Skocz do zawartości

CO SĄDZICIE O JAXON PROFIX JERK 195cm. 15-75g

mirat

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkującym,a właściwie powinienem powiedzieć zaczynającym jerkowcem. Kupiłem ten kij i proszę o opinie.

Myśle o kołowrotku do niego. Moja propozycja to ABU Ambas

C3 5501 choć zastanawiam sie też nad C3 4601 co wy na to pozdrawiam i proszę o opinie.

No cóż skoczyłeś z trampoliny do wody i tuż nad jej lustrem pytasz czy tam się dobrze pływa. Przypomina to trochę kreskówki z misiem Jogi... . Jedno jest pewne-do szpitala to znaczy chciałem napisać do serwisu będziesz miał bardzo blisko.

Kołowrotek. Sam używam Abu 4601C3. Jednak ja na Slidery łowię okazjonalnie. Na forum jest wielu wędkarzy głównie łowiących na jerki i oni poradzą ci dokładnie.

pozdrawiam

Kij jak kij, skoro juz go kupiles to nie ma o co pytac. Mozesz w wyszukiwarce wpisac haslo to wyskoczy kilka watkow z przeszlosci.

Rozumiem ze teraz jestes na etapie wyboru multiplikatora wiec na tym trzeba sie skoncenrowac. Oba multiplikatory ABU ktore wymieniles beda dobre do jerkowania. Wez ten ktory trafisz taniej.

faktyczniemamy tu koleny raz do czynienia z ciekawym przypadkiem... najpierw nastepuje zakup, po czym nowy wlasciciel w nadziei ze moze jekiejs kupy nie kupil, albo w nadzei ze uslyszy iz zakupiona wedka jest super hiper wypytuje tiu i tam co ludzie mysla o tej zabawce. wydaje mi sie ze powinno byc odwrotnie. najpierw szuka sie opinii o produkcie a pozniej na ich podstawie nastepuje - LUB NIE - jego zakup...

tyle tytulem wstepu....

jesli chodzi o wedke to trafiles na calkiem przyzwoita wedke, ktorej seria jest cholernie nierowna. niektore wedki lamia sie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozczki a inne dzilaja kilka lat bez szwanku. sam bylem posiadaczem tego modelu przez jakies 1,5 roku i bardzo mi on odpowiadal. uzywalem go nawet do ciekziego spinningu na odrze z lodzi... teraz wedka ma innego wlasciciela, ktoty - moze sam powie czy jest zadowlolny czy nie :D

jesli chodzi o multik do tej wedki to: jezeli w gre wchodzi normalne lowienie to polecam c3/c4 4601. w zupelnosci wystarczy, a i wiele mozna z niego wycisnac... jezeli chcesz cos wiekszego (co nie znaczy mocniejszego ;) ) to alternatywa moze byc cos z wielkosci 5501/5601. wiekszego nie polecam bo jest juz dosc szeroki i niezbyt wygodny...

Kij jak kij, skoro juz go kupiles to nie ma o co pytac. Mozesz w wyszukiwarce wpisac haslo to wyskoczy kilka watkow z przeszlosci.

Rozumiem ze teraz jestes na etapie wyboru multiplikatora wiec na tym trzeba sie skoncenrowac. Oba multiplikatory ABU ktore wymieniles beda dobre do jerkowania. Wez ten ktory trafisz taniej.

Frikuś- bardzo dyplomatycznie ujęte :D <_< <_< :unsure: :unsure:

Dziekuję za odpowiedzi co do kupna to wiem że lepiej pytać przed kupnem jednak nie byłem na tym foru.Cieszę się że nie jest to zupełny nie wypał i mam nadzieje że to z tej lepszej serii.

Co do kołowrotka to właśnie czekam na opinie przed zakupem na dzień dzisiejszy myśle o szczupakach krajowych jednak mam w planach wyjazd w przyszłym roku do

Rzecz względna. Wielu ludzi przez ostatnie 50 lat używało tej wystającej i wygiętej blachy. Należy pamiętać, że jest to konstrukcja z 1952 roku!. Dziś już mamy XXI wiek i preferencje konstrujcyjne się zmieniły. Jest na rynku wiele kołowrotków mocniejszych, a wcale nie drożych od wspomnianeg Abu. Natomiast abu ma długą historię

Postępowanie wielu wędkarzy często nie jest racjonalne, ale to już inny temat.

Cześć,

W ciemno możesz brać C3 4601. Będzie do lekkiego jerkowania a w przyszłości może stanowić bazę do łowienia na średniociężki casting. To świetny multiplikator jak na początek. Jeśli zamierzasz łowić ciężej to polecam większy model. Dużo o multiplikatorach do jerkowania przeczytasz w tym artykule: http://jerkbait.pl/?p=132

Pozdrawiam

Remek

Dzięki za szybką odpowiedz.Czytałem gdzieś na twoich odpowiedziach że można go dostac za 70USD gdzie jeśli nie jest to tajemnica.A jeśli jesteśna forum Remek to muszę ci powiedzieć że to ty sprawiłeś że zacznę jerkować bylem na targach w Poznaniu słuchałem i tak to się zaczeło.

Dzięki za szybką odpowiedz.Czytałem gdzieś na twoich odpowiedziach że można go dostac za 70USD gdzie jeśli nie jest to tajemnica.A jeśli jesteśna forum Remek to muszę ci powiedzieć że to ty sprawiłeś że zacznę jerkować bylem na targach w Poznaniu słuchałem i tak to się zaczeło.

Cześć,

Swego czasu widziałem jakąś super ofertę na http://www.tacklewarehouse.com/ ale chyba się skończyła - niestety.

A ... czyli byłeś na prezentacji? Bardzo się cieszę, że się podobało.

Pozdrawiam

remek

Musisz szukać na ebayu, za 70$ plus ok 20$ za wysyłke powinno sie udać, czasem trzeba poczekać kilka dni czy tydzień zanim sie pojawi odpowiednia sztuka. Zwróć uwagę żeby miał końcówkę 01 czyli był na lewą rękę. C4 jest szybszy i może Ci się nim łatwiej łowić na jerki. Nie wiem czy 4601 czy 5601 rozmiarowo, wydaje się że 5 była by lepsza na później do jerkowania i ma spory zapas linki.

I nie wiem czy to zawze ale kumpel łowi na 5601, ja na 6501 i mój jest dużo cichszy - nie brzęczy przy rzucie - hałas powodowany chyba przez przycisk zwalniający. Do blaszki spustowej mozna sie łatwo przyzwyczaić, przycisk zwalniający wygląda trochę badziewnie i nie wiem jak jest z trwałością (ale pewnie dobrze).

Powodzenia w łowach na ebay.

www.ebay.com

Jest to chyba największa internetowa giełda na świecie, większość sprzedawców pochodzi ze stanów, choc jest też sporo international. Musisz sie tam zarejestrować (dałeś radę na forum to tam też nie będzie problemu) i szukać aż znajdziesz to co chcesz. Po tem tylko sprawdzić czy sprzedawca wysyła do Polski (dużo jest USA only), zapłacic przez paypal i czekać na paczuszkę. Dużo userów na forum to robi, nie powinieneś mieć kłopotów, wklep sobie w wyszukiwarce ebay i zobaczysz że juz było nie raz na ten temat.