Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w udziale w zawodach

rafaelo1996

Pytanie

Witam jestem nowy mam 16 lat I chcialbym was spytac czy moge brac udzial w zawodach spinningowych I gdzie sie dowiedziec kiedy zawody sie odbywaja i czy moge w nich wziosc udzial chodzi o zawody spinningowe karte Mam taka ze moge lapac z osoba Dorosla i czy na ta karte moge brac udzial w zawodach prosil bym o strone z jakas rozpiska

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Masz kartę, należysz wiec do jakiegoś koła. Zawody zaczyna się od startów we własnym kole i dalej to już droga oby do kadry. Wyjątkiem są zawody towarzyskie, w pobliżu na wiosnę masz w Namysłowie ,,Klenia Widawy z bardzo dobrą obsadą zawodników.

• 0

W wieku 16 lat już chyba masz prawo wędkować samodzielnie. Oczywiście jeśli masz opłaconą kartę.

Jesteś juniorem, więc możesz startować nawet w zawodach rangi Grand Prix Okręgu.

Ale zdecydowanie lepiej wg mnie zacząć od Mistrzostw Koła, do którego należysz.

Na stronie PZW Wrocław masz wszystkie informacje.

Pozdrawiam

Slavo

• 0

Zależy, czy 1.01.2012r miałeś ukończone już 16lat, czy miałeś 15lat a 16 ukończyłeś dopiero w 2012r. W takim wypadku nadal musisz łowić z osobą dorosłą. Tak jak pisali koledzy wyżej - zacznij od Mistrzostw Koła, jeśli dobrze Ci pójdzie możesz spróbować swoich sił w Mistrzostwach Okręgu. Jeśli wygrasz, masz prawo startu w Mistrzostwach Polski(o ile nic się nie zmieniło ostatnimi czasy).

Pozdrawiam

• 0

Jeżeli masz ukończone 14 lat masz prawo do spinnigowania bez osoby dorosłej-samodzielnie. Zrób tak jak radzą Ci koledzy, pierw wystartuj w mistrzostwach koła, później jeżeli Ci się uda wygrać to masz prawo do startu w MO. Moja rada jest taka, że pierw potrenuj jeszcze, przebywaj jak najwięcej nad wodą i nabieraj doświadczenia, a dopiero potem startuj w zawodach

• 0

A ja mam dla Ciebie zupełnie inną radę, wcale nie startuj w zawodach bo zatracisz to co jest w tej pasji najpiękniejsze. Zawody powinny być: spotkaniem kolegów/przyjaciół, służyć wymianie informacji, przynęt i obserwacji. Niestety rzeczywistość jest zupełnie inna, miałem okazję się o tym przekonać i nie polecam. Pamiętaj też, że mistrz świata nie oznacza najlepszy wędkarz świata, mistrz to tylko osoba, która wygrała mistrzostwa i nic więcej.

• 0

A ja mam dla Ciebie zupełnie inną radę, wcale nie startuj w zawodach bo zatracisz to co jest w tej pasji najpiękniejsze. Zawody powinny być: spotkaniem kolegów/przyjaciół, służyć wymianie informacji, przynęt i obserwacji. Niestety rzeczywistość jest zupełnie inna, miałem okazję się o tym przekonać i nie polecam. Pamiętaj też, że mistrz świata nie oznacza najlepszy wędkarz świata, mistrz to tylko osoba, która wygrała mistrzostwa i nic więcej.

Wszystko zalezy od tego kto JAKICH ma kolegow i czy jest tzw. prawdziwkiem (czyt. swiezakiem), ktory mysli ze od razu kazdy bedzie sie dzielil z nim zdobyta wiedza...

Wg. mnie warto lowic na zawodach aczkolwiek wiele zalezy od poczatkow...

a i prawda jest taka, ze w kazdym z Nas przewaznie dzremie ukryta zadrosc i gdy slyszymy o sukcesach kolegi to od razu Nasza duma zostaje urazona...

Ps. Nigdy sie nie poddawaj i miej dystans duzy do nieprzyjemnych opini kolegow z forum i nie tylko.

Powodzenia mlody!

• 0

Bez problemu możesz brać udział w zawodach . Młodzież i dzieci do lat 14 powinny zgłaszać się na zawody z opiekunem lub instruktorem wyznaczonym przez koło wazne aby opiekun posiadał ważną kartę wędkarską . Młodzież powyżej 14 roku życia startuje w zawodach na tych samych zasadach co dorośli członkowie PZW .

Najprościej będzie jak zadzwonisz do swojego koła i zapytasz się kiedy odbywają się kolejne zawody spiningowe potem musisz się już tylko zapisać :mellow: .

Od wielu lat nie startuje już w zawodach i startował nie będę zniesmaczyła mnie już na szczeblu okręgu wrogość wielu ładnie mówiąc kolegów wtedy w większości ode mnie dużo starszych może trochę widzieli zagrożenie w młokosie może to po prostu banda starych tetryków , ale na tyle mocno mi dopiekli ze po pierwszym sezonie pochowałem tyczki w kąt , do tej pory morda mi się śmieje jak się okazało ze mi ktoś nasypał mi mydła do zanęty :D .

Notabene tego co napisali koledzy powyżej to do ukończenia 22 roku życia nie masz co liczyć na startowanie w zawodach klasy Grand Prix polski , okręg wyznacza kadrę to znaczy trzech dorosłych powyżej 22lat plus jednego rezerwowego juniora .

Nie będę więcej pisał bo jeszcze faktycznie cię zniechęcę a nie taki mój zamiar , masz taką potrzebę startuj to świetne miejsc aby czegoś się nauczyć podpatrzyć lepszych a nawet najlepszych :D powodzenia i sukcesów .