Skocz do zawartości

St.Croix TRS90LM2 prośba o poradę lub inne propozycje.

zed69

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, pomału szukam czegoś co pozwoli pobawić się lżejszymi przynętami typu mała obrotóweczka, mały woblerek czy mini gumeczka. Miałby to być kijek do łowienia z brzegu, coś w granicach 2,50 do 2,80 m; głownie około okoniowy z szansą na wyjęcie szczupaczych glutów trzcinowych. Chciałbym aby nie była to parabola. Wole coś szybkiego i ciętego ale z duszą do holu takich ryb jak okoń czy krasnopiórka. Na pstrągi się z tym nie wybieram bo w ogóle kropków nie poławiam. Lubię kijaszki z szybko gasnącą szczytówką po rzucie a nie chwiejną wierzbę...Może takie St.Croix jak w tytule? Uprzejmie proszę wyznawców polskich firm o nie proponowanie rozwiązań na J czy M czy R czy K. Wole zapłacić za wędkę a nie imitację. Budżet powiedzmy do około 600-700 zł, może być niechciany custom jakiś... Pzdr, Michał

lm2 to klucha. powinieneś szukać szybszej wędki. Sam mam jednoczęściowego Premiera 2,29m, moc mlf czyli po naszemu 3,5 -14 g i jest super. Do celów jakie podałeś właśnie ten przedział wyrzutu będzie ok. mam też Avida do 28g ale ten to zdecydowana szpada, cięższy kaliber, na większego szczupaka, sandacza.

Może Phenix FX 862-2, ci co go mają bardzo chwalą, ja łowię FX 902 ale ten krótszy jest znacznie lepszy pod to o czym piszesz. 902 to na klenie, jazie.

W swojej klasie FX 862 nie ma konkurentów w kategori stosunku szybkości do czółości :D

Zapytaj kolegę Jozi on go ma już długo i sporo nim połowił.