Skocz do zawartości

Szukam noclegów w Chorwacji dla dwóch rodzin 2x(2+2) + jeden pies

SPIDERLING84

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam apartamentu lub domu w Chorwacji w pierwszej linii brzegowej. Budżet to 50-60 euro/dobę od jednej rodziny. Chcemy w przyszłym roku w dwie rodziny wyskoczyć. Być może są jakieś małe pola z małymi domkami? Nie umiem czegoś takiego znaleźć w internecie. Będę wdzięczny jeśli ktoś podpowie coś z własnego doświadczenia, pozdrawiam 

Cześć, szukam apartamentu lub domu w Chorwacji w pierwszej linii brzegowej. Budżet to 50-60 euro/dobę od jednej rodziny. Chcemy w przyszłym roku w dwie rodziny wyskoczyć. Być może są jakieś małe pola z małymi domkami? Nie umiem czegoś takiego znaleźć w internecie. Będę wdzięczny jeśli ktoś podpowie coś z własnego doświadczenia, pozdrawiam 

W dosyć już drogim kraju, jakim jest obecnie Chorwacja ten budżet daje ci kilka możliwości:

1. Rzeczywiście pierwsza linia brzegowa, ale standard jakby to powiedzieć jest kiepski

2. Druga linia brzegowa, standard znacznie lepszy, apartamenty większe ale do wody czasami te 300 metrów trzeba iść.

Booking, Airbnb, Casamundo, Novasol - znajdziesz coś dla siebie bez problemu.

Zwróć uwagę  na punkt odległośc do plaży vs czas na jej pokonanie. Czasem to wiele metrów w dół i w tę pierwszą stronę idzie się nawet fajnie, ale po całym dniu nad wodą trzeba wrócić, a to już bywa wyzwanie. Jeśli jedziesz z kolegami, co lubią nieco pograndzić w przydeptakowym barze - powrót  może być uciążliwy :D

Edytowane przez Dano.

Dano, dzięki za pomoc. Standard jest dla mnie mało istotny. Ja albo wsiadam z rodzinką w auto i bujam się po zabytkach albo siedzę nad woda. Mało czasu jestem w samym lokum. Natomiast byłem teraz w Sumpetarze i od plazy dzieliła mnie ruchliwa droga. To komplikacja w kontekście pilnowania dzieci itp. Nie mam zamiaru dreptać 300 metrów do plazy. Wiem, że mogę znaleźć coś w Booking - ale ciężko przebić się przez te wszystkie filtry tak, żeby zmieściły się dwie rodziny a najlepiej w dwóch sąsiednich małych apartamentach. Liczę na to, że ktoś z tutejszych forumowiczów miał kiedyś podobne wymagania - znalazł i może mi polecić sprawdzone miejce. Jeszcze raz  - wielkie dzięki za wszelkie rady, pozdrawiam 

Edytowane przez RokiFishBoa

Apartamenty w Pag Kustići - Apartamenty Vivien | ApartamentyChorwacja.pl

Byłem tam dwa razy i jest spoko, z tarasu wskakujesz do morza  :) parking i prywatna plaża, cena też spoko. W miasteczku dwie knajpy i jeden sklep, do większej miejscowości kilka km z supermarketami i innymi dziadostwami. 

Jak lubisz spokojne miejsca to polecam, ja w tym roku wybrałem Włochy :) 

• Like 2

Byłem tam dwa razy i jest spoko, z tarasu wskakujesz do morza :) parking i prywatna plaża, cena też spoko. W miasteczku dwie knajpy i jeden sklep, do większej miejscowości kilka km z supermarketami i innymi dziadostwami.

A jaka miejscówka w Italii? Może skorzystam za rok?????

Byłem tam dwa razy i jest spoko, z tarasu wskakujesz do morza  :) parking i prywatna plaża, cena też spoko. W miasteczku dwie knajpy i jeden sklep, do większej miejscowości kilka km z supermarketami i innymi dziadostwami. 

Dzięki, właśnie czegos takiego szukam. Badam ten teren

Byłem na wyspie Pag i mogę polecić

Villa Maestral w miejscowości Vidalići.

Duże przestronne apartamenty 4 osobowe, klimatyzacja, duży aneks kuchenny w pełni wyposażony,taras,salon tv.

Prywatna plaża piaszczysta w odległości 50 metrów.

W odległości około 15 kilometrów jest imprezowania Zrce.

• Like 1