zed69 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Cześć, pomału szukam czegoś co pozwoli pobawić się lżejszymi przynętami typu mała obrotóweczka, mały woblerek czy mini gumeczka. Miałby to być kijek do łowienia z brzegu, coś w granicach 2,50 do 2,80 m; głownie około okoniowy z szansą na wyjęcie szczupaczych glutów trzcinowych. Chciałbym aby nie była to parabola. Wole coś szybkiego i ciętego ale z duszą do holu takich ryb jak okoń czy krasnopiórka. Na pstrągi się z tym nie wybieram bo w ogóle kropków nie poławiam. Lubię kijaszki z szybko gasnącą szczytówką po rzucie a nie chwiejną wierzbę...Może takie St.Croix jak w tytule? Uprzejmie proszę wyznawców polskich firm o nie proponowanie rozwiązań na J czy M czy R czy K. Wole zapłacić za wędkę a nie imitację. Budżet powiedzmy do około 600-700 zł, może być niechciany custom jakiś... Pzdr, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 W dziale S masz Avida do 18 .fakt nie jest to wędka do poławiania białorybu na mikro-gumki ,ale brzegowy okoń i szczupak jak najbardziej.Mam elitkę w tej gramaturze i obleci też klenie jak i bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marty Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 lm2 to klucha. powinieneś szukać szybszej wędki. Sam mam jednoczęściowego Premiera 2,29m, moc mlf czyli po naszemu 3,5 -14 g i jest super. Do celów jakie podałeś właśnie ten przedział wyrzutu będzie ok. mam też Avida do 28g ale ten to zdecydowana szpada, cięższy kaliber, na większego szczupaka, sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Może Phenix FX 862-2, ci co go mają bardzo chwalą, ja łowię FX 902 ale ten krótszy jest znacznie lepszy pod to o czym piszesz. 902 to na klenie, jazie.W swojej klasie FX 862 nie ma konkurentów w kategori stosunku szybkości do czółości Zapytaj kolegę Jozi on go ma już długo i sporo nim połowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak, pokazywał mi fotki, oferta technicznie super! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Michał tylko FX 862-2.Ten kijek jest nie do przebicia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A skąd go wziąć ? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi