7 g. Wersja pływająca. Praca to "Y" w połączeniu z lusterkowaniem. Zakres pracy jaki oceniam to 0,1-0,5m. Najlepiej sobie radzi w wodzie stojącej lub w wolno i średnio płynącej. Na ten moment chciałbym się podzielić tylko kilkoma zdjęciami, połamania nad wodą 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Witam na forum. Ciekawe kształty woblerków. Planujesz robić coś większego na jeziorowe szczupaki?? Jaki materiał jest użyty do budowy woblerków i czy posiadasz filmik z pracą??? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciemek Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Witam na forum. Ciekawe kształty woblerków. Planujesz robić coś większego na jeziorowe szczupaki?? Jaki materiał jest użyty do budowy woblerków i czy posiadasz filmik z pracą??? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Wykonuje je z balsy. Mam w planach tworzyć coś większego ale póki co zostaje przy lekkim łowieniu, na pewno poczekam z tym przejściem do momentu aż będę miał możliwość posiadania pontonu/łódki. `Jeśli chodzi o filmik to posiadam ale jest naprawdę mało wyraźny, postaram się jakiś przygotować w niedalekiej przyszłości Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi