Skocz do zawartości
  • 0

Różnica w nazewnictwie

zamki

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Czy może ktoś mi wytłumaczyć czym się różnią plecionki Berkleya oznaczone

1. BERKLEY FIRE LINE CRYSTAL

2. BERKLEY FIRE LINE CRYSTAL COMPETITION

czymkolwiek by się nie różniły to i tak sa niewiele warte. Zwłaszcza w castingu. To competition pachnie mi jakimś prostym zabiegiem marketingowym. ot tyle.

pozd JW :D

• 0

Jerzy a czemu nie nadają się do casta.?

Bo na tle strenów, PP, Tuflinów, Spiderwajrów sa poprostu dziadoskie. Berkley Fireline, jest dosć sztywny i klei się do szpuli, zwłaszcza cieńsze warianty. Ja używałem fireline fluo 0,12 i była to kicha. Podobno grubsze wersję sa lepsze, ale ja tego nie sprawdzałem. Uzywam teraz PP i strena 14 lb i nie widze powodów do poszukiwań innych. Z powszechnie dostępnych w Polsce kupilbym chyba tylko Kongera techrona fluo. Co prawda trochę barwi ale to bardzo dobra plecionka. Pogadaj z @zewu

www.wobek.pl

pozd JW

• 0

@Zbyszek,

raczej odpuść sobie tą plecionkę. Podejrzewam, że jest jakości ostatnich produktów serii Fireline, więc może nie być wystarczająco satysfakcjonująca...

A no pomacałem i sobie odpuściłem. :mellow: Ot mądrego to i miło posłuchać. :lol:

• 0

Jerzy a czemu nie nadają się do casta.?

Bo na tle strenów, PP, Tuflinów, Spiderwajrów sa poprostu dziadoskie. Berkley Fireline, jest dosć sztywny i klei się do szpuli, zwłaszcza cieńsze warianty. Ja używałem fireline fluo 0,12 i była to kicha. Podobno grubsze wersję sa lepsze, ale ja tego nie sprawdzałem. Uzywam teraz PP i strena 14 lb i nie widze powodów do poszukiwań innych. Z powszechnie dostępnych w Polsce kupilbym chyba tylko Kongera techrona fluo. Co prawda trochę barwi ale to bardzo dobra plecionka. Pogadaj z @zewu

www.wobek.pl

pozd JW

Zapewne chodzi o Kamatsu Techron a nie Konger. Bardzo dobra plecionka. Używałem 0,08 mm i była naprawdę świetna. Kupuje teraz 0,2 mm do jerkingu.

Pozdr.

Salmo

• 0

@Zbyszek,

raczej odpuść sobie tą plecionkę. Podejrzewam, że jest jakości ostatnich produktów serii Fireline, więc może nie być wystarczająco satysfakcjonująca...

Masz całkowitą racje Seba, od dobrych kilku lat Fireline stacza się po równi pochyłej. Ja posiadam w domu jeszcze szpule 25lbs fluo firelina (kupioną kilka lat temu w Polsce) i jest to ZUPEŁNIE INNA plecionka od obecnie dostępnej na rynku :(